به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامهریزی استان بدین منظور از دستگاه های مربوطه شامل شرکت های آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و محیط زیست استان بعنوان متولیان این بخش خواست برای نحوه واگذاری آب بندانها در ماههایی که کشاورزی در این استان انجام نمیشود، برنامه ریزی کنند.
وی در ادامه با اشاره به سفر روز گذشته رئیس قوه قضاییه به استان از همراهی دستگاههای اجرایی در این سفر قدردانی کرد و افزود: این سفر نقطه عطفی در تاریخ استان گیلان است که رهاورد آن حل مسائل تالاب انزلی و رودخانه سپیدرود بود، این سفر زمینه توسعه استان و حل بخشی از مشکلات قدیمی آن را فراهم کرد.
وی گفت: انتظار دولت چهاردهم از استانداران تدوین و تعیین برش استانی برنامه هفتم بر اساس آمایش سرزمینی است در این راستا تاکنون هشت جلسه با حضور دستگاههای زیربنایی و زیرساختی تشکیل شده و بخشهای مختلفی مانند مباحث کشاورزی، آب، صنعت و محیط زیست نیز مطرح شده است.
وی ادامه داد: در این برش استانی هنگامی که هویت استان کشاورزی تعیین می شود باید ابزار این هویت را نیز شناسایی و ظرفیت های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم در این صورت بهنگام حضور سران قوا و مقامات بلند پایه کشوری در استان طرح مورد نظر برای تصویب و موافقت در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
حق شناس تصریح کرد: باید مسائل را مورد به مورد پیگیری کرده و تا زمانی که عهدهدار مسئولیتی در داخل استان هستیم برای رفع این مشکلات تلاش کنیم.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه مسکن گفت : یکی از مشکلات اساسی در ساخت مسکن وجود سه قانون مختلف در این حوزه است و آخرین آنها قانون جهش مسکن بوده که به دلیل ممنوعیت ها و محدودیت هایی که ایجاد می کند ساخت و ساز در استان را دشوار می نماید.
وی با بیان اینکه عمل به قانون اخیر ساخت و ساز در روستاها را دچار مشکل می کند، عنوان کرد: باید در اجرای قانون جدید مسکن اصلاحیه ای برای استانهای شمالی در نظر گرفته شود. نماینده عالی دولت در گیلان در ادامه برلزوم توجه به بلند رتبهسازی در استان در راستای کاهش ویلاسازی تاکید کرد و گفت: در جلسهای که با وزیر راه و شهرسازی برگزار شد برای بلند مرتبهسازی در اراضی چند هکتاری شناسایی شده استان توافق های حاصل شد چنانکه در این راستا با کمیته امداد امام خمینی(ره) برای اختصاص زمین تفاهمنامه اولیه امضاء شد.
وی با اشاره به نکاتی که فرمانداران استان در این جلسه مطرح کردند، گفت: جهاد کشاورزی گیلان طی سه ماه آینده نسبت به جانمایی ۴۰۰ هکتار از اراضی که صرف اجرای پروژههای کشت گلخانه ای خواهد شد، اقدام کند.
وی در مورد نقاط حادثه خیز شناسایی شده در شورای ترافیک استان نیز عنوان کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای باید با جذب اعتبارات لازم برای رفع مشکل هفت نقطه حادثه خیز در شهرستانهای صومعه سرا، لاهیجان، رودبار، خمام، تالش و رودسر و سنگر به سیاهکل واقع شده اقدام کند.
حق شناس اظهار کرد: درخصوص کارگروه آموزش و پژوهش و از محل اختصاص یک درصد از سهم دستگاهها به امر پژوهش نیز حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته شده که با در نظر گرفتن نظرات مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی برای حل سه مشکل اساسی استان هزینه خواهد شد.
استاندار گیلان افزود: در خصوص تهیه فضای مناسب برای خانه المپیاد نیز از ظرفیت یکی از ۲۱ پژوهشسراهای گیلان استفاده خواهد شد.
وی بر برگزاری هرچه باشکوه تر کنگره هشت هزار شهید گیلان نیز تاکید و عنوان کرد: این کنگره هر ۱۰ سال یکبار برگزار می شود از این رو فرصتی مغتنم برای گرامیداشت یاد و نام شهداء و خانواده این عزیزان است.
در جلسه شورای برنامهریزی گیلان، طرح جامع شهر چابکسر با موافقت تمامی اعضا به تصویب رسید و مقرر شد اقدامات لازم در راستای اجرایی شدن این طرح انجام شود. درخصوص طرح هادی روستای دیلمان نیز اصلاحات طرح انجام و با تائید دفتر فنی استانداری گیلان در مرحله بعد انجام خواهد شد.
مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و خمام نیز در این جلسه حضور داشتند.