اهواز - ایرنا - استاندار خوزستان با بیان اینکه این استان سه روز میزبان رئیس‌جمهور است، گفت: با توجه به محدودیت زمان و طرح‌های مختلف اقتصادی و عمرانی، طرح‌هایی با ردیف و اعتبار ملی برای بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی در اولویت است.

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موالی‌زاده عصر پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی با رسانه‌های خوزستان با اشاره به برنامه‌های سفر رئیس‌جمهور به خوزستان، اظهار کرد: پس از سفرهای دکتر پزشکیان به سه استان قرار شد حدود ۱۳ روز دیگر رئیس جمهور به خوزستان سفری سه روزه داشته باشد که برنامه‌ریزی‌های لازم برای میزبانی از ایشان انجام شده است.

وی با اشاره به بخشی از برنامه‌های سفر دکتر پزشکیان به خوزستان افزود: بازدیدهای متعدد از طرح‌های عمرانی و سایر بخش‌ها، بهره‌برداری از چندین طرح و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های مختلف عمرانی و اقتصادی دارای ردیف و اعتبار ملی در این سفر در اولویت است.

استاندار خوزستان گفت: همچنین توجه به مشکلات حوزه آب و فاضلاب، طرح متروی اهواز، مسائل مختلف شهرستان‌ها با اولویت تکمیل طرح های نیمه تمام از دیگر برنامه های سفر رئیس‌جمهور است.

وی افزود: در کنار طرح‌های عمرانی نیز در جلسات متعدد با رئیس‌جمهور، تصمیمات خوبی برای طرح‌های اقتصادی استان گرفته خواهد شد و سازوکارهایی نیز در این سفر تعریف می شود.

موالی زاده یادآور شد: یکی از مسائلی که به صورت جدی از چندماه گذشته تاکنون دنبال می شود، انتقال حساب شرکت‌ها و صنایع بزرگ به خوزستان است همچنین تلاش می شود که خرید این شرکت ها نیز از درون استان صورت گیرد و دفاتر مالیاتی آنها به خوزستان منتقل شود.

وی خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در ماه های اخیر داشتیم و در جلسات هیات دولت و مسئولان به این موارد اشاره شد که خوزستان از ۱۰۰ سال گذشته تاکنون، چندین ماموریت ملی و کلیدی را بر عهده داشته و به خوبی نیز از عهده آن‌ها بر آمده است.

استاندار خوزستان یادآور شد: ماموریت‌های تولید نفت، گندم، ترانزیت کالا و تولید محصولات فلزی از جمله فولاد ماموریت هایی بوده که در طی سال‌ها به خوبی انجام شده است؛ ماموریت بزرگ ماندگار در دوران دفاع مقدس و حضور حماسی هشت ساله نیز یکی از شاخص ترین ماموریت های استان بود.

وی افزود: علاوه بر ماموریت های ارزشمند گذشته، اکنون ماموریت تولید محصولات پتروشیمی و شکر را نیز در خوزستان بر عهده داریم.

موالی زاده اظهار کرد: آلودگی هوا، فلرهای نفتی، سوزاندن ضایعات بخش کشاورزی باید به صورت جدی دنبال شود؛ تعطیل کردن مدارس هنر نیست بلکه باید منشا آلودگی هوا را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: شرکت‌ها نباید آب خام را از کارون دریافت و پس‌آب تحویل دهند؛ در روزهایی کارون پر آب و پر فشار در سطح کشور مطرح بود ولی امروز به این حال افتاده است.

استاندار خوزستان بیان کرد: دولت در فکر رفع این مشکلات است و ما با توجه تاکید رهبر معظم انقلاب، روحیه رئیس جمهور و عزم و اراده دولت خدمتگزار امید داریم این مشکلات کاهش یابند و در مسیر حل مشکل قرار بگیریم.

وی با اشاره به بازدید امروز از رودخانه اروند، اظهار کرد: اکنون به دنبال لایروبی اروند هستیم که اگر رخ دهد، بی‌شک شرایط اجتماعی و اقتصادی آبادان و خرمشهر و خوزستان، بهبود خواهد یافت.

موالی زاده بیان کرد: سه‌شنبه هفته آینده نیز در وزارت امور خارجه با حضور جمعی از وزرا، بحث لایروبی رودخانه اروند به صورت جدی‌تر دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه لایروبی اروند یک مطالبه مردمی است و بی‌شک در صورت اجرا، نتایج مثبتی برای خوزستان به همراه دارد، افزود: امکانات و ظرفیت‌های ارزشمندی در بنادر استان وجود دارد که تنها زمانی می‌توانیم از این ظرفیت به خوبی بهره‌برداری کنیم که شرایط تردد آسان کشتی‌های تجاری را فراهم کرده باشیم.

استاندار خوزستان گفت: یکی دیگر از طرح‌های مهمی که قرار است مورد توجه قرار گیرد، طرح راه آهن شلمچه - بصره و خواهر خواندگی خوزستان و بصره است که در این زمینه مذاکراتی در نهاد ریاست جمهوری داشته و با طرف‌های عراقی نیز صحبت شده است.

وی افزود: همچنین ظرفیت‌های مناسب تجاری و اقتصادی در اقلیم کردستان، استان میسان، العماره و بصره وجود دارد که باید به خوبی از آن استفاده شود.

موالی زاده با تاکید بر تقویت حوزه گردشگری استان، گفت: اکنون تراز اداره کل میراث‌فرهنگی خوزستان ارتقا یافته و نیاز است این مجموعه به سازمان تبدیل شود و مانند ۲ استان فارس و خراسان رضوی جزو یکی از معاونت‌های گردشگری در استانداری در نظر گرفته شود.

وی افزود: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان یکی از مهمترین طرح های کشاورزی است که ۲۴۸ هزار هکتار از آن انجام و ۲۵۰ هزار هکتار دیگر نیز در فاز دوم انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موالی‌زاده استاندار خوزستان عصر پنجشنبه برای هماهنگی سفر رئیس‌جمهور به خوزستان با جمعی از رسانه‌های استان در نشست هم‌اندیشی حضور یافت و به اولویت های سفر دکتر پزشکیان اشاره کرد.

پیش از این نیز مهدی‌ عطارشوشتری سرپرست اداره‌کل روابط عمومی استانداری خوزستان با تأکید بر اهمیت شفافیت در اطلاع‌رسانی و لزوم هماهنگی بین دستگاه‌ها، از تشکیل کارگروه‌های مختلف برای بهبود فرآیند اطلاع‌رسانی سفرهای استانی خبر داده بود.

هیچگاه نگاه قومی نداشته و نخواهم داشت

وی  همچنین در پاسخ به سوالات خبرنگاران در حوزه‌های مختلف بیان کرد: اکنون در آغاز راه هستیم و باید به وجوه سخت افزاری و نرم افزاری توسعه توجه کنیم که در این زمینه رسانه‌ها به عنوان حلقه ارتباطی بین بخش‌های مختلف جامعه می‌توانند تاثیرگذار باشند.

موالی زاده تعامل با رسانه‌ها را راهی برای توسعه استان برشمرد و افزود: اینکه شخصا در فضای مجازی حضور مستقیم دارم با هدف برقراری ارتباط بی واسطه با رسانه ها و مردم است و هیچ تفاوتی بین خود، رسانه‌ها و مردم قائل نیستم.

وی تصریح کرد: هیچگاه نگاه قومی نداشته و نخواهم داشت؛ شمال و جنوب خوزستان برای ارائه خدمات مدیریت ارشد استان هیچ تفاوتی ندارند و همواره به مردم استان به یک چشم نگاه کرده و خود را متعلق به یک خانواده پنج میلیون نفری می‌دانم.

استاندار خوزستان گفت: هرجایی احساس کنم باید موردی به صورت جدی پیگیری شود از تمام ظرفیت‌ها برای رفع مشکلات استفاده خواهم کرد.

موالی زاده با بیان اینکه برخی مسائل در چارچوب مشخصی باید پیگیری شود ادامه داد: استفاده از ظرفیت جوانان نیز در فرآیندی مشخص برای انتصاب‌ها گنجانده خواهد شد تا بتوانیم از توان جوانان استفاده کنیم.


 استاندار با تاکید بر اینکه انجام انتصابات دارای فرآیندهای مختلف و متعددی است گفت: این فرآیندها برای انتخاب افراد در مسئولیت ها تاثیرگذار است اما با این وجود در تلاش هستم که انتصابات بر اساس شایسته سالاری انجام شود.

نباید با تخریب یکدیگر، مانع از ایجاد انسجام و همدلی در استان شد

موالی زاده  با بیان اینکه یکی از مشکلات در استان تخریب یکدیگر است گفت: نباید اجازه داد چنین اقداماتی مانع ایجاد انسجام و همدلی در خوزستان شود؛ اگر باهم به صورت واقعی انسجام داشته باشیم، بی‌شک بهتر می‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای کار در استان تاکید داشتیم؛ فرهنگ گفت و گو باید نهادینه شود و در آینده می توانیم بگوییم، خوزستان سرزمینی است که اهالی آن اهل گفت و گو هستند.

استاندار خوزستان گفت: متاسفانه پیگیری‌های ما در خوزستان سینوسی است؛ یا داد و فریاد و یا سکوت می‌کنیم؛ در حالی که استان‌هایی توسعه یافته به رغم وجود جناح‌های مختلف، در مسیری هدفمند حرکت کردند.

وی اظهار کرد: باید تلاش کنیم از عمق جان، تا بن دندان هویت خوزستانی بودن خود را تقویت کنیم ؛ حلقه اول هویتی ما شکل گرفته و حلقه سوم هویتی ما نیز ایرانی بودنمان است که برای همگان ثابت شده اما برای توسعه استان، هویت استانی را به عنوان حلقه دوم باید تقویت کنیم.

رییس جمهور خالصانه برای خدمت انگیزه دارد

وی افزود: سفر رئیس‌جمهور نیز  نمایشی نیست و قطعا برای رفع مشکلات مردم به خوزستان سفر خواهند کرد؛ انگیزه خدمت خالصانه به مردم دکتر پزشکیان را به این مسئولیت مهم رسانده است .

استاندار خوزستان گفت: باید روحیه انتقاد پذیری داشته باشیم ولی حرمت‌ها نیز در موارد مختلف باید حفظ شود.

وی بیان کرد: اکنون به دنبال این هستیم که چگونه از ظرفیت بانوان در استان استفاده کنیم ولی این امر نیازمند ارائه ساز و کارهای مناسب و برنامه‌ریزی دقیق است.

موالی زاده اظهار کرد: ما نه به صورت کلیشه‌ای، با شفافیت کامل، به خاطر جوانان و آینده‌سازان کشور و مردم عزیزمان و تمامی ارزش‌هایی که معتقد هستیم، به این میدان آمده‌ایم  و معتقدیم که تقویت نهادهای مدنی،  دموکراسی و استقرار آزادی از مولفه‌های اصلی رشد و توسعه استان است.

وی تصریح کرد: باید فرصت‌های خوزستان را تقویت کنیم و قلم، تحلیل و دیدگاه رسانه ها در این زمینه به توسعه فضای خوزستان کمک می‌کند.

استاندار خوزستان گفت: ضمن پایبندی به اصول و ارزش‌ها، در خوزستان به نشاط اجتماعی، هنر، موسیقی، شعر و ادب و فرهنگ نیاز ضروری داریم و حوزه گردشگری را باید تقویت کنیم.