به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد کولیوند عصر پنجشنبه در نشست پیگیری طرح جایگزین ساختمان های ناایمن مسکن مهر سمنان در استانداری افزود: مسائل مرتبط با این موضوع باید به طور جدی توسط مسئولان مربوطه پیگیری شود و به صورت هفتگی گزارش اقدامها به استانداری ارسال شود تا روند پیشرفت کار به طور مداوم رصد گردد.
وی با اشاره به تصمیمهای قبلی درباره چگونگی پرداخت تسهیلات به متقاضیان گفت: بانک تجارت و صادرات بر اساس اعتبارات ابلاغشده باید هرچه سریعتر نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند.
استاندار سمنان از پیمانکار ساخت واحدهای جایگزین خواست ضمن شتاب بخشیدن بر اجرای طرح نور، تمام امکانات خود را برای رفع مشکلات بسیج کند.
کولیوند به فرماندار سمنان ماموریت داد تمام تعهدات و مصوبات مطرح شده در این نشست را به صورت هفتگی بررسی و موانع اجرای هر یک از مصوبات را به سرعت برای حل مشکل گزارش کند.
وی از دستگاههای اجرایی از جمله راه و شهرسازی، شهرداری، نظام مهندسی و بانکها خواست با یک اهتمام ویژه مصوبات مربوطه را پیگیری و اجرایی کنند.
وی از مدیران راه و شهرسازی و بانک مسکن خواست موانع موجود در خصوص تزریق اعتبار به طرح نور را ظرف یک هفته رفع کنند.
استاندار سمنان تاکید کرد: کوتاهی و قصور هیچ مدیری در اجرای مصوبات مربوط به این پروژه قابل پذیرش نیست.
پیشرفت ساخت طرح نور از ۶۰ درصد تا مرحله خاکبرداری
مدیرکل راه و شهرسازی سمنان گفت: طرح ۳۳۶ خانه ویلایی جایگزین مسکن مهر ناایمن سمنان در سه مرحله مجزا در حال ساخت است که مرحله اول ۶۰ درصد و مرحله دوم ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و عملیات اجرایی مرحله سوم در حال خاکبرداری است.
طباطبایی افزود: در مرحله اول طرح نور سفتکاری ۱۰۳ واحد بهپایان رسید و عملیات اجرایی تاسیسات برقی و مکانیکی ۲۵ واحد و اجرای گچخاک ۹۰ واحد اتمام یافت.
وی یادآور شد: در مرحله دوم طرح اسکلت ۶۲ واحد کامل شد و ۱۳ واحد در مرحله فونداسیون قرار دارد و تیغهچینی ۴۸ واحد نیز بهاتمام رسید.
کولیوند صبح امروز بازدیدی از روند ساخت طرح نور داشت. مهدی صمیمیان فرماندار سمنان، مدیرکل راه و شهرسازی استان، مدیران بانکهای مسکن، تجارت و صادرات استان نیز در این بازدید حضور داشتند.
بخشی از مسکن مهر سمنان در قطعههای ۲۳ و ۲۴ ناایمن شناخته شد. در دولت سیزدهم مقرر شد مالکان این واحدها در قبال واگذاری مالکیت این واحدها، بتوانند از خانههای جایگزین ویلایی حداقل با متراژ ۷۵ مترمربع بهرهمند شوند.
افزایش وام کمبهره از ۷۰۰ میلیون به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، تشکیل شورای نظارتی برای بررسی نحوه هزینهکردها از سوی پیمانکار، و تکمیل یکی از خانهها به عنوان نمونه و اطلاع مالکان از کیفیت و نوع مصالح، ازجمله اقدامها برای کمک به مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان است.
ماجرای خانههای ناایمن در مسکن مهر سمنان
به گزارش ایرنا، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ از یک سو با دلخوریهایی از نحوه ساخت و تحویل و از سوی دیگر با رویای صاحبخانهشدن ساکن شدند.
دیری نگذشت دیوارهای خانههای نوسازشان دهان گشود و اهمالکاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد. در نهایت، حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاومسازی، کار به تخریب رسید.
بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع مرتبط بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت و به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته شد.
با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد که فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند وام کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن در نظر گرفته شد.