قم- ایرنا- رییس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: طلبه‌ها باید سررشته‌دار تبیین باشند، باید به نگاه هنری مسلح شوند و از سوی دیگر زمینه‌های مهارت افزایی‌ها باید فراهم باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قمی پنجشنبه‌شب در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم اشراق، با بیان این‌که هر اثر هنری حاوی و خالق معناست، افزود: شاید قبل از این‌که هنرمند بخواهد پیامی را به مخاطب خودش منتقل کند، یک بهره‌ای از معرفت گرفته و دریافتی داشته است.

وی با بیان این‌که ما می‌خواهیم طلبه‌ها با استفاده از قالب هنر مضامینی را به جامعه منتقل کنند، اضافه کرد: امروز زمینه‌ها و ظرفیت‌هایی برای این اقدام فراهم است، ولی باید زمینه دریافت هنری و در واقع نگاه هنری فراهم شود و با ایستادن سر موازین فقه جواهری به این مساله نگاه کرد که هنرمند از حق و حقیقت دریافتی دارد که با استفاده از ابزارهای هنری به جامعه عرضه می‌کند.

وی ادامه داد: اگر هنرمند گوش در آسمان و قلم در زمین دارد، نگاه کردن به حقایق را به نحو متفاوتی تجربه می‌کند؛ اگر قرار است تبلیغ مساله اول حوزه‌های علمیه باشد، ملزوماتش دمیدن در زمینه‌سازی و تمهید فهم هنری است.

قمی با بیان این‌که طلبه دغدغه حقیقت دارد، تصریح کرد: در ساختارهای حوزوی از تحصیل، تعلم و تهذیب زمینه‌هایی برای نسبت‌گیری طلبه با حقیقت فراهم است که با ترکیب این موارد زمینه‌های تجربه حیات هنری برای طلبه‌ها فراهم می شود.

وی افزود: اگر طلبه به‌گونه‌ای متفاوت حقیقت را دریافت کند، می‌تواند به آن‌گونه متفاوت یعنی هنری حقایق را تبیین کند.

وی تاکید کرد: اگر بناست در زمانه جهاد تبیین، حوزه علمیه برای جامعه، حقیقت را روشنگری کند، این‌گونه تکاپو، همچون جشنواره فیلم اشراق - که باید از دست‌اندرکاران تقدیر کرد- می‌تواند زمینه تحقق واقعی جهاد تبیین به‌ویژه توسط طلبه‌ها را محقق کند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر بپذیریم طلبه‌ها بیش از دیگران در موضوع جهاد تبیین مسوول هستند و باید سررشته‌دار باشند، باید به نگاه و دریافت هنری مسلح شوند و از سوی دیگر زمینه‌های مهارت افزایی ها باید فراهم باشد.

یک‌هزار و ۱۰۸ اثر به دبیرخانه فیلم اشراق ارسال شد

دبیر اجرایی جشنواره نیز با بیان این‌که فراخوان دریافت آثار این جشنواره از ۲۰ مردادماه آغاز شد و تا ۱۰ آبان‌ماه ادامه داشت، گفت: این جشنواره در ۲ بخش رواق ویژه طلاب و اشراق ویژه عموم در ۶ عنوان شامل فیلم‌نامه، نقد فیلم، پژوهش قبل از فیلم‌نامه، مقالات نقد آثار سینمایی دینی و تصویری، مستند و فیلم کوتاه برگزار شد.

سید شهاب لاجوردی افزود: در پی این فراخوان بین‌المللی از کشورهای اطراف نیز آثاری دریافت شد و طی این مدت حدود ۶۰۵ نفر از سراسر کشور با مجموع یک‌هزار و ۱۰۸ آثار در جشنواره مشارکت کردند.

وی اضافه کرد: فیلم‌های منتخب دینی اشراق در قم، تهران، مشهد و اصفهان به اکران خواهد رسید و تاکنون ۱۲ نشست در راستای این جشنواره برگزار شده که تجمیع آن در قالب کتاب رونمایی می‌شود.

آیین اختتامیه این جشنواره با حضور مسوولان در سالن همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه با معرفی برگزیدگان و اهدای هدایا برگزار شد.