فرزاد زندی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سرشماری با مشارکت کارشناسان بخش حیات وحش و محیط بانان استان های کردستان و آذربایجان غربی به همراه همیاران محیط زیست در منطقه شکار ممنوع بیگ اویسی انجام شد.
وی اضافه کرد: کارشناسان در قالب چند اکیپ، منطقه شکار ممنوع بیگ اویسی را مورد پایش قرار دادند که پس از دوربین کشی از سطح منطقه ۱۷ بال میش مرغ مشاهده و ثبت شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: افزایش ضریب حفاظتی این منطقه و تحت مدیریت قراردادن زیستگاههای زمستانه و تابستانه، بدون تردید، افزایش جمعیت گونه را به دنبال خواهد داشت.
زندی افزود: این افزایش جمعیت با سرریز به زیستگاههای دیگر می تواند منجر به افزایش جمعیت موجود در پناهگاه دشت سوتاو آذربایجان غربی شود.
میش مرغ با نام انگلیسی (Great Bustard) و نام علمی (Otis tarda)، پرنده ای دشتزی از تیره هوبره (Otididae) و راسته درناسانان (Gruiformes)، یکی از گونه های بومی استان کردستان بوده که در گذشته در اغلب مناطق استان، از جمله دشتهای زرینهی هَوَتو (دیواندره)، چواردولی (قروه)، بیجار، سقز و غیره حضور داشته است.
این گونه در اصل ساکن علفزارها بوده ولی به مرور به دلیل از دست رفتن مطلوبیت زیستگاهی ناشی از تغییرات انسان ساخت (تغییرات زیستگاهی ناشی از تخریب و تصرف، تغییر الگوی کشت از دیم به آبی و ...)، زیستگاه خود را به زیستگاه های کشاورزی تغییر داده است.
زیستگاههای این پرنده مزارع کشاورزی مانند گندمزار، مزارع یونجه و حبوبات است.