به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «هنا ویرکونن» و «ماروس سفکوویچ» نمایندگان فناوری و تجاری اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی اعلام کردند که این محدودیتها برخی کشورهای اروپایی و شرکتهای آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
در این بیانیه آمده است: ما نگران اقدامات آمریکا هستیم. ما معتقدیم، نفع امنیتی و اقتصادی آمریکا در این است که اتحادیه اروپا بتواند بدون محدودیت، تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی از آمریکا خریداری کند.
ویرکونن و سفکوویچ افزودند: ما همکاری نزدیکی داریم، خصوصا در حوزه امنیتی. ما برای آمریکا یک فرصت اقتصادی هستیم، نه یک خطر امنیتی.
دولت آمریکا دوشنبه اعلام کرد که محدودیت فروش فناوری و تراشههای هوش مصنوعی را تشدید میکند تا انحصار آن در کنترل واشنگتن و متحدانش باقی بماند.
رویترز نوشت: چین، روسیه، ایران و کره شمالی کماکان در فهرست کشورهایی خواهند بود که انتقال فناوری و تراشههای هوش مصنوعی به آنها ممنوع است.
براساس این گزارش، «جینا رایموندو» وزیر بازرگانی آمریکا اعلام کرد که حفظ برتری آمریکا در حوزه تولید و توسعه هوش مصنوعی و تراشههای آن ضروری است.
«جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز رشد سریع در حوزه هوش مصنوعی را یک ضرورت برای اقتصاد و امنیت ملی این کشور اعلام کرد.
رویترز نوشت: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب با دولت جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا در حوزه مقابله با انتقال فناوری هوش مصنوعی به رقبا، به ویژه چین، موافق است و ۱۲۰ روز از زمان انتشار مقررات جدید وقت خواهد داشت تا اجرای آن را با سیاستهای خود تطبیق دهد.
شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا از جمله «انویدیا» و «ایامدی» به افزایش محدودیتهای حوزه هوش مصنوعی اعتراض و اعلام کردند که این محدودیتها میتواند بازار جهانی هوش مصنوعی را به رقبا واگذار کند.
براساس گزارش رویترز، مقررات جدید دولت آمریکا ۱۸ کشور جهان از جمله ژاپن، انگلیس، هلند و کره جنوبی را از محدودیتها معاف کرده است اما برخی کشورها نیز با محدودیت واردات تراشههای هوش مصنوعی مواجه شدهاند که سنگاپور و امارات متحده عربی از جمله آنها هستند.
پکن به مقررات جدید آمریکا در حوزه هوش مصنوعی واکنش نشان داد. وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که این کشور، اقدامات لازم را برای حفظ منافع مشروع خود در مقابل مقررات جدید آمریکا اتخاذ خواهد کرد.