تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
معاون سابق دبیرکل سازمان ملل و برنده جایزه صلح نوبل: ای کاش جهان می توانست شعار هسته ای ایران را عملی کند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/18 سیاسی.کنفرانس ان پی تی.معاون سابق سازمان ملل.احمدی نژاد سازمان ملل - معاون سابق دبیر کل سازمان ملل در امور هسته ای و برنده جایزه صلح نوبل می گویدای کاش جهان می توانست شعار ایران مبنی بر انرژی هسته ای برای همه ، بمب اتم برای هیچکس را عملی کند.
جایانتا داناپالا DHANAPALA JAYANTHA که ریاست کنفرانس بازنگری سال 1995 را نیز بر عهده داشت و منجر به تصویب خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی شد ، در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک اظهارداشت :11 پیشنهاد دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران باید در کنار دیگر پیشنهادات موجود ، در بازنگری ان پی تی و مسایل هسته ای جهان مورد توجه قرار گیرد.
خبرنگار ما از معاون سابق دبیر کل پرسید شما در سال 1995 ریاست کنفرانس ان پی تی را عهده دار بودید همان کنفرانسی که یکی از خواسته های اصلی آن ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی بود، چه کشور و یا کشورهایی مانع تحقق این هدف می شوند و چگونه می توان این موانع را برطرف کرد؟ داناپالا پاسخ داد به نظر من دستیابی به پیشرفتهایی در خصوص عدم استفاده از تسلیحات کشتار جمعی و همچنین بوجود آمدن خاورمیانه ای عاری از تسلیحات اتمی طی کنفرانس ان پی تی امسال بسیار امکان پذیرتر از گذشته است.
وی افزود همانطور که اشاره داشتید من خودم ریاست کنفرانس سال 1995 را به عهده داشتم که در همان زمان هم در خصوص خاورمیانه به توافقاتی دست یافتیم و البته بسیار جای تاسف است که با توجه به توافقهایی که حاصل شد ولی هنوز هم هیچگونه پیشرفتی در این خصوص انجام نگرفته و مشاهده نمی شود.
برنده جایزه صلح نوبل اظهارداشت: همه کشورهای عرب در خاورمیانه به معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی ) ملحق شده اند ولی فقط اسراییل است که هنوز هم در خارج آن قرار دارد.
معاون سابق دبیر کل سازمان ملل و رییس کنفرانس های پاگواش گفت ما باید مذاکرات خودمان را با این هدف آغاز کنیم که چگونه می توانیم اسراییل را به پذیرش معاهده ترغیب نماییم.
کنفرانسهای پاگواش یک سازمان بین المللی است که بر علوم و روابط جهانی تمرکز دارد و طی آن محققان و مقامات از سراسر جهان گردهم آمده، در خصوص کاهش خطرات درگیریهای مسلحانه و دستیابی به راه حلهایی برای خاتمه دادن به تهدیدات علیه امنیت جهانی بحث و گفت و گو می کنند.
وی افزود: دولت مصر تمایل دارد تا کنفرانسی در همین رابطه برگزار شود و دیگران نیز پیشنهاد کردند که نمایندگانی باید باشند تا رایزنی هایی را با همه کشورها در منطقه داشته باشند و بعد از آنکه شرایطی ایجاد شد ، کنفرانس را تشکیل دهیم.
این مقام سابق سازمان ملل گفت: هر گامی که مورد توافق قرار گیرد باید این هدف را نظر داشته باشیم که همه خواستار بوجود آمدن منطقه ای عاری از تسلیحات اتمی در خاور میانه هستند .
وی در مورد خواسته رییس جمهوری ایران در کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی در نیویورک و همچنین شعار نشست اخیر هسته ای تهران مبنی بر انرژی صلح آمیز اتمی برای همه و بمب اتمی برای هیچکس، گفت شعار بسیار خوبی است و آرزو می کنم می توانستیم آن را به شکل اجرایی در آوریم.
داناپالا افزود این شعار در حال حاضر در کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی ) به عنوان حق مشروع برای همه کشورها مطرح است، یعنی به کار بردن انرژی صلح آمیز برای همه کشورها توام با تامین امنیت بین المللی .
وی گفت: همچنین ما بند ششم از معاهده را هم داریم که در موردش توافق هم شده است و بر از میان برداشتن کلی تسلیحات اتمی یعنی به حد صفر رساندن آنها تاکید دارد که البته از سوی نظرات مشاوره ای دیوان بین المللی دادگستری و بسیاری از معاهدات دیگر نیز تایید شده است.
برنده جایزه صلح نوبل افزود: اکنون سوال اینجاست که چگونه می توانیم شعار انرژی هسته ای برای همه و بمب اتم برای هیچکس را عملی سازیم.
اروپام 2251 / 360 شماره 005 ساعت 08:29 تمام