تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
در دیدار اساتید دانشگاهها/ ابراز رضایت رییس جمهور از سرعت پیشرفت های علمی ایران ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/30 سیاسی.رییس جمهور.اساتید دانشگاه.سخنرانی تهران - رییس جمهوری اسلامی ایران سرعت پیشرفت ها علمی کشوراز جمله پیشرفت در زمینه بهداشت و درمان را باور نکردنی دانست و گفت که امروز در این زمینه همه متفق القول هستند.
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد شامگاه شنبه و در دهمین روز از ماه مبارک رمضان در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه ها که با حضور وزرای علوم و فناوری و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد،افزود: جامعه ایران امروز شاهد پیشرفت های شگرف علمی در همه زمینه ها است.
رییس جمهور تصریح کرد: استادان و تمامی دانشجویان زحمتکشان عرصه های علم و فرهنگ هستند.
احمدی نژاد با اشاره به تجربه های ملت ایران در طول تاریخ بویژه پس از انقلاب به مسئولیت های تاریخی ایران اشاره کرد و گفت : به باور من کاروان بشریت برای رسیدن به قله های کمال در مراحل پایانی قرار دارد و تجارب چندین هزارساله بشریت نشان می دهد که بزرگترین مانع رسیدن انسان به قله ها نظام استکباری موجود در جهان است.
رییس جمهور با بیان اینکه صف آرایی کنونی مستکبران گسترده ترین صف آرایی آنها در طول تاریخ بشریت است، خاطرنشان کرد:قدرتهای استکباری در هیچ یک از دوره های تاریخی دارای چنین قدرت و نفوذی نبوده اند و نمی توانستند جلادانی مانند صهیونیستها را دنیا تطهیر کرده و به آنان مدال صلح بدهند، احمدی نژاد احمدی نژاد اظهار داشت : اگر این صف آرایی در هم بشکند دیگر مانعی در برابر انسان ها برای رسیدن به قله های تعالی وجود نخواهد داشت.
رییس جمهور در عین حال گفت: بیداری ،حق طلبی و عدالت خواهی بشر هیچگاه تا حد امروز شکوفا نشده است و امروز به هر نقطه از دنیا که سفر و با ملت های آزاده جهان ملاقات می کنیم، آنان خواهان همان آرمان ها و ایده آل هایی هستند که در جامعه امروز ایران مطرح می شود.
** تاکید بر نقش انقلاب اسلامی در تغییرات بنیادی در جهان احمدی نژاد، نقش انقلاب اسلامی و مردم ایران را در جابجایی و تغییرات بنیادین در جهان و مخالفت با استکبار جهانی بسیار اساسی و کلیدی خواند و گفت: تلاش ملت ایران تمام مناسبات ظالمانه کنونی در جهان را برهم خواهد زد و علت درگیری قدرت های زورگو و ظالم با ملت ایران نیز در همین نکته نهفته است .
رییس جمهور با بیان اینکه ملت ایران در این شرایط به عنوان الگو و جلو دار با برداشتن موانع ، راه را برای دیگر ملت ها باز می کند، تصریح کرد: ملت ایران با سرعت به حرکت خود ادامه خواهد داد و جلوه های این حرکت در پیشرفت های شگرف علمی و فناوری کاملا مشهود است .
احمدی نژاد به پیشرفتهای ایران در عرصه هوا و فضا اشاره کرد و اظهار داشت : ما سال گذشته ماهواره ای به فاصله 250 کیلومتری زمین ارسال کردیم و در گام های بعدی به فواصل 700و هزار کیلومتری ارسال خواهیم کرد و امیدواریم تا سه سال آینده ماهواره و فضانورد ایرانی را به فاصله 35 هزار کیلومتری زمین بفرستیم .
رییس جمهورخاطرنشان کرد: پس از عبور از نقطه هزار کیلومتری پرتاب ماهواره ها بدون مقاومت هوا و جاذبه میسر شده و حرکت ما سریعتر از مراحل قبل خواهد بود ، البته بر اساس برنامه قبلی قرار بوده نخستین فضانورد ایرانی در سال 1404 به فضا اعزام شود.
احمدی نژاد گفت: دلیل تمامی مخالفت ها و دشمنی های قدرت های استکباری جهان با ملت ایران نیز همین پیشرفت های علمی و فنی است و آنان می دانند اگر ایرانیان بتوانند به قله های های علمی دست یابند دیگر جایی برای آنان باقی نخواهد ماند.
** هرگونه حمله به ایران خودکشی نظامی است رییس جمهور اظهار داشت: آنان برای ایجاد مانع در برابر پیشرفت های ملت ایران به اقداماتی مانند صدور قطعنامه، تهدید نظامی و ارعاب که همه آنها جنگ روانی است، روی آورده اند اما کودن ترین سیاستمداران آمریکایی نیز می دانند که کوچکترین حمله به ایران برابر با خودکشی نظامی است.
احمدی نژاد خاطر نشان کرد:اگر قدرت های غربی خواهان گفت و گو با ملت و دولت ایران هستند، باید بدانند راه آن قلدری و سخن گفتن از موضع بالا نیست بلکه باید ضمن احترام گذاشتن به حقوق حقه ملت ایران هیچ پیش شرطی را برای مذاکره قایل نشوند.
رییس جمهور با رد اندیشه نادرست برخی افراد در طرح ایده برخورد تمدن ها گفت : تمدن ها نشانگر پیشرفت، توسعه و اندیشه های انسان ساز ملت ها است و هیچگاه بین تمدن های بشری برخوردی صورت نمی گیرد اما این توحش برخی انسان ها در بعضی از جوامع است که در برابر فرهنگ یک ملت خود را مهاجم نشان می دهند.
** برخی مسائل درجه هشتم را به مسئله روز کشور تبدیل نکنند احمدی نژاد تاکید کرد: نباید برخی افراد تلاش کنند تا مسایل درجه هشتم کشور به مسئله روز و درجه اول تبدیل شده وذهن مردم و فضای عمومی جامعه از دشمن اصلی غافل شود.
رییس جمهور گفت: مسیر و حرکت کنونی کشور در جهت درستی در حال حرکت است البته ضعف هایی نیز وجود دارد اما جهت اصلی حرکت کشور مشخص و درست است.
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش با تبریک ماه مبارک رمضان به همه مسلمانان بویژه ملت ایران و جامعه دانشگاهی کشور از همه دست اندرکاران عرصه های علمی و فناوری ایران قدردانی کرد و گفت : من از همه مجاهدان عرصه های علم و دانش کشور تشکر می کنم و معتقدم هیچ راهی برای رسیدن به عزت ، توسعه ، عدالت و دیگر آرمان های متعالی بشری ، جز پیشرفت های علمی نیست.
رییس جمهور با اشاره به مشکلات و مسایلی که جامعه دانشگاهی ایران از جمله دانشگاه های علوم پزشکی با آن مواجه است، بر ضرورت تمرکز سیاستگذاری ها در وزارتخانه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت علوم و تبعیت بخش های اجرایی از تصمیمات و سیاستگذاری های آنها تاکید کرد.
** تاکید بر حاکم شدن نظام صحیح سلامت و درمان در کشور احمدی نژاد خاطرنشان کرد: ایران اکنون از نظر داشتن نیروهای پزشکی هم از نظر کمی و هم از حیث کیفی در نقطه خوبی قرار دارد و باید دست اندرکاران و پزشکان مسئول در مورد برخی مسایل جامعه پزشکی ایران از جمله میزان داروهای مصرفی و آزمایش های کلینیکی بیماران مطالعات لازم را انجام دهند تا نظام صحیحی در این زمینه در جامعه حاکم ، در مصرف دارو و موارد پزشکی تعادل برقرار و منابع مطابق با سیاستگذاری های تعیین شده هزینه شود.
** طرح ملی هدفمند شدن یارانه ها با همکاری مردم اجرا خواهد شد احمدی نژاد در بخش دیگری از اظهاراتش به قانون هدفمند شدن یارانه ها اشاره کرد و گفت این قانون که طرحی ملی است و همه از آن بهره می برند و انشاء الله با همکاری و همدلی مردم اجرا خواهد شد و یکی از بهترین طرحهای اقتصادی ایران پس از 30 سال انتظار و برنامه ریزی توسط دولت کنونی اجرایی خواهد شد .
رییس جمهور افزود: البته عده ای ستاد تشکیل داده و آماده هستند تا با اجرای این قانون، ایراد گرفته و از نظر سیاسی به دولت لطمه بزنند اما ابن بار نیز آنان شکست خواهند خورد.
** نقش دانشگاهیان در اصلاح رفتارهای جامعه احمدی نژاد با اشاره به نقش دانشگاهها ، استادان و فرهیختگان علمی کشور در اصلاح رفتارها و الگوهای انسانی در جامعه گفت : استادان و دست اندرکاران جامعه دانشگاهی و علمی کشور نقش مهم و اساسی در تربیت نسل ها و اصلاح رفتارهای فرهنگی جامعه برعهده دارند و مانند والدینی که با خون دل خوردن فرزندان خود را تربیت می کنند برای تربیت دانشجویان زحمت می کشند.
رییس جمهور خاطرنشان کرد:البته همه افراد جامعه از نظر نوع پذیرش و تغییر الگوهای رفتاری یکسان نیستند اما اکثریت آنان جزو انسان هایی هستند که زمینه پذیرش الگوهای صحیح را دارندو باید جامعه دانشگاهی دور از موضوع صدور مدرک ، مسوولیتهای انسان سازی خود را مد نظر قرار داده و آن را بازتعریف کند.
احمدی نژاد تصریح کرد:انتظار جامعه از دانشگاه و استادان دانشگاه، تلاش برای تربیت انسان هایی شجاع ، پاک ، آرمانخواه و با اخلاق است و البته تاکنون استادان دانشگاه هرکاری دراین زمینه انجام داده اند نه بر اساس تکلیف قانونی بلکه بر اساس تعهدات اخلاقی بوده است.
به گزارش ایرنا، پیش از سخنان رییس جمهور، وزیران بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و علوم ، تحقیقات و فناوری گزارش هایی درباره وضعیت پیبشرفت های علمی کشور ارایه کردند.
دکتر مرضیه وحید دستجردی در گزارش خود گفت : در مدت پنج سال گذشته 107 بیمارستان با 11 هزار و 400 تخت به ظرفیت بخش درمان اضافه شده که ارتقای نظام درمان کشور را در پی داشته است.
وی افزود: 345 بیمارستان با 32 هزار تخت نیر در حال ساخت است که انتظار می رود با اتمام آنها استانداردهای بهداشت ودرمان کشور به میران چشمگیری ارتقاء یابد.
وزیر بهداشت اظهارداشت: ایجاد 431 مرکز بهداشت ، 800 پایگاه اورژانس ، 100 کلینیک و در مجموع سه هزار و 812 طرح بهداشتی درمانی ، ایجاد 50 دانشکده پزشکی و تجهیز سه هزار خانه بهداشت تا آخر امسال از جمله عملکرد های بخش بهداشت و درمان طی پنج سال گذشته است.
خانم مرضیه وحید دستجردی تصریح کرد: طرح جامع سلامت و بهداشت و درمان کشور نیز در حال تدوین است.
وزیر بهداشت و درمان اضافه کرد: طی پنج سال گذشته طرح واکسیناسیون افراد صفر تا 20 سال شامل چهار میلیون نفر انجام شد که یکی از مهمترین طرحهای بهداشتی بوده است .
وی خاطرنشان کرد:اجرای برنامه حدف مالاریا ، کاهش چشمگیر بیماری وبا ، کاهش میزان اعتیاد به مواد مخدر و درمان معتادان تزریقی با متادون شامل 180 هزار نفر ، ایجاد صدها پایگاه مشاوره و درمان بیماران ایدزی ، کنترل چشمگیر بیماری سالک ، درمان رایگان 10 نوع سرطان رایج در کشور از دیگر عملکردهای وزارت بهداشت و درمان در طول پنج سال گذشته بوده است .
کامران دانشجو وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری نیز گفت : تولید علم در ایران در مقایسه با میزان رشد آن در جهان 11 برابر شده است و این وزارتخانه سیاست حمایت از پژوهشگران و اندیشمندان ، کاربردی کردن مطالعات و پژوهش ها در قالب آیین نامه ها ، تبادل و تعامل ارگانیک بین دانشگاهها و جامعه ، ایجاد مراکز پژوهشی ، هدفمندکردن رشته های تحصیلی با نیازهای جامعه و رشد تحصیلات تکمیلی را دنبال کرده است .
وی افزود : در سال گذشته 33 هزار نفر در مقاطع کارشناسی ارشد پذیرفته شدند که امسال این میزان به 55 هزار نفر خواهد رسید.
شماره 164 ساعت 22:51 تمام