بوش نسبت به وضعیت دارفور ابراز ناامیدی کرد ............................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/02/86 خارجی.آمریکا.دارفور.بوش.
"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه از عدم توانایی جامعه بین الملل در برابر خشونت ها در منطقه دارفور در غرب سودان ابراز ناامیدی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن ، بوش در نشست خبری مشترک با "تونی بلر" نخست وزیر انگلستان اظهار داشت: ما درباره دارفور و سطح ناامیدی من صحبت کردیم و می دانم که نخست وزیر نیز از عدم توانایی جامعه بین المللی برای اقدام در برابر خشونت ها در دارفور مایوس شده است.
بوش در سخنان خود در کاخ سفید افزود: من راهبرد خود را برای بلر جهت پیشبرد مجازات ها توضیح دادم و امیدوارم قطعنامه جدید سازمان ملل برای بهبود زندگی مردم دارفور، محکم و بسیار قوی باشد.
وی گفت: موضع ما در زمینه دارفور یکسان است و باید تدابیری را در این زمینه اتخاذ کنیم.
این درحالی است که دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا بر توقف بمباران هوایی منطقه دارفور در غرب سودان تاکید کرد و خواستار شد که طرف های درگیر دست از خشونت بردارند.
به گزارش ایرنا، دبیر کل همچنین از دولت سودان خواست به تمامی حملات پایان داده و بر طبق قرارداد صلح دارفور که در مه سال 2006 میلادی به امضا رسید، عمل کند.
در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر استفاده از تسلیحات ساخت چین و روسیه در دارفور توسط دولت سودان، آمریکا مصرانه از همه دولت های جهان خواست تا در مورد فروش تسلیحات به سودان "بسیار با احتیاط" عمل کنند، چرا که این اقدام سودان در استفاده از تسلیحات وارداتی در دارفور، نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل است.
دولت سودان، توافقنامه صلحی را با شورشیان دارفور امضا کرد که از سوی میانجیگران اتحادیه آفریقا و جامعه بین المللی پیشنهاد شده بود.
این توافقنامه از سوی "مینی میناوی" رهبر جنبش ارتش آزادیبخش سودان و "مجذوب الخلیفه" نماینده دولت این کشور در نیجریه امضا شد، اما شورشیان جنبش عدالت و مساوات و همچنین گروه اقلیت در جنبش آزادیبخش سودان به رهبری "عبدالواحد محمدالنور" از امضای توافقنامه خودداری کردند.
به گزارش ایرنا، "عمر البشیر" رئیس جمهوری سودان نیز در ماه فوریه با ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل، به طرح این سازمان برای اعزام نیروی صلحبان به دارفور اعتراض کرد، اما ماه گذشته آن را پذیرفت.
هدف طرح 3 مرحله ای سازمان ملل در رابطه با بحران دارفور، استقرار نیروهای این سازمان در کنار نیروهای اتحادیه آفریقا در این منطقه آشوب زده است.
اولین مرحله این طرح شامل ارسال کمک های تسلیحاتی محدود، اعزام افسران نظامی و پلیس سازمان ملل به دارفور می باشد.
مرحله دوم این طرح، شامل ارسال کمک های بیشتر و استقرار بیش از 3 هزار نیروی نظامی، پلیس و غیرنظامی سازمان ملل در دارفور است.
مرحله سوم طرح سازمان ملل، با استقرار 22 هزار نیروی این سازمان در کنار 7 هزار نیروی حاضر اتحادیه آفریقا در دارفور به پایان می رسد.
دو گروه شورشی موسوم به جنبش آزادیبخش سودان و جنبش عدالت و مساوات از فوریه سال 2003 میلادی در منطقه دارفور، درگیر جنک با نیروهای دولتی شدند.
درگیری، قحطی و بیماری در دارفور، تاکنون جان 180 تا300 هزار نفر را گرفت و به آوارگی بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر منجر شده است.
مترجمام/شبس/2300/ 1770 شماره 140 ساعت 34:23 تمام انتهای پیام P27.23-34-36
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱