استرس، بیخوابی و سردردهای عصبی خود را با' نعناع 'تسکین دهید ...........................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 11:00 01/02/1390 نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است: چای حاصل از برگ نعناع در کاهش استرس، بیخوابی و سردردهای عصبی کاربرد دارد.
س L Piperita Mentha گیاه دارویی نعناع با نام علمیاز موارد مصرف بسیاری در طب سنتی و طب مدرن برخوردار است. از جمله دیگر موارد مصرف نعناع در طب مدرن کاربرد آن در تسکین مشکلات گوارشی همچون نفخ، سوء هاضمه، تهوع و مشکلات گوارشی ناشی از استرس است.
اسانس گیاه نعناع به عنوان شل کننده عضلات صاف کاربرد دارد، خلط آور است ودر درمان دردهای روماتیسمی، دندان درد و سردرد کاربرد دارد.
همچنین گیاه دارویی نعناع به صورت کرم به عنوان ضد خارش در پوست خشک یا در گزش حشرات کارایی دارد.
نعناع در طب سنتی نیز کاربردهایی دارد از جمله ضد نفخ، ضد اسپاسم دستگاه گوارش، افزاینده ترشح صفرا، ضد خارش و پایین آورنده تب در کودکان است.
از دیگر موارد مصرف نعناع در طب سنتی تاثیر آن در تخفیف کولیک در نوزادان، کاهش گاز در نوزادان و در مشکلات گوارشی همچون استفراغ، نفخ و کرم های روده ای است.
قسمت های مورد استفاده نعناع شامل برگها و سرشاخه های گلدار آن است.
اشکال دارویی این گیاه به صورت مصرف برگ گیاه است که سه یا شش گرم برگ خشک شده بصورت دم کرده و یا در کپسول مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین از این گیاه به صورت تنتور، روغن فرار، پماد، بخور و عصاره خشک شده آن استفاده می شود.
در دم کرده این گیاه دو قاشق چایخوری گیاه خشک در س 250میلی لیتر آب داغ قرار داده می شود و پس از س 15تاس 20دقیقه که صاف شد دو تا چهار فنجان بصورت روزانه مصرف می شود.
از دیگر داروهایی که گیاه دارویی نعناع در آن کاربرد دارد قرص جویدنی ماسومنت است که در رفع حساسیت و خارش گلو، سرفه و نفخ معده موثر است و همچنین قرص جویدنی منتازین ضد حساسیت و خارش گلو، سرفه و ضد نفخ است.
قطره آلتادین از دیگر داروهایی است که در آن گیاه دارویی نعناع کاربرد دارد این قطره در درمان التهاب و تحریک مخاط گلو، خلط آور در سرفه های تحریکی ناشی از افزایش ترشحات مجاری تنفسی فوقانی موثر است.
در بخور دادن نعناع س 3تاس 4قطره اسانس این گیاه به آب داغ افزوده و بخار حاصل استنشاق می شود.
علمی 1544**9190**
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱