تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
در نشست بررسی آثار داستان مصور مطرح شد؟ ادبیات نقشی اساسی در ماندگاری کتاب های داستان مصور دارد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/16 فرهنگی.نمایشگاه.کتاب 90 تهران - تصویرگران و کارشناسان حاضر در نشست بررسی کتاب های داستان مصور( کمیک استریپ)، ضمن بررسی این نوع آثار بر استفاده از ادبیات فارسی و داستان های اسطوره ای در خلق چنین کتاب های تاکید کرده و این امر را عامل موفقیت و ماندگاری آن دانستند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سعید رزاقی در ابتدای این نشست که روز جمعه در سرای اهل قلم کودک و نوجوان و در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، با بیان اینکه در سال های اخیر به کتاب های داستان مصور توجه نشده است، افزود: متاسفانه بستر مورد نیاز برای خلق کتاب های داستان مصور با موضوعاتی همچون دفاع مقدس و یا زندگینامه ائمه اطهار(س ) فراهم نیست و مسوولان باید برای خلق چنین بستری تلاش کنند.
وی افزود: بسیاری از شخصیت های داستان مصور و حتی آثار سینمایی دنیا بر گرفته از ادبیات داستانی ایران است که از جمله آنها می توان به شخصیت های فیلم ارباب حلقه ها اشاره کرد که برگرفته از شاهنامه هستند.
این تصویرگر کتاب خاطرنشان کرد: غرب شخصیت های اصلی ادبیات ما را در بسته بندی جدید به ما ارائه می دهد و از درونمایه داستان های ایرانی برای خلق شخصیت های داستان مصور استفاده می کند.
رزاقی در ادامه، خلق کتاب در قالب داستان مصور را قالبی برای بیان داستان دانست و گفت: نگاه ما در سال های اخیر به مقوله کتاب های داستان مصور حرفه ای نبوده و از خلق چنین آثاری حمایت نشده است.
وی تولید کتاب های داستان مصور را عاملی برای ترویج مخاطبان برای خواندن داستان های اسطوره ای ادبیات فارسی دانست و تاکید کرد: گام های اولیه از سوی هنرمندان در توسعه و تولید کتاب های داستان مصور برداشته شده و در این راستا نتایجی نیز بدست آمده است.
به گفته این تصویرگر کتاب، امکانات تولید کتاب های داستان مصور بیشتر معطوف به تهران است و بسیاری از امکانات ابتدای این عرصه در شهرستان ها وجود ندارد.
رزاقی همچنین گفت: داستان مصور یک هنر مردانه نیست و زنان نیز همانند تصویرگران مرد می توانند در این عرصه عملکرد موفقی داشته باشند.
مهرداد شاهوردی یکی از تصویرگران کتاب های داستان مصور نیز در ادامه این نشست گفت: داستان محوریت اصلی را در خلق بسیاری از آثار هنری همچون کتاب های داستان مصور، بر عهده دارد.
وی ادامه داد: برای خلق یک شخصیت حقیقی در کتاب های داستان مصور، در قدم نخست باید شخصیت هایی براساس حقیقت خلق کنیم و به نوعی وارد زندگی و خصوصیت های فردی و رفتاری چنین افرادی شویم.
شاهوردی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی در تولید کتاب های داستان مصور از خود خلاقیت کمتری به خرج داده و آثاری با سطح نازل تولید می کنند و باید برای این معضل چاره ای اندیشید.
به گفته وی، خلق شخصیت های خاکستری و طرح جزییات رفتاری و اخلاقی چنین افرادی در آثار داستان مصور به اقبال عمومی مخاطبان نسبت به این آثار تاثیرگذار است.
شاهوردی تاکید کرد: دسترسی به منابع مالی مناسب برای خلق کتاب های داستان مصور کافی نیست و باید در خلق چنین کتاب هایی علاوه بر داستان مناسب، شخصیت های جذاب و در عین حال منطبق بر جامعه خلق کرد.
وی در ادامه با اشاره به تهیه کتاب های داستان مصور با موضوع زندگی پیامبران و ائمه اطهار(س )، خواستار برخورد مناسب از سوی نهادهای مختلف با چنین آثاری شد.
جواد محقق نویسنده و پژوهشگر کتاب نیز در این نشست خواستار تبیین مبانی نظری برای تولید کتاب های داستان مصور شد.
وی گفت: تهیه این نوع مبانی راه را برای خلق آثار داستان مصور با موضوعات مذهبی بیش از گذشته فراهم می کند.
در پایان این نشست، کتاب های داستان مصور عاشورا اثر پرویز اقبالی، خط اول با موضوع دفاع مقدس اثر مشترک میثم برزا، حسن روح الامینی و فرهاد معزز، کتاب های همدم پیامبر(ص )، انتخاب پیامبر(ص ) و میهمان پیامبر(ص ) با موضوع زندگی پیامبر اکرم (ص ) و حضرت علی (ع) کاری از سعید رزاقی به مخاطبان حاضر در این جلسه معرفی شد.
داستان مصور (کمیک استریپ) به مجموعه ای از نقاشی های دنباله دار اطلاق می شود که داستان یا ماجرایی را روایت می کند.
بیست وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 24 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره ) برپا است.
فراهنگ ** 1983 ** 1071 شماره 034 ساعت 18:09 تمام