۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۹:۳۲
کد خبر: 82289645
T T
۰ نفر
نیویورك تایمز: «وعده بد» هیلاری كلینتون درباره بدهی ها یك حماقت اقتصادی است

تهران- ایرنا - روزنامه نیویورك تایمز با انتقاد از سیاست اقتصادی پیشنهادی هیلاری كلینتون مبنی بر افزایش ندادن بدهی ملی ، نوشت: این حرف از لحاظ اقتصادی یك حماقت است زیرا دولت آمریكا الان شرایط خوبی برای رشد اقتصادی با استقراض به علت نرخ پایین بهره بدهی ها دارد.

به گزارش ایرنا، «برایس كاورت» سردبیر سیاست اقتصادی موسسه «تینك پروگرس» (ThinkProgress) در ستون دیدگاههای نیویورك تایمز با بیان این مطلب افزود: كلینتون در تبلیغات انتخاباتی اش در توضیح سیاست های خود از جمله درباره پروژه های زیربنایی و موافقت با مرخصی شامل حقوق كارمندان دولت، اطمینان خاطر داد كه دولت او بودجه تمام این اقدامات را تامین خواهد كرد. او در ادامه گفته است: حتی یك پنی هم به بدهی دولت اضافه نخواهم كرد؛ من مالیات شهروندانی را كه زیر 250 هزار دلار درآمد دارند، اضافه نخواهم كرد.
نویسنده نیویورك تایمز اضافه كرد: البته وعده پرداخت هزینه برای سیاست های پیشنهادی مطلب جدیدی در مبارزات انتخاباتی نیست. اگر راهكاری در میان باشد كه بتوان هزینه یك برنامه جدید را پوشش داد ، احتمال بیشتری هم وجود دارد كه اعضای كنگره كه در بحث مالی محافظه كار هستند با آن برنامه موافقت كنند بنابرین چنین پیشنهادهایی از لحاظ سیاسی عاقلانه است. جامعه آمریكا همواره بدهی ملی را یك دغدغه اصلی می داند.
این روزنامه آمریكایی افزود: صرف نظر از اینكه كلینتون یك دمكرات است یا یك جمهوریخواه؛ نظرسنجی ها نشان داده است مردم معتقدند كلینتون درصورت عهده دار شدن زمام امور كشور با اتكاء به بودجه دولتی، بی محابا ولخرجی خواهد كرد. اما از نظر اقتصادی این یك حماقت است كه قول دهیم فراتر از درآمدهای دولت (با بودجه ناشی از استقراض بجای اخذ مالیات) هیچ هزینه ای نخواهیم كرد. كلینتون در واقع از وعده پوشش هزینه های ایده های جدید با افزایش مالیات ها هم فراتر می رود و می گوید طرح های منجر به افزایش بدهی ملی را مطرح نخواهد كرد.
البته سیاستمداران قول و وعده های مطرح شده در گرماگرم رقابت های انتخاباتی را زیر پا می گذارند. 'جورج بوش' پدر هم وعده اضافه نشدن مالیات ها را می داد و 'باراك اوباما ' هم وعده حفظ برنامه بیمه های درمانی دلخواه مردم را می داد. اما تحقیقات نشان داده است كه رئیسان جمهوری دستكم تلاش می كنند كه به قول های خود پایبند باشند. اما در مورد این وعده خاص كلینتون اگر او برنده انتخابات باشد، این قول كلینتون او را محدود خواهد كرد زیرا دقیقا جلوی اجرای همان كاری را كه اقتصاد نیازمند آن است خواهد گرفت.
نیویورك تایمز ادامه داد: از زمان 'ركود عظیم' رشد اقتصادی آمریكا كند بوده است و این مساله دستمایه خوبی برای تمام كاندیداهای جمهوریخواه در دور مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری بود. رشد تولید ناخالص داخلی كشور امسال به زیر دو درصد رسید . احیای اقتصادی ضعیف تر از موارد قبلی بهبود پس از ركود و همچنین ضعیف تر از آمار مورد انتظار مسئولان بوده است.
ضمنا، نرخ بهره بر بدهی كشور به طرز عجیبی پایین و نزدیك دو درصد است كه معنای آن این است كه دولت می تواند پول بیشتری با هزینه ای بسیار پایین استقراض كند.
نویسنده نیویورك تایمز نوشت: حالا با این پول استقراض شده چه می توان كرد؟ پول تازه می تواند به نحو احسن مورد استفاده قرار گیرد.به عنوان مثال در پروژه هایی از قبیل نوسازی جاده ها و پل های خراب یا سرمایه گذاری در آموزش و پرورش. اقتصاددانان سرشناس هم معتقد به همین نظریه اقتصادی اند و می گویند كه دولت آمریكا لازم است پول استقراض كند و آن را در رشد اقتصاد سرمایه گذاری كند.
از سوی دیگر، دولت در معرض این خطر قرار ندارد كه اگر پولی استقراض كند، نتواند دیون خود را بازپرداخت كند. هزینه پرداخت بهره دیون دولت هم در پایین ترین نرخ خود در 50 سال اخیر قرار دارد و تنها 6 درصد از بودجه فدرال را به خود اختصاص داده است.
اما با این حال در مقطعی از زمان لازم است كه بدهی پایین آورده شود. بدهی بالای فدرال می تواند در نهایت سبب افزایش نرخ تورم شود در حالی كه الان تقریبا تورمی وجود ندارد. یا ممكن است كشور خود را در موقعیتی بیابد كه نتواند پول بیشتری برای پاسخ به نیاز مالی استقراض كند ولی الان نرخ پایین بهره و وجود وام دهندگانی علاقه مند، فضای تحرك و مانور زیادی برای دولت ایجاد كرده است.
نیویورك تایمز اضافه كرد: اما بطور مشخص این امر كه كلینتون وعده خود برای بالا نبردن بدهی ملی را بطور مستقیم به برنامه های زیربنایی خود مرتبط می كند ، ناامیدكننده است.
كارشناس اقتصادی نویسنده این مطلب افزود: سیاست اقتصادی پیشنهادی كلینتون حتی در صورت عملی شدن هم درست از كار در نمی آید و تقریبا به اندازه آمار كنونی موجب بالا رفتن بدهی ملی خواهد شد.
این اولین باری نیست كه كلینتون قولی می دهد كه امكان دارد برای رای دهندگان جذاب به نظر برسد اما اگر او به قدرت برسد، این وعده و وعید ها او را در میدان عمل از پای خواهد انداخت.
نویسنده در پایان تاكید می كند: بهتر این است كه كلینتون پیشنهاد دهد: 'من برای تامین اعتبار پروژه هایی كه باعث رشد اقتصادی نمی شود، بدهی ملی را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش نمی دهم'.
این صادقانه تر و درست تر است و دستان او را برای تصمیم گیری های لازم درمورد سیاست ها در كاخ سفید باز خواهد گذاشت اما مشكل اینجاست كه این حرف یك شعار انتخاباتی جذاب نیست و جذب رای دهندگان با آن دشوار است.
اروپام**1591**
مترجم اقدس السادات حسینی ** انتشار دهنده : مریم شفیعی