«بنياد كلينتون» به طور رسمي دريافت يك ميليون دلار از «قطر» را در سال 2011 تاييد كرد

تهران-ايرنا- «بنياد كلينتون» به طور رسمي تاييد كرد اين نهاد خانوادگي «خيريه»، در سال 2011 كه «هيلاري كلينتون» وزير خارجه آمريكا بوده است، بدون اطلاع وزارت خارجه اين كشور و برخلاف تعهدنامه رسمي خود، يك ميليون دلار از مقامات كشور «قطر» دريافت كرده است.

به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز، «برايان كوكسترا» (Brian Cookstra) سخنگوي بنياد كلينتون، روز جمعه تاييد كرد كه اين بنياد در سال 2011 بدون اينكه به وزارت امور خارجه آمريكا اطلاع دهد، يك ميليون دلار از كشور عربي «قطر» دريافت كرده است. هيلاري كه در آن زمان وزير امور خارجه آمريكا بوده است، به طور رسمي تعهد داده بود كه بگذارد وزارت خارجه اعانه هاي جديدي كه اين بنياد از دولت هاي خارجي دريافت مي كند مورد بررسي قرار دهد اما اين كار را انجام نداد.
رويترز در اين باره افزود: «اين اطلاعات در جريان هك شدن ايميل هاي «جان پادستا» (John Podesta) رئيس كمپين انتخاباتي كلينتون، فاش شده است كه ماه گذشته از سوي وبسايت افشاگر «ويكي ليكس» منتشر شد. بر اساس اين اطلاعات، مقامات قطري در سال 2011 اين مبلغ را به مناسب شصت و پنجمين سالگرد تولد بيل كلينتون به اين بنياد اعطا كردند و طي يك سال بعد در پي اين بودند كه با رئيس جمهوري سابق آمريكا از نزديك ملاقات كنند و چك را به وي بدهند.»
هيلاري و بيل كلينتون در سال 2009 كه هيلاري وزير امور خارجه آمريكا شد، به طور رسمي توافقنامه اخلاقي اي را مبني بر نظارت دولت آمريكا بر اين بنياد خانوادگي امضا كردند تا بر آن اساس گردش هاي مالي بنياد كلينتون و اعانه هاي منابع خارجي به آن به طور شفاف در اختيار وزارت خارجه آمريكا و مورد بررسي قرار گيرد. هدف اعلامي از اين اقدام اين بود كه اين تصور شكل نگيرد كه سياست خارجي آمريكا مي تواند ازسوي سرمايه داراني كه به اين بنياد كمك مي كنند، هدايت شود.
به گزارش ايرنا، زماني كه هيلاري كلينتون در فوريه سال 2013 وزارت امور خارجه را ترك كرد، اين بنياد ميليون ها دلار از حداقل هفت دولت خارجي دريافت كرده بود و با وجود تعهد كلينتون به شفاف سازي در اين خصوص، هيچ كدام از كمك هاي اين هفت كشور خارجي براي بررسي به وزارت خارجه آمريكا ارائه نشد. در واقع، اين بنياد موظف بوده است قبل از دريافت كمك هاي خارجي، وزارت امور خارجه را مطلع كند كه در مورد هيچ يك از اين 7 كشور، چنين اقدامي صورت نداده كه آشكارا به معناي نقض تعهدنامه خود است.
بنياد كلينتون و حواشي مربوط به آن يكي از مسائل جنجالي مورد بحث در مبارزات انتخابات رياست جمهوري آمريكا بوده است و رقباي دمكرات و جمهوريخواه كلينتون بارها در خصوص ابعاد مختلف فعاليت اين بنياد، هيلاري و بيل كلينتون را مورد انتقاد قرار دادند. در واقع، هدف اعلامي اين بنياد كه در سال 1997 تاسيس شد، كمك به افزايش امنيت بهداشتي و توان مالي مردم جهان است اما گروهي از ناظران و تحليلگران آمريكايي و غيرآمريكايي اين نهاد را ابزار نفوذ آمريكا مي دانند و خانواده كلينتون به عنوان بانيان آن به تلاش براي سلطه بر حزب دمكرات و ثروت اندوزي متهم هستند.
مثلا روزنامه نيويورك تايمز در مرداد ماه امسال از كمك 10 ميليون دلاري عربستان به بنياد كلينتون به شدت انتقاد كرد و نوشت: «براي همه روشن است كه دولت هايي مانند عربستان سعودي، قطر، كويت و دبي ميليون ها دلار به اين بنياد كمك كرده اند، در حالي كه اين كشورها از سوي وزارت خارجه آمريكا بارها به دليل نقض گسترده حقوق بشر محكوم شده اند.»
«برني سندرز» رقيب دمكرات كلينتون كه اندكي بعد به نفع وي از مبارزات كنار رفت نيز در جريان يكي از مناظره انتخاباتي به شدت از هيلاري به خاطر داشتن رابطه مالي با برخي دولت هاي ديكتاتور و ناقض حقوق بشر انتقاد كرد و گفت : «هيلاري جيره خوار حكومت سعودي به عنوان دولتي ديكتاتور است. كمك هاي پيدا و پنهان سعودي ها به بنياد كلينتون به منظور حمايت از هيلاري براي پيروزي درانتخابات رياست جمهوري 2016 است، زيرا سعوديها بر اين باورند با توجه به رابطه نزديكي هيلاري با برخي سران عرب منطقه، بهتر از ترامپ مي تواند، اهداف منطقه اي آنها را تامين كند.»
«تد كروز» و ترامپ دو نامزد جمهوريخواهان در انتخابات درون حزبي رياست جمهوري نيز از عملكرد بنياد كلينتون شديدا انتقاد كردند. منتقدان استدلال مي كنند كه هيلاري در زمان تصدي وزارت خارجه در ازاي كمك هاي مالي از سوي برخي كشورهاي ناقض حقوق بشر از جمله چند كشور عربي، در عمل اهداف اين بنياد را زير پا گذاشته است. اين افشاگري جديد در حالي كه فقط 3 روز به انتخابات رياست جمهوري آمريكا باقي مانده است مي تواند در كنار مسئله ايميل هاي جديد هيلاري و پرونده استفاده وي از سرور شخصي در زمان حضور در وزارت خارجه برگ انتخابات را به ضرر وي برگرداند.
انتخابات رياست جمهوري آمريكا براي تعيين چهل و پنجمين رئيس جمهوري اين كشور، 3 روز ديگر در روز سه شنبه 18 آبان ماه (هشتم نوامبر 2016) برگزار خواهد شد.
اروپام**9330**3404** مترجم: آذين صحابي** انتشاردهنده: محسن اسماعيلي
۰ نفر