به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران افزود: وزیر امور خارجه تا ساعاتی دیگر برای دیدار با مقامات لبنان به این كشور سفر می كند.
وی ادامه داد: بعد از انتخاب رییس جمهوری جدید لبنان، مناسبات فی مابین و رایزنی های مستمر و همچنین شرایط جدید حاكم بر این كشور ایجاب می كرد كه مقامات ایرانی سفری به این كشور انجام دهند و ضمن دیدار با میشل عون و سایر مقامات، احزاب و شخصیت های سیاسی باردیگر مسایل دو جانبه و آخرین تحولات منطقه كه سوریه می تواند یكی از آنها باشد، پیگیری شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: لبنان با وجود كوچك بودن بسیار اثربخش و تاثیرگذار در تحولات منطقه است و ما بر اثربخشی این كشور در منطقه وافق بوده و رایزنی های خود را به شكل و سطوح مختلف انجام داده و هرگز متوقف نشده است.
قاسمی ادامه داد: وزیر امور خارجه در این دوران با توجه به وضعیت جدید در لبنان تا ساعاتی دیگر سفر خود به این كشور را آغاز می كند.
وی خاطرنشان كرد: وزیر امور خارجه پس از لبنان عازم رومانی، چك و اسلواك می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: در مورد تاریخ و برنامه های این سفر دوره ای مذاكرات لازم و كارشناسی صورت گرفته است.
قاسمی تصریح كرد: با این كشورها در شرق اروپا از دهه های گذشته همكاری های خوبی داشتیم و بخشی مانند چك همكاری های اقتصادی، صنعتی و فنی بسیاری داشتیم.
وی ادامه داد: چهار - پنج دهه پیش بخشی از صنایع و ماشین آلات ایران از چك وارد می شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: وزیر امور خارجه در ادامه سفرهای دوره ای و پس از سفر به شرق آسیا، آفریقا و آمریكای لاتین، حال در اروپای شرقی زنجیره ای از سفرها را تكمیل می كند كه می تواند در رایزنی های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی كمك حال ارتقای روابط با این كشورها باشد و بتواند تعامل بیشتری بین ایران و آنها ایجاد كند.
قاسمی در مورد ارتقای سطح روابط با جمهوری چك نیز اظهارداشت: به دلایل مختلف در سالیان زیاد سطح روابط ما در حد كاردار باقی مانده بود. تفاهم هایی صورت گرفت كه از جانب دو كشور و با علاقمندی دو طرف، روابط خود را تا سطح سفیر ارتقا دهیم.
وی یادآورشد: این تفاهم در گذشته صورت گرفته و در حال تحقق است و كاردار فعلی چك در تهران توسط دولت متبوع خود به عنوان سفیر معرفی شده و متقابلا ما نیز كاردار خود در پراگ را به عنوان سفیر در كشور چك مشخص و معرفی كردیم كه كه ادامه ماموریت خود را در سطح سفیر ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: اگر چه پیش از این هم روابط برقرار بود و امید است با این تلاش با كشور چك هم در سطح عالی تر و بهتری تفاهم، تعامل و همكاری های مشترك دو جانبه و منطقه ای داشته باشیم.
**مقصر انجام ندادن دقیق تعهدات را دولت آمریكا می دانیم
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بدعهدی های طرف مقابل در اجرای برجام نیز گفت: آنچه طرف مقابل باید بعداز تفاهمات برجام انجام می داد، انجام نداده است و ما با یك عهد شكنی و بی اخلاقی در جبهه روبرو مواجه بودیم و هنوز هم در برخی موارد این وضعیت ادامه دارد.
وی یادآور شد: اما تلاش می كنیم طرف مقابل بتواند به تعهدات خود عمل كند. به رغم این كه بعد از برجام شاهد تحولات زیادی بوده ایم و گره های زیادی باز شد در برخی حوزه ها مشكلات باقی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: ما در نهایت مقصر انجام ندادن دقیق تعهدات را دولت آمریكا می دانیم و از آنها می خواهیم به جای حرف زدن با توان و صداقت بیشتری عمل كنند تا شركت ها و بانك های اروپایی بدون نگرانی همكاری های اقتصادی و فنی با ایران داشته باشند.
سیام. 6084* 2021*1336 خبرنگار: امیر خانزاده**داود مرادپور* انتشاردهنده: مهرنوش خانزائی
نشست خبری (2)؛
سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به لبنان و چند كشور اروپای شرقی سفر می كند
۱۷ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۵۲
کد خبر:
82298081
![سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به لبنان و چند كشور اروپای شرقی سفر می كند سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به لبنان و چند كشور اروپای شرقی سفر می كند](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950817/82298081/N82298081-71153071.jpg)
تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر رییس دستگاه دیپلماسی به لبنان و چند كشور اروپایی خبر داد و گفت: محمد جواد ظریف بعدازظهر امروز سفر خود به لبنان و چند كشور اروپای شرقی را آغاز می كند.