بنابر گزارش دفتر ایرنا در عراق، زندگی هم اكنون در بخش شرقی موصل كه به طور كامل از چنگ تروریست ها رهایی یافته جریان طبیعی خود را بازیافته است.
مراكز دولتی و مدارس و دانشگاه ها و بیمارستان ها و مراكز درمانی و خدمات عمومی و تاسیسات زیربنایی بار دیگر كار و تلاش و فعالیت خود را از سرگرفته اند.
اماكن تجاری و بازار و مغازه ها گشوده شده و رونق گذشته خود را بازیافته اند و مردم به خرید مایحتاج عمومی و نیازهای روزمره زندگی خود مشغول هستند.
كودكان و نوجوانان دانش آموزان و جوانان دانشجویان بار دیگر راه كلاس و درس را در پیش گرفته اند، با این تفاوت كه این بار دیگر به جای فراگرفتن نحوه سربریدن انسان های بی گناه چگونگی خدمت رسانی به مردم و كشور خود را یاد می گیرند.
مردم موصل با كمك نیروهای مسلح عراق به ویژه نهاد نظامی مردمی الحشد الشعبی، گروه گروه با خودروهای شخصی و یا وسایل حمل و نقل عمومی، و جمعی نیز با پای پیاده در حال بازگشت به خانه و كاشانه خود هستند و دست در دست مسوولان عراقی سعی دارند تا ویرانه های به جا مانده از حضور داعش و جنگ را بازسازی و آباد كنند. محله های بخش شرقی موصل روز به روز شلوغ تر می شوند و معابر عمومی و خیابان های این شهر شاهد افزایش چشمگیر خودروها هستند.
موصل مركز استان نینوا در فاصله 465 كیلومتری شمال بغداد واقع شده است. نینوا در كنار اربیل و سلیمانیه و دهوك یكی از چهار استان شمالی عراق را تشكیل می دهد.
موصل را به این لحاظ موصل گفته اند كه نقطه وصل و محل اتصال تجاری عراق با تركیه و سوریه به شمار می رود. این شهر با داشتن تقریبا دو میلیون نفر جمعیت از نظر ساختار جمعیتی پس از بغداد دومین شهر بزرگ عراق محسوب می شود. مردم آن با لهجه موصلی سخن می گویند و اكثر ساكنانش را اعراب اهل تسنن تشكیل می دهند.
رود دجله از میان این شهر عبور می كند و آن را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می كند. بخش شرقی آن به طور كامل از چنگال داعش رهایی یافته است، اما بخش غربی آن همچنان در اشغال این گروه تروریستی و در انتظار آزادسازی توسط نیروهای مسلح عراق بسر می برد.
داعش دو سال پیش پس از اشغال بخش وسیعی از كشور عراق در دهم ژوئن 2014 مصادف با 20 خرداد 1393 شهر موصل را به طور كامل به اشغال خود درآورد و موصل به مركز اصلی استقرار داعشی ها در عراق تبدیل شد و همانند شهر الرقه در سوریه كه مركز اصلی تروریست های داعشی در آن كشور محسوب می شود.
عملیات آزادسازی استان نینوا به ویژه شهر موصل با شعار ' ای نینوا ما می آییم ' در 17 اكتبر 2016 ( 26 مهر ماه ) آغاز شد و پس از آزادسازی بخش وسیعی از این استان عملیات آزادسازی بخش شرقی موصل در روز پنجشنبه 9 دی ماه آغاز شد و به دنبال آن حیدر العبادی نخست وزیر عراق در روز سه شنبه 5 بهمن ماه به طور رسمی آزادسازی كامل بخش شرقی موصل را اعلام كرد.
العبادی دیروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه اعلام كرد كه عملیات آزادسازی غرب موصل به زودی آغاز خواهد شد. كارشناسان نظامی و سیاسی عراق معتقدند با توجه به مساحت و جمعیت كمتر بخش غربی و به هلاكت رسیدن شمار بسیاری از داعشی ها و سركرده هایشان و فروپاشی این گروه تروریستی از درون و تجربه به دست آمده از آزادسازی بخش شرقی عملیات آزادی بخش غربی سریع تر و آسان تر از بخش شرقی تحقق یابد.
خاورم *1*1487*1770*1275
گزارش از : قاسم غضبانپور*انتشار دهنده: مجید جعفری
![رونق در بخش شرقی شهر موصل رونق در بخش شرقی شهر موصل](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13951120/82421620/N82421620-71395896.jpg)
بغداد – ایرنا – اهالی شهرها و روستاهای عراق به ویژه موصل مركز استان نینوا كه از ظلم و ستم داعش به ستوه آمده و به اردوگاه ها پناه برده بودند، پس از آزادسازی مناطق مسكونی خود از چنگال این گروه تروریستی، به تدریج راه خانه و كاشانه خود را در پیش گرفته اند.