به گزارش ايرنا، سفر دو روزه 'متئو رنتزي' نخست وزير سابق ايتاليا در فروردين ماه 1395 به تهران پس از گذشت تنها 3 ماه از سفر روحاني به رم ، حاكي از عزم اين كشور براي گسترش روابط با ايران است،
نخستين سفر دكتر روحاني به اروپا بعد از توافق هسته اي به كشور ايتاليا صورت گرفت، كمتر از سه ماه ' رنتزي' نيز با دستور كار گسترش و ارتقاي روابط دوجانبه در دوران پسا تحريم در راس يك هيات 250 نفره سياسي و اقتصادي، روزهاي 12 و 13 آوريل ( 24 و 25 فروردين ماه) به ايران سفر كرد.
نخست وزير سابق ايتاليا در اين سفر از عزم جدي رم جهت برداشتن گام هاي اساسي در بازسازي روابط با تهران تاكيد كرد.
|'رنتزي قبل ازاين سفر در نشستي در پارلمان ايتاليا خود را از اولين رهبران غرب خواند كه به ايران سفر مي كند و تاكيد داشت كه 'ايتاليا بايد روابطي كه در دوران تحريم ها بويژه در زمينه انرژي، قطعه سازي، بهداشت و درمان و صنايع كوچك و متوسط تضعيف شده بود را از سر گرفته و گسترش دهد'.
پيشگامي ايتاليا در گسترش و ارتقا سطح مناسبات با جمهوري اسلامي ايران در فضاي پسابرجام به پشتوانه رويكرد تعاملي و واقع بينانه رهبران رم در قبال تهران، الگويي است كه ديگر دولت هاي اروپايي مي توانند با استفاده از آن روابط خود را با ايران بازتنظيم كنند.
نخست وزير ايتاليا كه همواره بر اراده رم براي توسعه روابط با ايران در تمامي زمينه ها و جبران سهم از دست رفته اين كشور در دوران تحريم هاي غربي تاكيد مي كرد، در جريان سفر روحاني به رم نيز اظهار داشت : ايتاليا قصد دارد گام هاي جديد و بلندي در تحكيم روابط دوستانه با ايران بردارد و در اين راستا احياي جاده ابريشم مي تواند سرآغازي در روابط جديد دو كشور باشد.
اين نخستين باري بود كه يك نخست وزير ايتاليايي از سال 2001 تاكنون به ايران سفر مي كند. ايتاليا در پي توافق هسته اي ميان ايران و قدرت هاي جهاني در تكاپو براي تبديل شدن به نخستين شريك تجاري ايران در اروپا است و سفر وزيران امورخارجه، امور زيربنايي، توسعه اقتصادي و كشاورزي به ايران حاكي از تلاش رم براي بازسازي روابط با تهران است.
*** نشست سران ايران و ايتاليا/ مذاكرات هيات 250 نفره ايتاليايي در تهران
مذاكرات تهران سه ماه پس از سفر حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران به رم انجام شده و هيات 250 نفري به رياست متئو رنتزي، متشكل از وزير آموزش و پرورش و دانشگاه ها، برخي معاونين وزارت خانه ها، روساي موسسه بيمه ضمانت صادرات 'ساچه'، شركت نفت 'اني' و اتحاديه صنايع 'كنفيندوستريا'، موسسه تجارت خارجي 'ايچه' ، نمايندگان شركت هاي كوچك و متوسط، صاحبان صنايع و مديران ارشد بانك هاي بزرگ ايتاليا به ايران سفركردند.
تبادل هيات هاي دولتي و تجاري ميان دو كشور نيز در سال 1395 نيز افزايش چشمگيري داشت. آغاز فرآيند برداشته شدن تحريم هاي بين المللي عليه ايران در نتيجه مذاكرات هسته اي و توافق نهايي،صاحبان صنايع در ايتاليا را اميدوار كرده است تا به جايگاه پيشين خود به عنوان نخستين شريك تجاري ايران در اروپا بازگشته و آلمان را پشت سر بگذارند. ايتاليا درصدد است به حجم مبادلات تجاري با ايران در سال 2010 ميلادي يعني هفت ميليارد يورو بازگردد و خسارات و ضررهاي سال هاي اخير ناشي از تحريم ها را به سرعت جبران كند.
در پي سفر روحاني به رم نيز توافق هاي متعددي به ارزش 17 ميليارد يورو به امضا رسيد و نخست وزير ايتاليا هم در جريان اين ديدار با تاكيد بر اينكه در ايران فرصت هاي زيادي براي شركت هاي كوچك و متوسط ايتاليايي وجود دارد اظهار كرد: اين تنها آغاز راه است و بخش هاي زيادي از انرژي تا بهداشت وجود دارد كه دو كشور مي توانند در آن فعاليت بيشتر انجام بدهند.
*** رشد 95 درصدي صادرات ايران به ايتاليا در سال 2016
يكي از تحولات مهم سال جاري مربوط به رشد 95 درصدي صادرات كالاهاي ساخت ايران به ايتاليا بود. بر اساس داده هاي مركز ملي آمار ايتاليا (ايستات)، صادرات كالاهاي ايراني به ايتاليا در هفت ماهه نخست سال 2016 (از فروردين تا آبان 95) به 523 ميليون يورو رسيد كه در قياس با مدت مشابه سال پيش از آن (2015) كه 267 ميليون يورو بود، 95 افزايش نشان مي دهد. طبق اين آمار، صادرات ايران به ايتاليا در ماه آگوست 2016 (مرداد-شهريور 1395) براي نخستين بار در طي چند سال اخير از صادرات ايتاليا به ايران پيشي گرفته است.
مهمترين اقلام صادراتي ايران به ايتاليا مشتقات نفتي، ميعانات گازي، محصولات فلزي، محصولات پتروشيمي، سنگ و مصالح ساختماني، پسته، چرم و پوست دباغي نشده و انواع كفپوش است .چنين افزايش ناگهاني چشمگير در مبادلات تجاري معمول نيست و بطور قطع بايد ناشي از يك رويداد فوق العاده باشد.
تحريم هاي تجاري عليه جمهوري اسلامي ايران از ابتداي سال 2016 و همزمان با اجرايي شدن برجام رفع شد و با اينكه عملاً امكان رفع همه موانع تجاري بلافاصله پس از اجراي برجام وجود نداشته است، اما برقراري روابط كارگزاري بانكي بين تعدادي از بانك هاي ايران و ايتاليا، بازگشت تدريجي شركت هاي بين المللي حمل و نقل و بيمه به بازار ايران و گشايش در فضاي كسب و كار كشورمان در دوره پسابرجام و اشتياق شركت هاي ايتاليايي به شروع مجدد همكاري با شركاي تجاري قديمي خود در ايران باعث رونق گرفتن فعاليت هاي تجاري همزمان با آغاز سال 2016 شد.
** گشايش نمايشگاه اختصاصي توانمندي هاي ايران در رم با حضور بيش از 110 شركت ايراني
«محمد رضا نعمت زاده» وزير صنعت، معادن و تجارت براي شركت در مراسم گشايش نمايشگاه اختصاصي ايران در ايتاليا در آذر ماه گذشته وارد رم شد تا 110 شركت ايراني، توانمندي ها و ظرفيت هاي خود را در اين نمايشگاه به شركت هاي ايتاليايي و مردم اين كشور عرضه كنند.
نمايشگاه اختصاصي توانمندي هاي ايران در ايتاليا در محل نمايشگاه بين المللي رم به مدت يك هفته گشايش يافت .نمايشگاه اختصاصي ايران با حضور 110 شركت در فضايي به مساحت هفت هزار متر مربع برگزار شد و در چارچوب آن مذاكرات دوجانبه اي با 200 شركت ايتاليايي علاقه مند به كار با ايران انجام شد.
در مراسم گشايش اين نمايشگاه علاوه بر وزير صنعت، معدن و تجارت ايران، جهانبخش مظفر سفير ايران در ايتاليا، حسين اسفهبدي معاون وزير صنايع معادن و تجارت و رئيس شركت سهامي نمايشگاه هاي بين المللي ايران، 'انريكو زانتي' معاون وزير اقتصاد ايتاليا، 'گوئيدو فابياني' مشاور وزير توسعه اقتصادي و فعاليت هاي توليدي استان لاتزيو ايتاليا، سيد حسين ميرزا فرجويان معاون مدير شركت نمايشگاه هاي بين المللي ايران، 'روزاريو الساندرلو' رئيس اتاق بازرگاني ايتاليا و ايران و شماري ديگر از مقامات ايتاليايي حضور داشتند.
** بازگشت نفت ايران به بازارهاي اروپا
صادرات نفت ايران به ايتاليا و كشورهاي اروپايي در سال 95 به ركورد جديدي رسيد كه حاكي از بازگشت نفت ايران به كشورهاي اتحاديه اروپا بود. اروپا خريد نفت از ايران را همانند دوران قبل از تحريم ها از سر گرفت و بر اساس آمار منتشر شده از سوي تهران، در ماه دسامبر گذشته واردات نفت ايران به اروپا به 767 هزار بشكه در روز رسيد و ايتاليا و تركيه هركدام با 190 هزار بشكه واردات در روز، در صدر خريداران نفت ايران قرار گرفته اند. اسپانيا و يونان نيز دو مشتري قديمي ايران محسوب مي شوند كه هر كدام 97 هزار بشكه در روز نفت اين كشور را وارد كردند.
واردات نفت ايران از سوي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، افزايش بيشتري يافته و بطور متوسط به بيش از 622 هزار بشكه در روز رسيد كه بر اساس تخمين هاي بلومبرگ و بر پايه داده هاي اتحاديه اروپا و سيستم هاي نظارت از بارهاي دريايي، خود يك ركورد جديد از نوامبر2011 ميلادي تاكنون محسوب مي شود.
** برگزاري مراسم روز ايران در نمايشگاه بين المللي كتاب كودك در ايتاليا
مراسم 'روز ايران' در پنجاه و سومين دوره نمايشگاه بين المللي كتاب كودكان و نوجوانان در شهر بولونيا در شمال ايتاليا كه بزرگترين درنوع خود در جهان به شمار مي رود، برگزار شد. دكتر كيني رئيس نمايشگاه بولونيا در مراسم روز ايران از ناشران ايراني به عنوان ناشران موفق و همراه ياد كرد كه در طول ساليان گذشته بصورت تخصصي با نمايشگاه بولونيا همكاري داشتند.
** پهلو گرفتن نخستين كشتي باري ايراني در پساتحريم در بندر جنواي ايتاليا
نخستين كشتي كانتينري ناوگان كشتيراني جمهوري اسلامي ايران از زمان آغاز تحريم ها، در بندر جنوا در شمال غرب ايتاليا پس از گذشت شش سال از تحريم ها پهلو گرفت. كشتي آذرگون از شركت ايراني 'ايريسل'، در سال 2003 ساخته شده است و 197 متر طول و 30 متر عرض دارد. اين كشتي وارد ترمينال 'اسپينلي' در بندر جنوا در شمال غرب ايتاليا شد و نخستين كشتي كانتينري با پرچم ايراني محسوب مي شود كه پس از لغو تحريم ها در ايتاليا پهلو گرفته است.
** نشست مشترك همكاري هاي كنسولي ميان ايران و ايتاليا
نشست مشترك همكاري هاي كنسولي ميان جمهوري اسلامي ايران و ايتاليا براي ارتقاي روابط كنسولي، ايجاد تسهيلات براي صدور رواديد،همكاري هاي دانشگاهي و تسهيلات دانشجويي در سال 1395 در شهر رم با حضور 'حسن قشقاوي' معاون كنسولي، مجلس و امور ايرانيان وزارت امور خارجه برگزار شد.
دراين نشست طرفين درباره همكاري هاي كنسولي، درخواست صدور رواديد براي تجار، تسهيلات براي مسافران ايراني در مبادي ورودي فرودگاه هاي ايتاليا و برطرف شدن موانع بانكي گفت وگو كردند.
قشقاوي با بيان اينكه ما براي برگزاري چهارمين دور گفت وگوهاي كنسولي دو كشور در فصل پاييز در تهران آماده مي شويم، گفت: روند همكاري ها ميان ايران و ايتاليا بسيار رو به جلو است و سابقه همكاري هاي دو كشور به 400 تا 500 سال گذشته و به نخستين دولت ونيز ايتاليا و دوره صفوي باز مي گردد.
*** ايجاد 'رصد خانه ايران' براي شركت هاي ايتاليايي
يكي ديگر از تحولات روابط دوجانبه در سال 95 مربوط به ايجاد رصد خانه ايران براي شركت هاي ايتاليايي بود. موسسه مشاوره اقتصادي 'نوميزما' (Nomisma) ايتاليا با هدف نظارت مستمر وضعيت بازار ايران از سوي دست اندركاران اقتصاد و صنعت در اين كشور با همكاري انجمن مستقل حقوقدانان و مشاوران كسب و كار 'LS LexJus Sincata' اقدام به ايجاد 'رصد خانه كار با ايران' كرده است. كاهش بار تحريم هاي بين المللي عليه ايران و برداشته شدن اولين گام هاي مصمم ديپلماتيك از سوي جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين الملل، منجر به ايجاد اين رصدخانه در ايتاليا شده است.
اين موسسه اعلام كرد: پس از برجام در ماه جولاي 2015 و اجرايي شدن آن، يكي از اقتصادهاي بزرگ جهان هنوز در حاشيه جهاني شدن قرار دارد. ايران از زيرساختها، نهادها و نيروي كار متخصص و كارآفرينان توانايي برخوردار است كه به آن كشور اجازه يك رشد قدرتمند اقتصادي را خواهد داد.
رصدخانه ايران هر 15 روز يك بار اطلاعات به روز شده اي را در ارتباط با وضعيت سياسي و اقتصادي كشور و با عنايت ويژه به بخش نفت و گاز، همچنين قوانين تجاري و اقتصادي، نمايشگاه ها، هياتهاي خارجي و قراردادهاي بزرگ منتشر خواهد كرد.
*** افتتاح پاويون ملي ايران در نمايشگاه 'بيئناله' ونيز با حضور وزير راه
پاويون ملي ايران در پانزدهمين دوره از نمايشگاه دوسالانه معماري شهر ونيز موسوم به 'بيئناله' با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران افتتاح شد. وزير راه و شهرسازي در خردادماه گذشته در راس هيأتي به منظور شركت در مراسم افتتاح پاويون ملي معماري ايران در نمايشگاه 'بيئناله ' شهر ونيز به ايتاليا سفر و به همراه جهانبخش مظفري سفير كشورمان در رم، پاويون ايران را افتتاح كرد.
*** علاقمندي كارآفرينان ايتاليايي براي سفر به ايران
كارآفرينان ايتاليايي كه در پي برجام و برداشته شدن تحريم ها به ايران سفر مي كنند، در كنار ديدارهاي تجاري خود، به بازديد از شهرهاي مختلف ايران پرداخته و كشورمان را يكي از جذاب ترين و امن ترين كشورهاي جهان محسوب مي كنند.
كارآفرينان ايتاليايي در شهر بندري 'باري' در جنوب اين كشور در نشستي كه در محل كنفدراسيون صنايع اين شهربرگزار شد، ايران را يكي از جذابترين و امن ترين كشورهاي جهان براي گردشگري خواندند. 'ميكله اميليانو' استاندار استان جنوبي 'پوليا' در ديدار با سفر ايران خواستار توسعه همكاري هاي فرهنگي بين استاني ميان دو كشور به ويژه در بخش گردشگري و دانشگاهي شد و گفت: فلات قاره ايران نخستين خاستگاه تمدن بشريت است و به همين دليل ما واقعا احساس تعلق خاطر و نزديكي خاص به اين كشور داريم و علاقمنديم از اين كشور زيبا بازديد كنيم. استان ما بيش از پيش خواستار تقويت روابط فرهنگي و به ويژه گردشگري و همكاري هاي دانشگاهي با كشور بزرگ ايران است.
*** گشايش نمايشگاه هنر و تمدن ايران باستان در شمال ايتاليا
نمايشگاهي تحت عنوان «شيرها و گاوها، از ايران باستان تا اكويليا» از 29 قطعه از آثار باستاني دوران هخامنشي تا ساساني در موزه باستان شناسي ملي شهر «اكويليا» در شمال ايتاليا در تير ماه گذشته گشايش يافت. اين آثار توسط موزه ملي ايران در اختيار موزه باستانشناسي شهر اكويليا قرار داده شده تا 30 سپتامبر (9 مهر) به مدت سه ماه ادامه داشت.
اين نمايشگاه در مراسمي رسمي با حضور 'دبورا سراكياني' استاندار استان 'فريولي ونتزيا جوليا'، 'محمد حسن طالبيان' معاون ميراث فرهنگي ايران، 'جبرييل نوكنده' مدير كل موزه ملي ايران، 'آنتونيو زاناردي لاندي' رئيس بنياد اكوييليا و برخي ديگر از شخصيت هاي فرهنگي ايتاليايي گشايش يافت و مورد استقبال علاقه مندان به تاريخ و فرهنگ ايران زمين قرار گرفت.
'سرجو ماتارلا' رئيس جمهوري ايتاليا با توجه به اهميت برگزاري اين نمايشگاه منحصر به فرد از گنجينه هاي ايراني در خاك اين كشور، در پيامي كه در مراسم افتتاحيه خوانده شد، با تاكيد بر پيشينه تاريخي و فرهنگي ايران، آن را عامل تقويت گفت و گوي سياسي با تهران پس از توافق هسته اي در روابط دوجانبه سياسي و فرهنگي خواند.
نمايشگاه به همت بنياد اكويليا و با همكاري موزه 'استان فريولي ونتزيا جوليا'، موزه ملي ايران و سازمان فرهنگ و گردشگري جمهوري اسلامي ايران بر پا شده است.
*** امضاي بيانيه مشترك آغاز پروژه قطار سريع السير ميان ايران و ايتاليا
عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران در سفر به رم در سال 95 در نشستي فني با 'گراتزيانو دل ريو' وزير امور زيربنايي ايتاليا، بيانيه مشتركي را براي آغاز دو پروژه ساخت راه آهن سريع السير در ايران امضا كرد. در نشستي كه ميان كميته فني مشترك ايتاليا و ايران براي توسعه امور زيربنايي حمل و نقل و ساختمان سازي در محل وزارت راه و امور زيربنايي ايتاليا در رم برگزار شد، طرفين بيانيه مشتركي را براي آغاز پروژه قطار سريع السير قم - اراك به طول 146 كيلومتر در اسفند ماه امسال، آغاز پروژه قطار سريع السير تهران - همدان به طول 260 كيلومتر در ارديبهشت 1396 و همچنين آغاز تست راه آهن در دسامبر 2016 (آذر 95) و آغاز دوره هاي آموزشي در سپتامبر 2016 (شهريور 95) امضا كردند.
آخوندي پس از اين نشست در يك كنفرانس مطبوعاتي مشترك با دل ريو، با تاكيد بر اينكه نخستين سفر حسن روحاني رئيس جمهوري پس از برجام به ايتاليا بوده است، گفت: ما در طي آن سفر مذاكرات موفقي را با وزير امور زيربنايي ايتاليا در جهت توسعه همكاري ها در خصوص امور زيربنايي شامل جاده اي ، ريلي، هوايي و دريايي داشتيم و مجموعه اي از پروژه هاي مختلف را تعريف و زمان بندي كرديم.
دل ريو وزير امور زيربنايي ايتاليا نيز در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با تاكيد بر اهميت روابط خوب و قابل توسعه ميان دو كشور، گفت: روابط ما نه تنها دوستانه و بر اساس احترام متقابل، بلكه عملي است.
*** توافق همكاري بانكي براي حمايت ازشركت هاي ايتاليايي علاقمند به فعاليت در ايران
مؤسسه بيمه سرمايه گذاري خارجي ايتاليا (Sace) و بانك 'پوپولاره دي سوندريو' در خصوص وصول طلب هاي تجاري و تخصيص اعتبار براي شركت هاي ايتاليايي علاقمند به فعاليت در بازار ايران، موافقتنامه همكاري امضا كردند. مؤسسه بيمه سرمايه گذاري خارجي ايتاليا و بانك پوپولاره دي سوندريو به منظور پشتيباني از مشتريان اين بانك در وصول طلب هاي تجاري خود از شركاء و مشتريان خارجي توافقنامه همكاري امضاء كردند.
با اين همكاري جديد مؤسسه ساچه و بانك پوپولاره دي سوندريو قصد دارند به همكاري هاي في مابين استحكام بخشيده و آن را توسعه دهند. همكاري كه طي آن اخيراَ خط اعتباري به ارزش 300 ميليون يورو براي پشتيباني از شركت هاي ايتاليايي علاقمند به بازار كشور ايران در نظر گرفته شده است.
بر اساس اين توافقنامه از اين پس خدمات بيشتر و با شرايط بهتري در اختيار تمامي مشتريان بانك پوپولاره دي سوندريو در فعاليت هاي خود در ايتاليا و خارج از كشور قرار داده خواهد شد. اين خدمات كه توسط شركت تحت كنترل ساچه (Sace)، ساچه اس. آر. وي (Sace S.R.V) ارائه داده مي شود، در برگيرنده خدمات وصول مطالبات تجاري شركت ها و هم باز سازي اعتبارات مالي كه ساچه در اختيار آنها قرار داده است، خواهد بود.
*** امضاي تفاهمنامه همكاري بين دانشگاه علوم پزشكي ايران و لاساپينتزا رم
تفاهمنامه همكاري ميان دانشگاه علوم پزشكي ايران و 'لاساپينتزا' در رم با حضور محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري جمهوري اسلامي ايران در سال 95 امضا شد. اين تفاهمنامه همكاري در تمامي سطوح آموزشي، پژوهشي و درماني با حضور وزير علوم كشورمان، به امضاي 'ائوجنيو گائوديو' رئيس دانشگاه 'لاساپينتزا' شهر رم و سيد جواد مير اسماعيلي رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران رسيد كه براساس آن، دانشجويان و استادان در دوره هاي مشترك آموزشي شركت خواهند كرد.
محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري جمهوري اسلامي، در سخناني دانشگاه علوم پزشكي ايران را يكي از دانشگاه هاي موفق و پيشرو در زمينه برخي از رشته هاي پزشكي، بويژه در خصوص قلب و عروق، كاشت حلزون و سوختگي خواند كه مي تواند بستر مناسبي جهت افزايش همكاري ها ميان دو دانشگاه باشد.
رئيس دانشگاه لاسپينتزا نيز با ابراز خرسندي از امضاي اين تفاهمنامه تاكيد كرد كه 'ايران پيشرفت هاي خوبي در زمينه بيوتكنولوژي ، نانو و طب بازساختگي كرده است'.
***نخستين دور گفت و گوهاي فرهنگي ايران و اروپا در ايتاليا
يكي ديگر از تحولات سال 95 مربوط به نخستين دور از گفت و گوهاي فرهنگي ميان جمهوري اسلامي ايران و اروپا با حضور دكتر ابوذر ابراهيمي تركمان رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و هيات عالي فرهنگي كشورمان در ايتاليا مي شود. اين گفت و گوها از سوي مركز مطالعات فرهنگي و بين المللي معاونت آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و به ميزباني بنياد دائره المعارف ايتاليا، شد.
***ديپلم افتخاري دانشگاه بولونيا به وزير علوم ايران
دانشگاه علوم پزشكي ايران و دانشگاه 'بولونيا' در شمال ايتاليا يك تفاهمنامه براي همكاري هاي علمي، آموزشي، پژوهشي و تبادل استاد و دانشجو امضا كردند. اين تفاهمنامه در مراسمي در دانشگاه بولونيا، كه يكي از پنج دانشگاه مهم ايتاليا و قديمي ترين دانشگاه در اروپا محسوب مي شود، با حضور محمد فرهادي وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري جمهوري اسلامي كه در صدر هياتي درايتاليا بسر مي برد، توسط سيد جواد مير اسماعيلي رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران و 'فرانچسكو اوبرتيني' رئيس دانشگاه بولونيا براي همكاري هاي آموزشي، پژوهشي و تبادل استاد و دانشجو ميان دو دانشگاه به امضا رسيد. رئيس دانشگاه بولونيا در اين مراسم ضمن تقدير از پيشرفت هاي علمي ايران اظهار داشت: با توجه به توانمندي هاي دانشگاه هاي ايران و علاقه طرفين بر ادامه همكاري ها، اراده ما بر گسترش همكاري هاي موجود دانشگاهي با ايران به ويژه در بخش هاي پزشكي، مهندسي و دامپزشكي است.
اروپام**461 ** 1908
![روابط ايران و ايتاليا در سال 95 روابط ايران و ايتاليا در سال 95](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13951225/82466033/N82466033-71486055.jpg)
رم - ايرنا - روابط اقتصادي و سياسي تهران و رم در سال 95 با سفر'متئو رنتزي' نخست وزير وقت ايتاليا به دعوت حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران وارد فاز جديدي شد و تلاش بي وقفه شركت ها و دولت رم براي جبران روابط با تهران در صدر تحولات مرتبط با روابط دو جانبه قرار گرفت.