مبحث حادثه پلاسكو به كتاب های درسی اضافه شود/ جای خالی اهمیت ایمنی در زندگی مردم

تهران - ایرنا - مسئول كمیته اجتماعی و رسانه هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسكو با انتقاد از پایین بودن سطح آگاهی مردم نسبت به مسایل ایمنی، گفت: موضوع حادثه پلاسكو برای آموزش ایمنی به درس ها اضافه شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محمد فاضلی روز شنبه در نشست خبری گزارش ملی بررسی حادثه پلاسكو در دانشگاه تربیت مدرس، افزود: چه اتفاقی افتاده است كه مردم نسبت به خرید آخرین گوشی همراه ، واكس زدن ماشین در شب عید حساس باشند اما یك كپسول آتش نشانی در منزل یا همان خودرویی كه با آن به مسافرت می روند، پیش بینی نكنند.
وی با اشاره به برخی غفلت ها در جامعه اظهاركرد : در هر ساختمان باید یك امداد رسان آموزش دیده بویژه در حوزه حریق وجود داشته باشد و باید از این رستاخیز غفلت بیدار شویم.
این جامعه شناس گفت: براساس پیمایش ملی انجام شده ، فقط ٧.٦ درصد منازل به سیستم اطفای حریق مجهز بوده و در ٥.٤ درصد منازل نیز شیلنگ آتش نشانی نصب است.
عضو هیات رئیسه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسكو خاطرنشان كرد: این وضعیت بیانگر كاستی های بسیار در مباحث ایمنی در برابر حریق و نقصان های بیمه ای ساختمان ها است.
فاضلی گفت: بسیاری از مسایل و مشكلات كشور بدون جواب مانده و گزارشی درباره وضعیت آنها ارائه نشده است؛ بعنوان مثال بحث سقوط هواپیما، برخورد دو قطار مسافربری در سمنان، املاك نجومی و حقوق های نامتعادف همچنان برای مردم بی پاسخ مانده و گزارشی نسبت به این موضوعات ارائه نشده است كه این گزارش می تواند آغازی برای پایان انتظار مردم برای دریافت گزارش های اینچنینی باشد.
وی با انتقاد از رسانه ها بویژه رسانه ملی در بحث آموزش ایمنی به افراد گفت: البته در قشر خبرنگاران هم معدود افرادی هستند كه در بحث ایمنی آموزش دیده باشند و آموزش ایمنی در كشور كاملا مهجور است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینكه شهرداری در قالب سرای محله ها و خانه دوام در این سراها در حوزه آموزش ایمنی فعالیت می كند، اظهار كرد: با همه این اوصاف، بررسی نشان می دهد كه تنها 14 درصد مردم تهران با سرای محله ها ارتباط دارند و 81 درصد مردم هیچ گاه آموزشی در حوزه ایمنی از ناحیه شهرداری یا سایر نهادها دریافت نكرده اند.
فاضلی یادآور شد: حفظ مقوله ایمنی در دستور كار جامعه، نخستین كاركردی است كه از گزارش ملی پلاسكو انتظار می رود و می تواند موضوعی برای گفت وگوی اجتماعی و حفظ ایمنی باشد.
به گزارش ایرنا، صبح پنجشنبه ٣٠ دیماه ٩٥ بود كه ساختمان پلاسكو دچار حریق شد و در نهایت باوجود تلاش سه ساعت و نیمه آتش نشانان، ساعت ١١:٣٠ ساختمان فرو ریخت.
با فرو ریختن ساختمان ٦٠ ساله پلاسكو، ١٦ آتش نشان و ٦ نَفَر افراد غیرآتش نشان زیر این آوار جان باختند.
بدنبال این حادثه تلخ، حسن روحانی رییس جمهوری با صدور حكمی از ١٠ تن از كارشناسان رشته های مختلف ماموریت داد در قالب هیاتی به نام هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسكو با ریاست محمدتقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس این موضوع را بررسی كرده و بعد از ٤٠ روز گزارشی هم به همین منظور تهیه و تدوین كنند.
اجتمام**٧٣٢٩ **1569
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد **انتشار: علی حبیبی
۰ نفر