دكتر 'واثق الهاشمی' امروز (دوشنبه) در گفت وگو با ایرنا افزود: شخصا در نظرخواهی هایی كه از مردم و شخصیت های سیاسی داشته ام، مشاهده كرده ام كه با حساسیت بالایی انتخابات ریاست جمهوری ایران را دنبال می كنند و در سطح منطقه نیز شاهد اهتمام جدی به انتخابات جمهوری اسلامی هستیم.
وی با بیان اینكه مردم عراق یك مردمی به شدت سیاسی هستند، گفت: همان طور كه عراقی ها تا چندی قبل انتخابات ریاست جمهوری آمریكا را با اهتمام دنبال می كردند و سپس قضیه همه پرسی در تركیه را با حساسیت پیگیر بودند، الان با حساسیت بیشتری، انتخابات ایران را دنبال می كنند، زیرا ایران همسایه عراق است و دو كشور مناسبات گسترده ای با هم دارند.
دكتر الهاشمی افزود: از روز اول كه نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری ایران آمادگی خود را برای كاندیداتوری اعلام كردند، تا نام نویسی بیش از یك هزار و 600 نامزد و همچنین افرادی كه رد صلاحیت شدند، تا شش نامزدی كه اكنون در صحنه باقی مانده اند و اینكه قرار است كدامیك از این شش نفر رییس جمهور ایران شود و آیا انتخابات به دور دوم می رود یا خیر، همه این امور توجه افكار عمومی عراق را به انتخابات ایران معطوف كرده است.
وی اضافه كرد: شاید بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، انتخابات ایران برای مردم عراق با توجه به تاثیرات داخلی و منطقه ای كه دارد، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و مردم عراق به همین دلیل به همه جزییات امور و ریز اخبار انتخابات ریاست جمهوری ایران اهتمام می ورزند.
رییس مجموعه پژوهش های راهبردی عراق تاكید كرد كه مناظره اخیر تلویزیونی نامزدهای ایران، در عراق بویژه در بین شخصیت های سیاسی با حساسیت دنبال شد و پیام هایی كه هر یك از نامزدها به محیط خارج از ایران فرستادند، مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری ایران نه تنها در عراق بلكه در سطح منطقه، بویژه از سوی كشورهای عربی حوزه خلیج فارس و تركیه و كشورهای اروپایی و آمریكا مورد توجه است و برای همه این ها مهم است كه در نهایت اصلاح طلب ها یا اصولگراها و یا حتی نامزدهای مستقل، كدامیك پیروز نهایی خواهند بود.
دكتر الهاشمی تاكید كرد: آنچه كه برای عراق و دیگر كشورهای منطقه مهم است اینكه نامزدی در انتخابات ایران پیروز شود كه بتواند پیام های آرامش و صلح را به منطقه و جهان ارسال كند و جلوی تنش آفرینی و دامن زدن به اختلافات را بگیرد و در توسعه روابط بین كشورهای منطقه تلاش كند.
به گفته وی، درحال حاضر برخی از كشورهای عربی حوزه خلیج فارس تلاش هایی برای متقاعد كردن برخی كشورها مانند عربستان سعودی به ضرورت بهبود روابط با ایران را آغاز كرده اند و تركیه نیز تعامل خوبی با ایران برقرار كرده و بر همین اساس، برای این كشورها مهم است كه رییس جمهور آینده ایران سیاست اطمینان بخش و آرامش را برای منطقه به دنبال داشته باشد.
رییس مجموعه پژوهش های راهبردی عراق تاكید كرد: شخصا معتقدم كه ایران اوضاع منطقه را به خوبی درك می كند و سیاست آرامش بخشی و تنش زدایی را كه در پیش گرفته، با انتخاب نامزد آینده ریاست جمهوری دنبال خواهد كرد.
خاورم *3*353*1770*1275
انتشار دهنده: مجید جعفری
رییس مجموعه پژوهش های راهبردی عراق در گفت وگو با ایرنا:
عراق و منطقه با حساسیت روند انتخابات ایران را دنبال می كنند
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۴۴
کد خبر:
82512185
![عراق و منطقه با حساسیت روند انتخابات ایران را دنبال می كنند عراق و منطقه با حساسیت روند انتخابات ایران را دنبال می كنند](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960211/82512185/N82512185-71577934.jpg)
بغداد- ایرنا- رییس مجموعه پژوهش های راهبردی عراق گفت: مردم و سیاست مداران عراقی و عموم منطقه با حساسیت بالایی روند دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را دنبال می كنند.