۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۰۴
کد خبر: 82607433
T T
۰ نفر
رئيس فراكسيون اميد مجلس: پايبندي به حقوق شهروندي از اصول اصلي گفتمان اصلاح‌طلبي است

تهران- ايرنا- رئيس فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامي گفت: پايبندي به حقوق شهروندي يكي از اصول اصلي گفتمان اصلاح‌طلبي است كه مهمترين آن به رسميت شناختن صداي مخالف است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از اميدنامه، محمدرضا عارف در ديدار با اعضاي هيات رئيسه دبيرخانه دائمي كنگره بين المللي حقوق شهروندي با بيان اين مطلب افزود: اميدوارم جريان رقيب هم به اين باور برسد كه بايد حقوق شهروندي مخالف خود را به رسميت بشناسد.
رئيس فراكسيون اميد مجلس حقوق شهروندي را از مسائل مهم و در جهت پياده سازي فصل سوم قانون اساسي دانست.
عارف تصريح كرد: حقوق شهروندي هم در ذات انقلاب، هم در نگاه بنيانگذار انقلاب اسلامي و هم در بطن قانون اساسي به آن توجه ويژه شده، ولي متاسفانه تاكنون به دلايل مختلف مورد توجه جدي قرار نگرفته است.
رئيس فراكسيون اميد مجلس يادآور شد: تاكنون كه بيش از 30 سال از انقلاب اسلامي مي گذرد، هنوز حقوق شهروندي آنطور كه بر آن تاكيد شده، در جامعه پياده نشده است كه شايد مهمترين دليل آن باورمند نبودن دولتمردان ما در سال هاي گذشته به حقوق شهروندي باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: امروز بخش قابل توجهي از جامعه بشري از ابتدايي ترين حقوق انساني كه مهمترين آن حق حاكميت بر سرنوشت است، محرومند و تحت سلطه حكومت هايي هستند كه به جاي تامين حقوق شهروندي فقط اطاعت شهروندان را مي‌طلبند.
رئيس فراكسيون اميد تدوين منشور حقوق شهروندي را از اقدامات ارزشمند دولت تدبير و اميد نام برد و بر ضرورت ضمانت اجرايي آن تاكيد كرد و گفت: پايبندي به حقوق شهروندي يكي از اصول اصلي گفتمان اصلاح‌طلبي است كه مهمترين آن به رسميت شناختن صداي مخالف است.
عارف بر لزوم آشنايي جوانان با حقوق شهروندي از راه تدريس حقوق شهروندي قانون اساسي تاكيد كرد و بيان كرد: جامعه اي كه نسبت به حقوق شهروندي خود، آگاه باشد اجازه رواداري ظلم به شهروندان و تعدي به حقوق خود را نمي دهد به همين دليل بايد آشنايي باحقوق شهروندي در مراكز علمي و دانشگاهي مورد توجه قرار بگيرد.
عارف مسير حركت اعضاي دبيرخانه كنگره بين المللي حقوق شهروندي را مسيري درست دانست و گفت: هرچه مسير درست‌تر باشد، سختي ها و مصائب آن بيشتر خواهد بود و خستگي ناپذيري شرط موفقيت فعالين اين عرصه است.
رئيس فراكسيون اميد، نخبگان و توده مردم را مخاطبين اصلي اعضاي كنگره حقوق شهروندي دانست و بر لزوم فرهنگسازي حقوق شهروندي در جامعه تاكيد كرد.
عارف از آمادگي همكاري فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامي با اعضاي اين كنگره در زمينه تصويب طرح ها و مواد قانوني مورد نياز خبر داد.
همچنين در اين نشست سيدمحمد هاشمي ضمن اشاره به لزوم دروني سازي و نهادينه كردن منشور حقوق شهروندي در جامعه بر لزوم حمايت بيشتر دولت و مجلس از دبيرخانه حقوق شهروندي و انجمن هاي مرتبط تاكيد كرد.
همچنين ستار عزيزي دبير علمي دوره كشوري تربيت مربي حقوق شهروندي و عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا ضمن تشريح برنامه دوره كشوري تربيت مربي حقوق شهروندي تاكيد كرد: مهمترين هدف برگزاري اين دوره ها كه باحضور 200 نفر از پژوهشگران مقاطع ارشد و دكتري از سراسر كشور برگزار مي شود را آموزش و نهادينه ساختن حقوق شهروندي نزد آحاد جامعه دانست.
مونس كشاورز دبير كنگره بين المللي حقوق شهروندي نيز ضمن قدرداني از حسن توجه عارف به مسائل عرصه حقوق شهروندي بر لزوم توجه واهتمام بيشتر به ساماندهي پژوهشگران و فعالين عرصه حقوق شهروندي تاكيد كرد.
سيام*3061*1449*تنظيم كننده: ميترا بلندقامتي*انتشاردهنده: امير كاردان راد