۵ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۳۴
کد خبر: 82645423
T T
۰ نفر
جهش 100درصدي صادرات كالاهاي ايراني به كنيا در سال 2017

‎الجزيره -ايرنا-'هادي فرجوند' سفير جمهوري اسلامي ايران در كنيا به خبرنگار ايرنا گفت: صادرات كالاهاي غير نفتي ايران به كنيا طي شش ماه نخست سال 2017 ميلادي 58 ميليون دلار بود و پيش بيني مي شود اين صادرات، تا پايان سالجاري ميلادي جهش100 درصدي داشته باشد.

به گزارش ايرنا، فرجوند در خصوص ‎اقدامات سفارت ايران در نايروبي در راستاي ديپلماسي اقتصاد مقاومتي و تلاش براي ارتقاي روابط تجاري دو كشور گفت: با برنامه ريزي ها و حمايت هاي انجام شده ، شركت هاي ايراني فعال در حوزه هاي تجاري - اقتصادي و خدمات فني و مهندسي، استقبال خوبي براي حضور در بازار كنيا و همچنين بازارهاي شرق آفريقا داشته اند.
سفير ايران در كنيا افزود: شركت هاي ايراني طي دو سال اخير، پروژه هاي خدمات فني مهندسي به ارزش بيش از يكصد ميليون دلار به پايان رسانده اند و اكنون نيز مذاكره و انعقاد قرارداد تعداد ديگري پروژه احداث سد و نيروگاه برق آبي، خطوط انتقال سوخت وغيره در جريان است.
‎وي همچنين تصريح كرد سفارت جمهوري اسلامي ايران در كنيا در راستاي افزايش صادرات كالا و خدمات فني مهندسي اقدامات ذيل را در طول يك سال و نيم گذشته برنامه ريزي و به انجام رسانده است:

‎*** كمك به حضور شركت هاي توليدي – صادراتي ايراني در كنيا
‎سفير ايران در اين خصوص گفت: با هماهنگي نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در كنيا، بيش از 30 شركت توليدي - صادراتي و فني مهندسي ايراني اقدام به ثبت شركت و حضور در اين كشور و اخذ پروژه نموده اند كه شامل شركت هاي پالايش نفت ، توليد كننده هاي لوازم خانگي ، مواد غذايي، شركت هاي خدمات فني و مهندسي در زمينه نيرو و مشاوره خط انتقال نفت ، پوشاك و كفش، مصالح ساختماني و ... است.

*** پذيرش هيات هاي تجاري ايراني وحضور شركت هاي ايراني در نمايشگاه هاي كنيا
فرجوند در مورد اقدام هاي سفارت ايران در كنيا در اين بخش نيز گفت: بيش از 100 شركت توليدي و صادراتي در گروهاي كالايي و خدماتي مختلف ( از جمله شوينده ها، لوازم خانگي، صنايع غذايي، مصالح ساختماني، تراكتور سازي، شير آلات صنعتي، خدمات فني و مهندسي و...) پس از هماهنگي ها و برنامه ريزي هاي سفارت، به كنيا آمدند كه به تناسب فعاليت هاي اين شركت،ها جلسات و ديدارهاي متعددي با مقامات دولتي و خصوصي اين كشور برگزار شده است.
‎وي همچنين گفت: شركت هاي ايراني در برخي از نمايشگاه هاي بين المللي در كنيا از قبيل نمايشگاه صنعت ساختمان شرق آفريقا ( The Big 5)، نمايشگاه محصولات پتروشيمي ، نمايشگاه مصالح ساختماني و چند نمايشگاه تخصصي ديگر مانند نمايشگاه تخصصي صنايع و مواد غذايي شركت كرده اند.
فرجوند افزود: سفارت ايران در كنيا همچنين برنامه ريزي و هماهنگي هايي براي سفر هيات هاي اقتصادي از كنيا به ايران شامل مقام هاي دولتي و بازرگاني انجا م داده است.

*** برگزاري اولين نمايشگاه اختصاصي – تخصصي جمهوري اسلامي ايران
‎فرجوند يكي ديگر از اقدامات سفارت ايران در كنيا را برگزاري نخستين نمايشگاه تخصصي ايران در بهمن ماه سال 1395 دانست و گفت اين اولين نمايشگاه اختصاصي ايران در طي 10 سال گذشته بود كه با استقبال مقام هاي دولتي و بخش خصوصي كنيا، اتحاديه ها و تشكل ها و تجار و بازرگانان اين كشور قرار گرفت و بيش از 70 شركت ايراني به صورت مستقيم و 40 شركت به صورت غير مستقيم در اين نمايشگاه اقدام به عرضه محصولات و كالاهاي خود كردند.

‎***ديدار با مقام ها و مسئولين اقتصادي
سفير ايران در كنيا يكي ديگر از اقدام هاي سفارت ايران را در راستاي ديپلماسي اقتصاد مقاومتي ، ديدار با وزيران مسكن، زير ساخت ها، حمل و نقل، انرژي ، بهداشت، گردشگري، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع، رئيس سازمان ملي مسكن و رئيس سازمان سرمايه گذاري كنيا اعلام كرد.
‎***سفر هاي استاني به ايالت هاي مختلف
‎فرجوند تصريح كرد در تلاش براي تقويت مناسبات اقتصادي دو كشور و مقدمه سازي جهت حضور شركت هاي ايراني در اين كشور، سفرهايي به ايالت هاي مختلف اين كشور و از جمله نايروبي، ماچاكوست، ناكورو ، لامو ، مومباسا و مرو داشته است كه در اين سفرها ضمن ملاقات با مقامات محلي و برگزاري نشست با تجار اين ايالات ها و تشريح ظرفيت هاي جمهوري اسلامي ايران، امكانات بالقوه اين ايالت ها را بررسي كرده است كه در صورت تمايل بازرگانان ايراني ، نتايج اين بررسي ها در اختيار آنان قرار مي گيرد.

‎*** برگزاري سمينار در ايران براي آشنايي با فرصت هاي اقتصادي در كنيا
سفير ايران در كنيا در اين خصوص نيز گفت، مسئولان سفارت با هماهنگي سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق هاي بازرگاني، به منظور آشنايي با توانمندي هاي صنعتي و اقتصادي كشورمان وهمچنين تشريح فرصت هاي اقتصادي كنيا و تشويق بازرگانان و صاحبان صنايع براي ورود به بازار كنيا ، سفرهايي به استان هاي آذربايجان شرقي، زنجان، قزوين، فارس، اصفهان، كردستان و استان مركزي داشته اند.
وي همچنين در خصوص ديگر فعاليت هاي نمايندگي جمهوي اسلامي ايران در كنيا گفت: علاوه بر موارد فوق الذكر، تلاش هاي ديگري براي تقويت حضور شركت هاي ايراني در كنيا انجام شده كه فراهم سازي مقدمات امضاء يادداشت تفاهم همكاري ميان اتاق هاي بازرگاني و صنايع كنيا و قزوين و انجام هماهنگي ها لازم در اين خصوص ، امضاي موافقت نامه لغو اخذ ماليات مضاعف و تبادل رسمي اسناد تصويب اين موافقتنامه، پذيرش دو هيات بانكي، بيمه اي و حمل و نقل از ايران و هماهنگي براي جلسات و ملاقات هاي دو جانبه از جمله با بانك مركزي و بانك هاي كنيايي، برنامه ريزي براي برگزاري دومين نمايشگاه اختصاصي - تخصصي با مشاركت شركت هاي صنايع غذايي، دارويي و بهداشتي جمهوري اسلامي ايران در سال جاري از اين جمله است.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پايان با اشاره به فراهم شدن بسترها و زيرساخت هاي لازم براي توسعه و گسترش مناسبات اقتصادي و تجاري دو كشور، بر آمادگي مجموعه سفارت و ساير نهادهاي جمهوري اسلامي ايران در كنيا براي كمك به حضور شركت ها و فعالان حوزه تجاري و اقتصادي كشورمان و حمايت از آنان بخصوص در زمينه صادرات غير نفتي و نيز صدور خدمات فني مهندسي تاكيد كرد.
خاورم **2041** 1049
خبرنگار: سيدشاهپور حسيني انتشار هنده: مريم كاظمي