سیف: 50 هزار میلیارد تومان برای رونق تولید و اشتغال در كشور اختصاص یافت

بیرجند - ایرنا - رئیس كل بانك مركزی گفت: براساس برنامه ریزی هایی كه انجام شد برای سال 96 مبلغ 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا نظام بانكی با هدف خاص رونق واحدهای تولیدی كوچك و متوسط و ایجاد اشتغال پرداخت كند.

ولی الله سیف روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی بانك های خراسان جنوبی افزود: از این مبلغ، 20 هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش بنگاه های كوچك و متوسط، 10 هزار میلیارد تومان برای نوسازی خطوط تولید واحدهای كوچك و متوسط و 20 هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در سطح كشور در نظر گرفته شد.
وی گفت: سال گذشته نظام بانكی وظیفه خود را در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی كوچك و متوسط ادا كرد بگونه ای كه 24 هزار و 500 واحد تولیدی مبلغ 17 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش را دریافت كردند.
وی بیان كرد: این اقدام توانست مجددا تحرك تولید و اشتغال را در كشور ایجاد كند و زمینه های مثبتی را برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی رقم بزند.
رئیس كل بانك مركزی با اشاره به اولویت هایی سال 96 از بعد اقتصادی كه باید در كشور دنبال شود افزود: تمركز باید بر رشد و رونق اقتصادی، توسعه اقتصاد، توسعه صادرات، ایجاد اشتغال و غیره باشد تا كشور دستاوردهای بزرگی به دست بیاورد.
وی اظهار كرد: حجم سرمایه گذاری و افزایش آن در بخش های مختلف تولیدی و اقتصادی می تواند در تحقق این اهداف موثر باشد و اگر به اولویت های اصلی در سال 96 توجه كنیم یك نگاه آن به نظام بانكی كشور است كه برای تحقق این اولویت ها چه اقداماتی می تواند انجام دهد.
وی گفت: در شرایطی كه نظام بانكی خود دچار مشكلاتی است باید همزمان اقداماتی برای اصلاح نظام بانكی، حل و فصل عدم تعهدهای مختلفی كه در نظام بانكی وجود دارد و از 2 سال قبل نیز آغاز شد، انجام شود.
سیف كه در پنجمین روز هفته دولت سخن می گفت، افزود: علاوه بر این باید وظیفه اصلی نظام بانكی كه حمایت و پشتیبانی از اقتصاد و فعالیت های تولیدی، اشتغال و رونق تولید است را مدنظر قرار دهیم.

**جلوگیری از اسراف و هدر رفتن منابع محدود نظام بانكی
رئیس كل بانك مركزی افزود: برای اینكه این نقش را بتوان به درستی ادا كرد باید از تبذیر، اسراف و هدر رفتن منابع محدود تسهیلات نظام بانكی جلوگیری كرد، یعنی باید اطمینان پیدا كرد تسهیلات بانكی در زمینه هایی پرداخت شود كه ایجاد اشتغال، رشد تولید، پایداری در ارزش افزوده و غیره را در پی داشته باشد.
سیف گفت: در شرایط موجود نباید اجازه داد منابع نظام بانكی هدر برود، چاره این كار بررسی های اقتصادی و اطمینان از توجیهات كامل پروژه هایی كه قرار است مورد حمایت بانك ها از بعد اعطای تسهیلات و تامین مالی شوند، است.
وی بر شناسایی اولویت های اصلی منابع بانكی تاكید كرد و افزود: با رده بندی ایده ها و طرح هایی كه معرفی می شود باید ابتدا آنكه بیشترین بازدهی را دارد در اولویت قرار گیرد و در این زمنیه نگاه مطلق نیز ممنوع است.
وی با بیان اینكه یكی از جهت گیری های ما تامین اشتغال در كشور است بیان كرد: برای فارغ التحصیلان دانشگاهی باید شغل ایجاد شود و یكی از بحث های جدی مقام معظم رهبری نیز این بود كه دولت با چه روش هایی قرار است ایجاد شغل كند.
رئیس كل بانك مركزی با تاكید بر اینكه دولت در چند سال گذشته در زمینه ایجاد شغل ركورد زد یادآور شد: ایجاد شغل در دامنه بیش از 600 هزار نفر، دستاورد بزرگ و مثبتی است منتها نیاز جوانان و تاكید اجتماعی اقتضای بیشتری دارد، حداقل باید 900 هزار شغل در كشور ایجاد شود تا بر مشكل بیكاری بتوان غلبه كرد.
وی اظهار كرد: برای تحقق این هدف حداقل نباید اجازه داد منابع بانكی هدر رود و منابع به نحوی مصرف شود تا ما را به تحقق اهدافمان كه ایجاد اشتغال است برساند.
وی ادامه داد: فعالیت ها باید پایدار باشد، اگر قرار است پروژه ای زیان دهد یعنی نمی تواند ادامه دهد، ممكن است برخی فعالیت ها خسارت زا باشد لذا قبل از اصرار به ادامه فعالیت باید مشكل واحد حل و فصل یا از حركت خارج شود.
سیف گفت: اصرار به ادامه حیات واحدهای تولیدی دارای خطوط تولید كهنه و فرسود، تكنولوژی قدیمی، عدم رقابت محصولات آن با بازارهای دنیا و سایر فعالیت های تولیدی، بی فایده است و فقط محصول را در انبار دپو و بازدهی نخواهد داشت.

**حدود 90 درصد تامین مالی اقتصاد كشور بر عهده نظام بانكی است
وی افزود: اقتصاد كشورهای دنیا بر حسب اینكه تامین مالی شركت ها و فعالیت های اقتصادی به چه شكلی تامین شود به 2 نوع بانك محور و بازار محور تقسیم بندی می شود.
سیف گفت: بر اساس نرم بین المللی نیازهای كوتاه مدت و تامین مالی از طریق نظام بانكی انجام می شود، در كشور به دلیل اینكه بازار سرمایه در شرایطی كه بتواند همه وظایف خود را انجام دهد، قرار نگرفته اكنون نظام بانكی حدود 90 درصد تامین مالی اقتصاد را بر عهده دارد.
وی بیان كرد: بنگاه های كوچك و متوسط اهمیت زیادی در اقتصاد هر كشور دارد اما تامین مالی بالای اقتصاد، سبب می شود بانك ها نتوانند به بنگاه های كوچك و متوسط به درستی برسند.
وی عنوان كرد: در زمینه حمایت از واحد های صنعتی كوچك و متوسط سال گذشته با ارایه تسهیلات رونق تولید همت بزرگی شد باید توجه كنیم آثار مثبت چنین اقدامی كه به صورت هماهنگ در نظام بانكی ایجاد شد توانست شاخص های جدیدی به دست بیاورد.
رئیس كل بانك مركزی افزود: گفته می شود رشد اقتصادی سال گذشته در سایه افزایشی است كه در بخش نفت حاصل شد در صورتیكه رشد اقتصادی بدون نفت در سال معادل 3.3 درصد بود این در شرایطی است كه در فصل اول سال گذشته رشد اقتصادی منفی 1.8 بود كه در فصل آخر سال به 5.6 درصد افزایش یافت.
وی با پیش بینی اینكه افزایش نرخ اقتصادی در سال 96 نیز ادامه یابد گفت: با توجه به اینكه رشدی كه سال 95 در بخش نفت حاصل شد در سال 96 قابل تكرار نیست، امید است تحرك در سایر بخش های اقتصادی بتواند نتیجه درصد رشد بالایی برای اقتصاد حاصل كند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
كانال تلگرام: irnabirjand@
7557*3028*خبرنگار- رقیه محمدی* انتشار- رسول محمدحسنی