به گزارش ایرنا، بانك مركزی امروز (چهارشنبه) برخی از دستاوردهای بین المللی خود را فهرست كرد كه انعقاد قرارداد هشت میلیارد یورویی بانك های ایرانی با اگزیم بانك كره جنوبی یكی از پیامدهای گشایش های ایجاد شده است.
**تجهیز منابع مالی میان و بلند مدت
پس از اجرای برجام یعنی از اواخر سال 1394، به منظور فراهم كردن تسهیلات مالی میان و بلند مدت از طریق سایر كشورها، برای تامین مالی طرحهای زیربنایی و تولیدی كشور، مذاكرات كارشناسی بسیاری با شماری از بانكهای اروپایی در آلمان، ایتالیا، دانمارك، اتریش و... و موسسه های مالی غیراروپایی در كره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه و ... آغاز و در حال انجام است.
در این پیوند، قرارداد تامین مالی طرح برقی كردن قطار تهران- مشهد به مبلغ 11 میلیارد و 500 میلیون یوآن (حدود یك میلیارد و 700 میلیون دلار) پس از انجام چند دور مذاكرات فشرده میان طرفهای ایرانی و چینی تحت نظارت این بانك، در نهایت سوم مرداد 1396 بین بانك صنعت و معدن و اگزیم بانك چین به امضا رسید.
همچنین قرارداد خط اعتباری اگزیم بانك كره جنوبی به مبلغ هشت میلیارد یورو با 12 بانك ایرانی امضا شد.
**تجهیز منابع مالی میان و بلند مدت در چارچوب وامهای دولتی
قراردادهای اعطای تسهیلات روسیه به ایران تا سقف 2 میلیارد و 200 میلیون یورو برای تامین مالی 2 طرح برقی كردن خط ریلی اینچهبرون به گرمسار و یك واحد نیروگاه حرارتی در آذرماه سال 1395، بین وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و وزارت دارایی روسیه امضا شد و مذاكره درباره ترتیب اجرایی و بانكی طرح نیروگاه حرارتی هرمزگان ادامه دارد.
**تجهیز منابع مالی كوتاهمدت
با هدف تجهیز منابع مالی كوتاهمدت (حداكثر یك ساله) با برخی بانكهای بین المللی و شعبه های خارجی بانكهای ایرانی (تجارت پاریس، ملت استانبول، ملت ایروان، ملی و سپه لندن، ملی هامبورگ، سپه رم و میربیزینس مسكو) مذاكراتی صورت گرفت و به امضای قرارداد منجر شد.
همچنین برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و خریدكالاهای ضروری، اساسی، دارو و تجهیزات پزشكی كشور، تمهیداتی از طریق ایجاد مكانیزمهای تامینمالی در قالب اعطای تسهیلات كوتاهمدت (سهماهه) به واردكنندگان و تولیدكنندگان واجد شرایط اندیشیده شد كه سقف آن تا 2 میلیارد یورو افزایش یافته است.
**عملیاتی شدن پروژههای عمرانی و تولیدی كشور
در پسابرجام، منابع لازم برای تامین مالی طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان به مبلغ یك میلیارد و 200 میلیون دلار از محل تسهیلات مالی چین فراهم شد.
همچنین سه طرح وزارت نیرو به مبلغ حدود 60 میلیون دلار از محل تسهیلات بانك توسعه و تجارت اكو (ECO) تامینمالی شد.
طرحهایی كه تامین مالی آنها از محل تسهیلات مالی چین در سالهای گذشته نهایی شده است نیز در مراحل مختلف فرایند تامین مالی (استفاده از تسهیلات یا بازپرداخت تسهیلات) قرار دارد.
پس از ارتقای رتبه اعتباری، در نتیجه كاهش ریسك كشور از گروه 7 به 6 در ماه جولای (تیر- مرداد) سال 2017، انتظار میرود با تسویه كامل تعهدات معوق، برقراری روابط كارگزاری موثر با بانكهای تراز اول بینالمللی و انعقاد قراردادهای تامین مالی بیشتر، شاهد ارتقای دوباره رتبه اعتباری كشور از گروه 6 به 5 باشیم.
به گزارش ایرنا، در سازمان همكاری و توسعه اقتصادی (OECD) كه از مهمترین نهادهای تصمیم گیر در عرصه اقتصاد جهانی است، رتبه اعتباری ایران در سال 1377برابر 6 بود كه در سال 1379 این عدد به 5 و در سال 1380 به رتبه 4 بهبود یافت.
رتبه اعتباری ایران در سال 1385 به عدد 5 و در سال 1386 به 6 تنزل یافت و در سال 1390 هنگام اوج گرفتن تحریم ها به رقم 7 رسید كه بدترین رتبه اعتباری ایران به شمار می رود.
پس از برجام و تسویه بخشی از بدهی ها و معوقات ارزی ایران این رتبه در سال 1395 بار دیگر به عدد 6 رسید و انتظار می رود بهبود جایگاه كشور در این زمینه ادامه یابد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*1070*1961* خبرنگار: فریبا بابائی* انتشار: مریم مسعود
تدبیر و امید برای تولید و اشتغال
ارتقای رتبه اعتباری ایران در دولت یازدهم
۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۴۱
کد خبر:
82649865
تهران- ایرنا- بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از گشایش های ایجاد شده پس از برجام (برنامه جامع اقدام مشترك)، افزون بر گسترش روابط بانكی با دیگر كشورها، بسترهای لازم تامین مالی میان و بلندمدت برای طرح های زیربنایی و تولیدی كشور را فراهم كرده است.