محمد طوماسی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران تاكید كرد: اگر بانك ها و موسسات مالی بر روی سود دادن با هدف جذب بیشتر منابع، مسابقه نگذارند و برای ارایه صحیح تسهیلات تلاش كنند به طور حتم زودتر به بانكداری اسلامی دست می یابیم.
وی تصریح كرد: شماری از بانك ها در فضای رقابتی ناسالم اقدام به جذب منابع و پرداخت سود بانكی می كنند و آنچه را كه در قراردادها قید شده رعایت نمی كنند.
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان با تاكید بر اینكه تاكنون نظارت كافی بر عملكرد بانك ها وجود نداشته است ابراز امیدواری كرد: با توجه به شرایط جدید پیش آمده، چنانچه نظارت به صورت مستمر تدوام داشته باشد ماحصل آن به نفع جامعه سپرده گذاران است.
طوماسی گفت: نرخ تمام شده بول در بالا رفتن قیمت محصول تاثیر دارد كه این نرخ در صورت جذب منابع با نرخ بالا، پرداخت تسهیلات با سود بالا و بلوكه كردن بخشی از سپرده مشتری افزایش می یابد.
وی بیان كرد: اسامی بانك های دارای مجوز در سایت بانك مركزی موجود است و مردم بهتر است هنگام سپرده گذاری به موضوع مجوز دار بودن بانك ها توجه داشته باشند.
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان تصریح كرد: پس از اعلام پائین آمدن نرخ سود سپرده، منابع بانك های دولتی به شدت كاهش یافته و این منابع به سمت بانك ها و موسساتی كه این دستورالعمل ها را رعایت نمی كنند هدایت شد.
طوماسی مثال زد: شماری از این موسسات كه هیچگاه تن به دستورالعمل ها و قوانین بانكی ندادند در روز جمعه نیز اقدام به افتتاح حساب می كردند.
وی تاكید كرد: منابع بانك های دولتی بیشتر در استان هزینه می شود ولی منابع بانك های غیردولتی و موسسات مشخص نیست در كجا سرمایه گذاری و هزینه می شود.
** منابع بانك های همدان به 110 هزار میلیارد ریال رسید
وی اضافه كرد: طبق آمارهای دریافتی از 14 بانك عضو كمیسیون بانك های استان تا پایان مردادماه سالجاری منابع بانك ها به 110 هزار و 340 میلیارد ریال رسیده كه 8.1 درصد معادل هشت هزار و 263 میلیارد ریال نسبت به مانده پایان سال 95 رشد داشته است.
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان افزود: 85 درصد منابع مردم در بخش منابع پرهزینه یعنی برای دریافت سود و 15 درصد در حوزه منابع كم هزینه و ارزان قیمت یعنی بخش قرض الحسنه سرمایه گذاری شده است.
وی بیان كرد: 73 هزار و 782 میلیارد ریال امسال تسهیلات پرداخت شده كه یك هزار و 773 میلیارد ریال معادل 2.5 درصد پرداخت تسهیلات افزایش داشته است.
وی ادامه داد: میزان مطالبات بانك های عضو كمیسیون نیز به هفت هزار و 2 میلیارد ریال رسیده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9.8 درصد معادل 626 میلیارد ریال رشد داشته است.
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان اظهار كرد: نسبت تسهیلات به مانده منابع 66 درصد است یعنی از منابع جذب شده بانك های این استان 66 درصد را مصرف كرده اند همچنین نسبت مطالبات به تسهیلات 9.8 درصد است.
طوماسی گفت: هم اینك 734 دستگاه خودپرداز 60 هزار دستگاه پوز و 355 شعبه متعلق به 14 بانك عضو كمیسیون در همدان فعال هستند.
*** قراردادهای بانكی مورد تائید مراجع است
مدیر امور شعب بانكی ملی استان همدان گفت: تمامی قراردادها و عقودی كه در بانك منعقد می شود برگرفته از نظرات مراجع است و در سیستم بانكی نرخ پرداخت تسهیلات تابعی از سود سپرده های بانك است.
طوماسی توضیح داد: به هر میزان نرخ جذب منابع پائین تر باشد به طور حتم نرخ سود تسهیلات پائین تر می آید و نگرانی مردم كم می شود همچنین اگر نرخ سود تسهیلات بالاتر باشد با توجه به اینكه برای بانك نرخ تمام شده پول اهمیت دارد بنابراین مجبور است تسهیلات را با نرخ بالاتر بدهد كه این رویه شاید موجب ضرر زیان تسهیلات گیرنده و بنگاه مالی شود.
وی با ذكر اینكه نرخ سود كوتاه مدت 10 درصد و بلند مدت یكساله 15 درصد است ادامه داد: به هر میزان نرخ سود و جذب منابع بالاتر باشد نرخ پرداخت تسهیلات هم بالاتر می رود.
*** 9 هزار نفر در صف وام ازدواج
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان بیان كرد: طبق بررسی های صورت گرفته متقاضیان در صف دریافت تسهیلات ازدواج 9 هزار و 29 نفر هستند .
طوماسی اضافه كرد: چنانچه مدارك متقاضی فاقد نقص و تكمیل باشد در كمتر از 24 ساعت تسهیلات به وی پرداخت می شود.
وی افزود: میزان پرداخت تسهیلات ازدواج در سال گذشته نسبت به سال 94 بیش از 3.6 برابر رشد داشته و به 2 هزار و 228 میلیارد ریال رسیده است.
وی اضافه كرد: یك هزار و 662 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در پنج ماهه سالجاری پرداخت شده كه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 173 درصد رشد داشته است.
*** برای افزایش سپرده های قرض الحسنه نیازمند حمایت رسانه ها هستیم.
دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان خواستار فرهنگ سازی برای افزایش سپرده های قرض الحسنه توسط رسانه ها شد.
طوماسی گفت: گرایش مردم به سپرده گذاری در بخش قرض الحسنه علاوه بر اجر معنوی باعث فعال شدن و افزایش منابع بانك ها همچنین فراهم بودن زمینه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه میشود
وی با ذكر اینكه سیستم بانكی همواره مظلوم است است بیان كرد: با وجود انبوهی از مشكلات از جمله وصول مطالبات، مشكلات اقتصادی، بانك ها همواره حامی بخش تولید بوده اند ولی برخی با اظهارنظرها و خبرهای غیركارشناسانه عملكرد این مجموعه را زیر سوال می برند.
وی اضافه كرد: اقتصاد ایران 90 درصد، بانك محور و 10 درصد، سرمایه محور است یعنی حل بخش اعظمی از مشكلات به دوش نظام بانكی است.
هفته دوم شهریور ماه به نام هفته بانكداری اسلامی و روز دهم شهریور ماه به نام روز بانكداری اسلامی نامیده شده است.
34 بانك و موسسه در استان شعبه دارند كه 14بانك عضو كمیسیون هماهنگی بانك های همدان هستند.
7526/1181
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار:الهام تدین
![كاهش نرخ سود بانكی گامی برای تحقق بانكداری اسلامی است كاهش نرخ سود بانكی گامی برای تحقق بانكداری اسلامی است](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960612/82653016/N82653016-71846819.jpg)
همدان - ایرنا - همدان - ایرنا - دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های استان همدان گفت: كاهش نرخ سود سپرده های بانكی گامی در راستای عملی كردن بانكداری اسلامی است.