۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۳۷
کد خبر: 82675806
T T
۰ نفر
بررسی همه پرسی اقلیم كردستان و تحولات سوریه با حضور جابری انصاری در كمیسیون امنیت ملی مجلس

تهران - ایرنا – همه پرسی اقلیم كردستان و تحولات سوریه با حضور معاون عربی – آفریقای وزیر امور خارجه در كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سیدحسین نقوی حسینی عصر امروز - یكشنبه - در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا به حضور حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه در جلسه كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اشاره كرد و گفت: در ابتدای جلسه امروز علاءالدین بروجردی رئیس این كمیسیون، بحث مفصلی پیرامون موضوع همه پرسی اقلیم كردستان ارائه كرد و از روند تصمیمات جمهوری اسلامی در این زمینه گزارشی داد.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بروجردی با تاكید بر این كه همه پرسی اقلیم كردستان طرحی صهیونیستی است، افزود: این همه پرسی به ضرر كردها و اقلیم كردستان در درجه اول و بعد به ضرر منطقه و كشورهای همسایه و عراق خواهد بود.
نقوی حسینی اظهار داشت: بروجردی در بیانات خود به این موضوع اشاره كرد كه اگر جمهوری اسلامی نبود داعش پاسخ اقلیم كردستان را می داد.

*مركز اصلی درگیری با داعش دیرالزور است
نقوی با بیان این كه در ادامه جلسه امروز، كمیسیون وارد بحث اصلی یعنی موضوع سوریه شد گفت: جابری انصاری با تشریح شرایط میدانی سوریه توضیح داد كه مركز اصلی درگیری با گروه‌های تروریستی داعش دیرالزور است و تا كنون حدود ۸۵ درصد دیرالزور آزاد شده و تلاش برای پاكسازی مابقی دیر الزور ادامه دارد.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: معاون وزیر امور خارجه گفت كه در منطقه دیرالزور، شرق فرات اهمیت زیادی دارد و تلاش برای آزادسازی آن منطقه مهم است. عملیات و فعالیت های النصره در ادلب هم بخش دیگری از تنش‌ها و درگیری‌های شدید بین ارتش سوریه و گروه‌های تروریستی است.

*ادلب محل تجمع گروه تروریستی النصره و دیرالزور محل تجمع داعش
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: جابری انصاری اضافه كرد كه ادلب محل تجمع گروه های تروریستی النصره و هم‌پیمانان آن است و دیرالزور محل تجمع گروهی گروه های تروریستی داعش و هم‌پیمانان آن است.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جابری انصاری توضیح داد كه در میدان و عرصه سیاسی موضوع سوریه نیز تحولاتی رخ داده است.
*ایران، روسیه و تركیه محور تصیمی گیری های نشست آستانه
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه با اشاره به برگزاری ششمین نشست كنفرانس آستانه گفت كه محور تصمیم گیری اصلی نشست ایران ، روسیه و تركیه هستند.
نقوی حسینی گفت: پس از اظهار نظرات و طرح دیدگاه‌ها، جابری انصاری با تاكید بر این كه همكاری ایران و روسیه و همچنین با تركیه باید حفظ شود بیان كرد كه در كلیه نشست‌ها و اسناد نشست های آستانه، بر روی حفظ تمامیت ارضی سوریه تاكید شده است.
سخنگوی كمیسیون امینت ملی افزود: معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه معتقد است كه نشست‌های آستانه یك حركت بین المللی بسیار موثری بوده است و دستاوردهای خوبی در پی داشته است.
* بررسی لایحه الحاق ایران به پیمان مودت در جنوب شرق آسیا
نقوی حسینی ادامه داد: قبل از اینكه جابری انصاری وارد بحث اصلی شود، لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همكاری در جنوب شرق آسیا با حضور محسن اسماعیلی از اعضای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: شورای نگهبان از این لایحه ایراد گرفته بود كه با توجه به برخی شرایط فرهنگی-اجتماعی حاكم در بعضی از این كشورها و با عنایت به منوط بودن الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به این پیمان به موافقت كشورهای جنوب شرق آسیا كه در بین آنها كشورهایی وجود دارند كه عملاً مسلمین را مورد فشار قرار داده اند اطلاق این مصوبه محل ایراد بود و خلاف موازین شرع می باشد.
وی افزود: در این جلسه ایراد شورای نگهبان به بحث گذاشته شد و با افزایش یك تبصره به ماده واحده، رفع ایراد صورت گرفت.
سیام**9314**3070**
خبرنگار: داود توسلی**انتشار:امیركاردان راد
۰ نفر