۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۸:۵۷
کد خبر: 82687304
T T
۰ نفر
ایران و روسیه در باره سوریه و نشست آستانه گفت وگو كردند

مسكو -ایرنا - میخاییل بوگدانف نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه و معاون وزیر خارجه روسیه و مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسكو تازه ترین تحولات در سوریه، نتایج مذاكرات سوری-سوری آستانه، مسائل خاورمیانه و مناسبات دوجانبه را بررسی كردند.

به گزارش ایرنا، اوضاع جاری سوریه و نتایج نشست ششم سوری آستانه بخش اصلی مذاكرات سنایی و بوگدانف را تشكیل می داد.
پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه روسیه شامگاه جمعه در بیانیه ای اعلام كرد: معاون وزیر خارجه روسیه و سفیر ایران در مسكو، در باره توافق های به دست آمده در نشست ششم آستانه گفت وگو كردند.
دو طرف همچنین بر اهمیت تداوم همكاری و هماهنگی اقدامات ایران و روسیه در مسائل منطقه ای در قالب دوجانبه و چارچوب چندجانبه تاكید كردند.
ایران، روسیه و تركیه كشورهای حامی مذاكرات سوری آستانه را تشكیل هستند كه تاكنون شش دور آن برگزار شده و سه كشور برای برگزاری دور جدید گفت و گوها در پایتخت قزاقستان آماده می شوند.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی ابتكار مشترك این كشور، ایران و تركیه منجر به ایجاد چهار منطقه امن در سوریه را راهگشا و مورد حمایت بسیاری از كشورها اعلام كرد.
پوتین روز سه شنبه در مراسمی در كاخ كرملین، اظهار كرد: در مذاكرات آستانه، توافق هایی برای ایجاد مناطق امن با شركت كشورهای ضامن شامل ایران، روسیه و تركیه تایید شد و بسیاری از كشورها از آن حمایت كردند.
رییس جمهوری روسیه در باره نتایج شش دور مذاكرات آستانه ادامه داد: این توافق ها بستر اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت را بر مبنای گفت وگوی مستقیم بین دولت سوریه و معارضان فراهم كرد.
وی تاكید كرد: دستاوردهای آستانه شرایط را برای پیوستگی تلاش های دولت سوریه و گروه های مخالف با هدف نابودی كانون های تروریستی و برقراری صلح، آرامش و یكپارچگی سوریه فراهم می كند.
پوتین ادامه داد: این روند در (مذاكرات) پایتخت قزاقستان در چارچوب ایجاد زمینه مساعد برای پیشبرد روندهای حل و فصل سیاسی در قالب مذاكرات سوری ژنو انجام می گیرد.
رییس جمهوری روسیه ادامه داد: اكنون اهداف مهم و فوری افزایش كمك های انسانی و مین روبی اراضی آزاد شده در سوریه است.
وی در پایان اظهار كرد: همه طرف های علاقه مند به برقراری صلح و آرامش در سوریه و افراد ذینفع برای بازگشت پناهندگان به میهن خود باید بدون هرگونه پیش شرطی به این فرآیند با نقش مركزی سازمان ملل بپیوندند.
ایران، روسیه و تركیه 14 اردیبهشت سال جاری در چهارمین دور مذاكرات آستانه پایتخت قزاقستان، تفاهم نامه ایجاد مناطق امن را در سوریه امضا كردند كه در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف كاهش خشونت ها است.
توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساكنان به كمك های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه كمك های پزشكی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاكید قرار گرفته است.
گروه كشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریكا از شش سال پیش با راهبرد سرنگونی حكومت سوریه سبب شدند، ده ها هزار تروریست افراطی از كشورهای مختلف جهان به سوریه گسیل و از جنگ افزارهای پیشرفته، پول و حمایت های اطلاعاتی برخوردار شوند.
این اقدام های ضدسوری سبب تشكیل دهها گروه تروریستی شد كه افزون بر قتل عام و كشتار صدها هزار نفر در سوریه و عراق و همچنین ویرانی دو كشور، آوارگی میلیون ها عراقی و سوری را در پی داشته است، ولی گروه كشورهای غربی-عربی هنوز هم به حمایت از گروههای مسلح و تروریستی ادامه می دهند.
اروپام 391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا