ابراز نگراني كميته بين المللي صليب سرخ از وضعيت انساني در غوطه شرقي/رويدادها و تحولات سوريه در يك نگاه/28آذر

تهران - ايرنا - ابراز نگراني كميته بين المللي صليب سرخ از وضعيت انساني در سوريه؛ كشته شدن 3 شهروند سوري در حمله تروريست ها به حومه دمشق؛ تشديد بحران جهاني با وتوي قطعنامه قدس از سوي آمريكا؛ تحريم اقتصادي و تشديد بحران انساني در سوريه؛ سياست تكراري و جنگ طلبانه آمريكا در منطقه؛ تداوم درگيري شديد ميان ارتش سوريه و گروه تروريستي داعش در جنوب دمشق؛ هلاكت 30 تروريست در استان حماه سوريه؛ و ارتش سوريه در 500 متري شهرك مغرالمير؛ از مهم ترين رويدادهاي روز سه شنبه كشور سوريه است.

** كميته بين المللي صليب سرخ با ابراز نگراني از افزايش درگيري ها در غوطه شرقي دمشق، خواستار دسترسي منظم غيرنظاميان به كمك هاي بشردوستانه شد.
رابرت مارديني مدير كميته بين المللي صليب سرخ در خاورميانه، اوضاع بشردوستانه در غوطه شرقي را بسيار بحراني دانست و تاكيد كرد كه به مانند شش سال گذشته در سوريه، يك بار ديگر مردم عادي در شرايطي سخت گرفتار شده اند.
تازه ترين دور درگيري ها در غوطه شرقي از 23 آبان شدت گرفت و در نتيجه آن شمار زيادي از غيرنظاميان كشته يا زخمي شده اند و آسيب هاي فراواني به اماكن غيرنظامي وارد شده است.

** در حمله خمپاره اي تروريست ها به منطقه الزبلطاني در حومه دمشق 3 تن كشته و 5 تن ديگر زخمي شدند.
همچنين در هفته گذشته حمله خمپاره اي گروه هاي تروريستي به مناطق مسكوني پايتخت سوريه 2 كشته بر جاي گذاشت.

** وزارت امور خارجه سوريه امروز اقدام آمريكا در وتوي قطعنامه پيشنهادي مصر درباره قدس در شوراي امنيت سازمان ملل متحد را به شدت محكوم كرد و اين اقدام واشنگتن را بي اعتنايي به قوانين بين المللي و تشديد بحران در جهان دانست.
خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) به نقل از يك مقام رسمي در وزارت خارجه اين كشور با اعلام اين مطلب، و اشاره به استفاده آمريكا از حربه وتو در موضوعاتي كه با صلح و امنيت بين المللي ارتباط دارد؛ گفت كه آمريكا با وتوي قطعنامه قدس، بر حمايت نامحدود از رژيم نژاد پرست صهيونيستي و دشمني كامل خود با امت عربي تاكيد كرد.

** نماينده آمريكا در سازمان ملل متحد دوشنبه شب بر خلاف راي مثبت 14 عضو شوراي امنيت به قطعنامه پيشنهادي مصر درباره قدس، با دادن راي منفي آن را وتو كرد.
قطعنامه پيشنهادي مصر بعداز اقدام دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا در شناسائي قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي و صدور دستور انتقال سفارت آمريكا از تل آويو به قدس به شوراي امنيت ارائه شد.

** بشار اسد امروز در ديدار با رئيس اتحاديه بين المللي جمعيت هاي هلال احمر و صليب سرخ در دمشق، گفت كه تحريم هاي اقتصادي تحميلي به ملت سوريه در كنار جنگ تروريستي، بحران انساني را در اين كشور وخيم تر كرده است.
رئيس جمهوري سوريه، تقويت همكاري با اتحاديه بين المللي جمعيت هاي هلال احمر و صليب سرخ را از اقدامات مهم برشمرد و بار ديگر تاكيد كرد كه جنگ با تروريسم هنوز به پايان نرسيده است و سوريه همچنان درحالت جنگ با تروريست ها قرار دارد.

** مشاور سياسي و رسانه اي اسد، سخنان تحريك آميز نيكي هيلي نماينده آمريكا در سازمان ملل عليه محور مقاومت را سياست تكراري و جنگ طلبانه واشنگتن عليه منطقه دانست.
بثينه شعبان، سياست و سخنان كنوني مقامات آمريكايي را كاملا شبيه ادعاهاي كالين پاول وزير خارجه سابق آمريكا در دوران جرج بوش ارزيابي كرد كه موجب حمله به عراق و قرباني شدن ميليون ها تن شد.
نيكي هيلي نماينده آمريكا در سازمان ملل مدعي شد كه موشك هايي كه از يمن به سوي رياض شليك شده، ساخت ايران است و بلافاصله سازمان ملل تاكيد كرد كه مداركي دال بر اثبات اين ادعا وجود ندارد.

** منابع آگاه، از ادامه درگيري هاي شديد ميان گروه تروريستي داعش و ارتش سوريه كه از آخرين ساعت هاي دوشنبه شب در اطراف خيابان فلسطين در اردوگاه يرموك واقع در جنوب پايتخت سوريه آغاز شده است، خبر مي دهند.
يگان هاي موشكي و توپخانه ارتش مواضع تروريست ها در اردوگاه يرموك زير آتش سنگين خود گرفته اند و صداي شليك انواع سلاح هاي سبك و سنگين از جنوب پايتخت سوريه به گوش مي رسد.

** ارتش سوريه در ادامه مبارزه با گروه تروريستي جبهه النصره و تروريست هاي وابسته، با تسلط بر تپه راهبردي تل مروان به 500 متري شهرك مغرالمير در جنوب غرب استان ريف دمشق رسيد.
ارتش سوريه طي چند روز گذشته با تسلط بر تپه هاي اين منطقه به شهرك بيت جن و مزرعه بيت جن به عنوان پايگاه اصلي گروه تروريستي النصره در استان ريف دمشق نزديك شد و با رسيدن ارتش به دروازه هاي بيت جن، تروريست ها درخواست مذاكره با ارتش سوريه را ارائه كردند كه با مخالفت ارتش روبرو شد.

** به گزارش خبرگزاري رسمي سوريه (سانا)، واحدهاي ارتش سوريه با همكاري نيروهاي مقاومت با گروه هاي تروريستي در محور الزلاقيات و زلين درگير شدند و 30 تروريست را به هلاكت رساندند.
صلاحدين چچني، احمد عبدالله الفضه و موسي احمد لحويو از گروه تروريستي جيش العزة و يك نفر ديگر به نام عمار نعمان الحسن از ديگر تروريست هاي كشته شده در اين درگيري ها هستند.
شبد**خاورم**7074**1010
خبرنگار: مينا غفراني آذر**انتشار:حسن معظمي
۰ نفر