۸ دی ۱۳۹۶، ۱۹:۵۰
کد خبر: 82779522
T T
۰ نفر
روزنامه ديلي صباح: سازمان همكاري اسلامي نياز به همبستگي دارد

تهران – ايرنا – روزنامه «ديلي صباح» تركيه نوشت، سازمان همكاري اسلامي نياز به همبستگي دارد تا مانع از سياست هاي ضد اسلام و ضد منطقه خاورميانه آمريكا و رژيم صهيونيستي شود.

به گزارش ايرنا، تارنماي اين روزنامه روز جمعه با اشاره به اهميت اين سازمان در جهان افزود: سازمان همكاري اسلامي دومين سازمان بزرگ پس از سازمان ملل است كه 57 كشور از چهار قاره عضو آن هستند. اين سازمان با تغيير عنوان خود از 'كنفرانس' به 'همكاري' در سال 2011 تصميم گرفت در سياست هاي كلي و ديپلماتيك و سياسي خود اصلاحات ايجاد كند.
اين روزنامه افزود، به دنبال آتش سوزي مسجد الاقصي در سال 1969 و صرف نظر از علت اينكه چه جرياني پشت اين قضيه بوده است، كشورهاي مسلمان در 25 سپتامبر 1969(3 مهر 48) يك نشست در مغرب برگزار كردند كه در نتيجه آن سازمان همكاري اسلامي شكل گرفت. ماهيت شكل گيري اين سازمان قابل تحسين است، اما مديريت و عملكرد سازمان همكاري اسلامي در منطقه تاثيري بر صلح و ثبات منطقه نداشته و نسبتا با انتقادهاي شديد رو به روست. با توجه به نهادها و افراد كليدي سازمان همكاري اسلامي مانند شوراي وزيران امورخاجه، كميته مسجد الاقصي و سازمان فرهنگي، علمي و آموزشي اسلامي اين سازمان بايد بهتر از اين عمل مي كرد.
ديلي صباح افزود، از طرف ديگر سازمان همكاري اسلامي برنامه اي تا سال 2025 دارد كه در آن 18 حوزه از جمله مبارزه با تروريسم، فلسطين و مسجدالاقصي، حقوق بشر و فقرزدايي در اولويت است. اما اين سازمان و كشورهاي عضو تا چه حد براي رسيدن به اين اولويت ها تلاش كرده اند؟
بر اساس شواهد موجود، معيارهاي سنجيده شده در منطقه به ويژه مساله فلسطين نگرش واقعي سازمان همكاري اسلامي و برخي كشورهاي عضو را نشان نمي دهد. نقشه راهبردي 10ساله براي رسيدن به برنامه 2025 و عنوان سيزدهمين نشست اين سازمان 'اتحاد و همبستگي براي صلح و عدالت' هر دو مانند يك كليشه بودند زيرا محتواي اين اظهارات برخلاف ظرفيت، اساس و نگرش برخي از كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي است.
اين روزنامه نوشت، ائتلاف به سركردگي عربستان با عضويت 9 كشور آفريقايي و خاورميانه از سوي آمريكا و رژيم صهيونيستي حمايت مي شود و براي اعمال نفوذ در جنگ داخلي در يمن شكل گرفته است. در زماني كه كشورهاي عضو سازمان همكاري در تلاش براي حل ريشه هاي بحران هاي موجود در منطقه هستند و به دنبال راهي براي همبستگي بيشتر در منطقه هستند، اين برخلاف ايدئولوژي جنگ و سياست هاي سازمان همكاري اسلامي است.
ديلي صباح افزود، چيزي كه دنيا در حال مشاهده آن است با اهداف شكل گيري سازمان همكاري اسلامي متناقض است. اين اهداف داراي مفهوم اتحاد و همبستگي است كه به نفع تمام مسلمانان دنياست. پس از تصميم ترامپ در مورد به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي، رهبران و نمايندگان سازمان همكاري اسلامي يك نشست فوري را در 12 دسامبر (21 آذر) به اميد ايجاد يك سياست موثر براي قدس تشكيل دادند. اما عربستان با يكي از مقامات نه چندان سطح بالاي خود در اين نشست شركت كرد و هيچ اقدام يا كمترين اقدام براي پيشبرد ايده هاي مطرح شده در آن شكل نگرفته است.
به نوشته اين روزنامه، كشورهاي عضو بايد همزمان به توافق برسند تا با همكاري يكديگر امور امنيتي، اقتصادي و ديپلماسي را در منطقه برقرار كنند تا مانع سياست هاي ضد اسلامي و ضد خاورميانه اي، امريكا و رژيم صهيونيستي شوند.
ديلي صباح افزود، يك توافق همكاري جامع جديد اين ظرفيت را دارد كه به عربستان و ديگر كشورهاي مسلمان حوزه خليج فارس كمك كند تا از ائتلاف هاي حمايت شده از سوي آمريكا و اسرائيل خلاص شوند.
سازمان همكاري اسلامي در باقي مانده قرن 21 بايد كارهاي بيشتري انجام دهد در حالي كه رژيم صهيونيستي در حال پيگيري طرح صهيونيستي خود با حمايت غرب و آمريكا است.
اروپام**3234*شبس*16131*انتشار دهنده: عبدالله غفاري
۰ نفر