۲۵ فروردین ۱۳۹۷، ۰:۴۸
کد خبر: 82885573
T T
۰ نفر
احزاب ايتاليا، ديپلماسي را تنها راه حل بحران سوريه دانستند

رم - ايرنا - احزاب بزرگ ايتاليايي در پي تشديد بحران سوريه و تهديدات دونالد ترامپ رئيس جمهوري امريكا، مسير ديپلماسي و مذاكرات را تنها راه حل بحران سوريه دانستند.

به گزارش خبرنگار ايرنا از رم، 'جان كارلو جورجتي' سرگروه حزب راست گراي 'اتحاد' در مجلس نمايندگان روز جمعه اظهار داشت: 'متئو سالويني' (رهبر حزب) در گفت و گو با 'سرجو ماتارلا' رئيس جمهوري ايتاليا بر وفاداري اين حزب به پيمان آتلانتيك شمالي تأكيد كرده است. ولي ما با هرگونه اقدام يكجانبه، قاطعانه مخالف هستيم.
جورجتي با اشاره به تصميم احتمالي ترامپ مبني بر حمله به سوريه گفت: نبايد خود را با مداخله نظامي به دار بياويزيم. حمله نظامي راه حل بحران نيست. راه حل اصلي، پيش گرفتن مسير نشست سال 2002 سران ناتو و فدراسيون روسيه در 'پراتيكا دي ماره' (از توابع شهرستان رم) است كه طي آن 'سيلويو برلوسكوني' موفق شد توافق ميان روسيه (پوتين) و آمريكاي تحت رياست 'بوش' را محقق كند.
'آنا ماريا برنيني' سرگروه حزب راست گراي ميانه 'فورتسا ايتاليا' در مجلس سنا نيز در گفت و گو با خبرنگاران اظهار كرد، ما استفاده از سلاح هاي شيميايي را قاطعانه محكوم مي كنيم و در عين حال اميدواريم بدون قطعنامه پيشگيرانه سازمان ملل متحد، هيچگونه مداخله نظامي صورت نگيرد.
ايتاليا نمي تواند و نبايد از تعهدات خود در وفاداري به پيمان آتلانتيك شمالي شانه خالي كند. ولي بدون مجوز پارلمان نيز نمي تواند در اقدامات نظامي چندجانبه مشاركت كند.
وي با اشاره به حمله احتمالي ترامپ به سوريه گفت: وضعيت بسيار حساس است. در سوريه مناقشات متفاوتي در هم تنيده است و به سادگي نمي توان گفت طرف اين را بايد گرفت يا آن را. بهترين راه براي برون رفت از بحران، 'پراتيكا دي ماره' در سال 2002 است كه طي آن 'برلوسكوني' نخست وزير وقت ايتاليا موفق شد مواضع آمريكا و روسيه را به يكديگر نزديك كند.
'جوليا گريلو' سرگروه 'جنبش پنج ستاره' در مجلس نمايندگان ايتاليا هم در پايان مشاوره نمايندگان اين جنبش با ماتارلا در جمع خبرنگاران اظهار كرد: تشديد بحران سوريه در فاصله چند روز پس از حمله شيميايي به دوما موجب نگراني عميق است، همانگونه كه رويارويي احتمالي ميان واشنگتن و مسكو ايجاد نگراني مي كند. اميدواريم لحن ها تعديل شود و پيرامون ماهيت حمله دوما روشنگري مقتضي به عمل آيد.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبني بر اينكه در صورت تصميم 'ترامپ' به حمله، در كنار آمريكا خواهيد بود يا روسيه؟ پاسخ داد: استفاده از سلاح هاي شيميايي به هيچ وجه قابل تحمل نيست. ما در كنار متحدان خود بوده و معتقديم بحران نه با مداخله نظامي بلكه با كار ديپلماسي حل مي شود. اكنون مسير پيش رو، گفت وگو و فعاليت هاي ديپلماسي است.
'گراتزيانو دلريو' رئيس هيات پارلماني حزب چپگراي ميانه 'دموكراتيك' در مجلس نمايندگان از همگان دعوت كرد تا «با استفاده از حقوق بين المللي مسئوليت ها در حمله شيميايي دوما را مشخص كنند. وي گفت: ما متحد آمريكا بوده و به اتحاد يورو آتلانتيك وفادار هستيم. ولي نبايد در اقدامات نظامي تعجيل كرد.
دلريو با اشاره به چگونگي خروج از بحران جاري در سوريه افزود: براي رسيدن به راه حلي پايدار بايد با قاطعيت بيشتر بر سر ميزهاي مذاكره سازمان ملل متحد كار كرده و از مداخله هاي نظامي يكجانبه پرهيز كرد.
'فرانكو فراتيني' وزير امور خارجه پيشين ايتاليا نيز استفاده از پايگاه هاي نظامي كشورش براي حمله به سوريه را «بدون مجوز سازمان ملل متحد براي استفاده از زور»، «نقض حقوق بين المللي و نوعي مشاركت در مأموريت جنگي» توصيف كرده و مواضع دو حزب پيوند و برادران ايتاليا در حمايت از روسيه را «ارزش افزوده براي پيمان آتلانتيك شمالي» برشمرده است.
در همين حال 'پائولو جنتيلوني' نخست وزير ايتاليا با تاكيد بر اينكه كشورش در اقدام نظامي در سوريه مشاركت نخواهد كرد، اظهار داشت: ايتاليا بر اساس توافق هاي بين المللي، به پشتيباني لجستيكي از فعاليت هاي نيروهاي متحد ادامه داده و به تضمين امنيت و حفاظت (اين نيروها) كمك خواهد كرد.
وي گفت، راه حل پايدار در مورد سوريه مي تواند از مسير صلح و ايجاد فضا براي 'استفان دميستورا' نماينده سازمان ملل در امور سوريه و ميزهاي مذاكره محقق شود تا اميد از دست نرود.
'پائولو جنتيلوني' و 'آنگلا مركل' صدر اعظم آلمان پس از گفت و گوي تلفني اعلام كردند كه ايتاليا و آلمان در مداخله نظامي در سوريه مشاركت نكرده و وارد ائتلافي عليه 'اسد' (و متحدانش روسيه و ايران) نخواهند شد.
اين دو مقام با اتخاذ موضعي «مسالمت آميز» همراه با محكوميت قاطعانه استفاده از تسليحات شيميايي و وفاداري كامل به اتحادها، براي برون رفت از بحران خواستار فعاليت هاي ديپلماتيك از سوي سازمان ملل متحد شدند.
اروپام**461*شبس*1613