ماكسیم مینیچوف دبیر شورای جهانی خبرگزاری ها و رییس خبرگزاری بلغارستان با بیان اینكه مسایل مربوط به برجام دشوار و تغییر و تحولات مربوط به آن سریع است، به خبرنگار ایرنا در حاشیه این نشست گفت: رهبران روسیه و فرانسه در نشست اصلی این همایش موضع گیری خوبی در ارتباط با خروج آمریكا از برجام داشتند.
وی با بیان اینكه متاسفانه در عرصه دیپلماسی بین المللی وضعیت شفاف نیست، افزود: تصمیم گیری ها و اظهارات سیاسی، متغیر است و این تنها به ایران مربوط نمی شود و كشورهای دیگر مانند روسیه نیز تحریم شده اند.
مینیچوف اضافه كرد: مذاكره با ایران در برجام خیلی خوب بود و دستاوردهای بین المللی داشت، ولی نمی دانم چرا ترامپ كار را خراب كرد.
وی ادامه داد: ترامپ همچنین با انتقال سفارت آمریكا از تل آویو به قدس علیه صلح اقدام كرد.
دبیركل شورای جهانی خبرگزاری ها ابراز امیدواری كرد كه خبرنگاران با گام برداشتن در مسیر تعمیق روابط بین كشورها به تثبیت صلح جهانی و جلوگیری از بروز جنگ كمك كنند.
وی گفت: بلغارستان همواره روابط خوبی با ایران داشته است و به دلیل تاریخ و تمدن قدیمی ایران، تصویر بسیار زیبایی از آن در اذهان مردم ما وجود دارد.
سیف الحق سفیر بنگلادش در مسكو نیز به خبرنگار ایرنا گفت: همان گونه كه شركت كنندگان در نشست سن پترزبورگ اعلام كردند، خروج از برجام مخالف رویكرد و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است.
وی با اشاره به روابط ایران با كشورهای مختلف جهان از جمله بنگلادش افزود: اعمال تحریم های یكجانبه علیه كشورها ناعادلانه و مانع گسترش مناسبات دوستانه بین كشورهاست.
الحق بر لزوم ادامه گفت و گوهای بین المللی برجام با هدف كمك به تعمیق صلح جهانی تاكید و یادآوری كرد: ایران و بنگلادش روابط تاریخی و دوستانه ای باهم دارند و ما از اقدام آمریكا در خروج از برجام و تحریم ایران خوشحال نیستیم.
انریكو لوییس گونزالس رییس خبرگزاری 'لاتینا پرسا' كوبا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ما همواره مخالف تحریم های یكجانبه و غیرعادلانه آمریكا علیه ایران و هر كشور دیگری به هر بهانه ای بوده ایم.
گونزالس افزود: ما 60 سال طعم تلخ تحریم های یكجانبه آمریكا را چشیده ایم و از این رو هر كاری كه بتوانیم علیه آن انجام می دهیم.
وی با بیان اینكه اقدام ترامپ در خروج از برجام به عنوان یك سند حقوقی بین المللی برای مردم و رهبران جهان قابل فهم نیست، ادامه داد: از این رو بود كه رهبران روسیه و فرانسه در نشست اصلی همایش بین المللی سن پترزبورگ مخالفت خود را با این اقدام ترامپ به جهانیان اعلام كردند.
گونزالس تاكید كرد: افكار عمومی جهان به خوبی آگاه است كه تحریم و بلوكه كردن كشورها مانعی در مسیر صلح، عامل بازدارنده در توسعه همكاری های بین المللی و غیرقابل قبول است، اما ترامپ گوشش به این حرف ها بدهكار نیست و زور می گوید.
وی گفت: ما ایران را دوست خود می دانیم و معتقدیم باید هر كاری كه از دست مان بر می آید برای شكستن تحریم های ناعادلانه آمریكا انجام دهیم.
ریاد حداد سفیر سوریه در روسیه نیز گفت: اقدام ترامپ در خروج از برجام، اعتماد كشورها را از بین می برد و مناسبات تجاری را با مانع مواجه می كند.
حداد افزود: اجماع رهبران حاضر در نشست اقتصادی سن پترزبورگ درخصوص این كه آمریكا بدون اعتنا به جامعه بین المللی، گام های یكجانبه در زمینه های مختلف برمی دارد، حاكی از آن است كه جهانیان رفتارهای غیرعقلانی ترامپ را برنمی تابند و آن را قابل قبول نمی دانند.
وی اضافه كرد: خروج آمریكا از برجام و لغو دیدار ترامپ با رهبر كره شمالی نشان از شكست راهبردهای جهانی آمریكا و لزوم اقدام جهانی برای مقابله با آن دارد و این وضعیت اروپا باید برجام را حفظ كند.
دمیتری بلیازوف، از مدیران شركت نفتی 'آر. ان.جی.اس' روسیه نیز با بیان اینكه اقدام آمریكا در اعمال تحریم های یكجانبه علیه كشورها خارج از قواعد شناخته شده در عرف روابط بین المللی است، گفت: جهان دیگر این گونه رفتارها را بر نمی تابد.
وی افزود: آمریكا با اعمال تحریم های یكجانبه علیه كشورهای دیگر، قواعد بازی را به نفع خود به هم می زند و این قابل قبول نیست.
بیست و دومین همایش بین المللی سن پترزبورگ دیروز و امروز با شركت نمایندگان بیش از 140 كشور ازجمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
نشست اصلی و پایانی این همایش تبدیل به فرصتی برای انتقاد از سیاست های آمریكا و خروج این كشور از برجام شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در انتقاد از تصمیمات یكجانبه آمریكا اظهار داشت: گویا همه كشورها در حال بازی كردن فوتبال هستند با این تفاوت كه قوانین جودو در زمین فوتبال حاكم شده است.
امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه نیز با انتقاد از عملكرد یكجانبه آمریكا در توافق های بین المللی گفت: ما در حال دفاع از حق حاكمیت خود هستیم و معتقدیم كه دفاع از برجام در واقع دفاع از حق فرانسه است.
وی گفت: شرایط به گونه ای است كه گویا هر چهار سال دولت های آمریكا ممكن است زیر توافقات بین المللی بزنند، از این رو امیدواریم دوره ریاست جمهوری در این كشور به 10 سال افزایش یابد تا شاید مشكل تا حدی برطرف شود.
بیش از 2 هزار صاحب نظر و كارشناس اقتصادی و رسانه ای در این نشست حضور داشتند و هر گاه انتقادی از سیاست های یكجانبه گرایانه آمریكا مطرح می شد، سخنران را تشویق می كردند.
اروپام ** 518* 1346** 1723
![یكجانبه گرایی ترامپ در اجلاس سن پترزبورگ به چالش كشیده شد یكجانبه گرایی ترامپ در اجلاس سن پترزبورگ به چالش كشیده شد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970305/82926434/N82926434-72359582.jpg)
سن پترزبورگ - ایرنا - جمعی از شركت كنندگان در بیست و دومین نشست بین المللی سن پترزبورگ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با انتقاد از اقدام غیر دیپلماتیك ترامپ در قبال برجام و اعمال تحریم های یكجانبه علیه برخی كشورها، بر لزوم تغییر این روند تاكید كردند.