۱۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۵۹
کد خبر: 83025433
T T
۰ نفر
نشست تهران در حل بحران سوريه مهم و به موقع است

آنكاراـ ايرناـ حسن اونال تحليل گر مسائل خاورميانه و استاد روابط بين الملل دانشگاه آتيليم آنكارا گفت: نشست سه جانبه روساي جمهوري ايران، روسيه و تركيه در تهران به منظور حل بحران سوريه با محوريت وضعيت ادلب اهميت بسيار زيادي دارد و به نظر من در زمان مناسبي هم برگزار مي شود.

به گزارش روز جمعه ايرنا، اونال در گفت و گو با شبكه هالك.تي.وي به نشست سه جانبه امروز تهران پرداخت و اظهار كرد: نشست سه جانبه روساي جمهوري ايران، روسيه و تركيه در جريان مذاكرات آستانه به وجود آمد و پيش از اين نيز در سوچي و آنكارا دو نشست سه جانبه به منظور برسسي آخرين شرايط سوريه و نيز توافق بر سر راهكارهاي حل بحران اين كشور برگزار شده است.
وي بيان كرد: نشست امروز تهران نيز در ادامه نشست هاي سه جانبه پيشين است اما با اين تفاوت كه در اين نشست موضوع ادلب و حمله ارتش سوريه به اين شهر نيز به مبحث داغي ميان طرفين تبديل مي شود به طوري كه بي گمان اردوغان در مذاكره با همتايان خود، سعي در جلب نظر آنها به منظور جلوگيري از انجام عمليات عليه ادلب و يا تعديل آن خواهد كرد.
به گفته اين استاد روابط بين الملل دانشگاه آتيليم تركيه، نشست سه جانبه تهران از هر لحاظ بسيار مهم و حياتي است و همچنين با در نظر گرفتن روند تحولات اخير سوريه با محوريت ادلب مي توان گفت كه اين نشست در زمان مناسبي نيز برگزار مي شود و نتايج موثري نيز در پي خواهد داشت.
وي در پاسخ به سوال مجري شبكه هالك تي.وي مبني بر اين كه آيا سياست تركيه در خصوص سوريه در حال تغيير است يا خير؟ گفت: ابتدا بايد ببينيم كه آيا تركيه سياست خاصي در خصوص سوريه داشته است يا خير كه به باور من چنين چيزي وجود ندارد چرا كه آنكارا از يكسو با حمله به عفرين براي پاكسازي اين منطقه از وجود نيروهاي دموكراتيك خلق ها(پ.ي.د) تلاش كرد و از سوي ديگر رفتار تركيه در قبال ادلب، منجر به تقويت پ.ي.د در شرق فرات شد.
به گزارش ايرنا، اردوغان به هنگام بازگشت از سفر سه روزه قرقيزستان در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به مذاكره و رايزني خلوصي آكار و مولود چاووش اوغلو وزيران دفاع ملي و امور خارجه تركيه با مقامات كشورهاي دخيل در تحولات سوريه گفت: ما به اين مذاكرات اهميت مي دهيم ولي نشست سه جانبه تهران از همه مهمتر است.
وي وضعيت كنوني شهر ادلب سوريه را براي تركيه بسيار مهم دانست و افزود: در آنجا 3.5 ميليون شهروند حضور دارند و بايد جلوي قتل عام و كشته شدن آنها گرفته شود.
وي با بيان اين كه در صورت آغاز عمليات براي تصرف ادلب، تركيه تنها جايي است كه شهروندان ساكن در آنجا مي تواند به آن پناه ببرند، اظهار كرد: بخش مهمي از مشكلات مربوط به تحولات سوريه حل شده و بر همين اساس در حالي كه ما به فكر بازگشت پناهجويان سوري به كشور خود هستيم، حمله احتمالي به ادلب به عنوان اتفاقي خطرناك به موضوع روز تبديل شده است.
رييس جمهوري تركيه با اشاره به مذاكره فشرده در خصوص ادلب اظهار كرد: اگر درگيري در آنجا رخ دهد، قتل عام جدي و بزرگي اتفاق خواهد افتاد.
سومين دور نشست سران سه كشور ايران، روسيه و تركيه درباره سوريه قرار است امروز جمعه 16 شهريورماه در تهران برگزار شود و بنا به اعلام مقامات ترك، موضوع ادلب محور اين نشست خواهد بود.
خاورم/1905