روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در گزارش روز يكشنبه خود از قول عبدالرسول همتي، اظهار داشت: تعطيلي اين واحدهاي صنفي متخلف با حمايت دستگاه قضايي صورت گرفته و بيشتر اين واحدها متعلق به شيراز است.
وي، عمده ترين علت تعطيلي اين مراكز را رعايت نكردن بهداشت فردي و بهداشت مواد غذايي بيان كرد و گفت: كارشناسان بهداشت محيط با استفاده از پيشرفته ترين تجهيزات، قادر هستند وضعيت بهداشت و ايمني مواد غذايي را بدون ارسال به آزمايشگاه هاي مرجع، مشاهده كرده و اقدامات قانوني را انجام دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز با معرفي سامانه تلفني 190 كه ويژه اعلام گزارش هاي تخلفات بهداشتي است، اظهار داشت: در پنج ماه امسال، سه هزار و 971 تماس مبني بر رعايت نكردن بهداشت فردي در برخي از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي فارس از طريق اين سامانه گزارش شده است.
همتي، با بيان اينكه تعطيلي يك مركز به دليل تخلف هاي بهداشتي، پس از چندين بار بازديد و دادن اخطار به متصدي مركز با دستور مقام قضايي انجام ميشود، گفت: همه فروشندگان مواد غذايي كه ارتباط مستقيم با سلامت مردم دارند، لازم است اخطارهاي بهداشتي را جدي بگيرند و براي رفع مشكل بهداشتي واحد صنفي خود تلاش كنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به نزديك شدن به ايام سوگواري ماه محرم، بر ضرورت رعايت توصيه هاي بهداشتي در توزيع نذورات تاكيد كرد و افزود: رعايت نكردن موازين بهداشتي در توزيع نذورات آيين هاي عزاداري مي تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با آب و غذا به ويژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد.
همتي ادامه داد: يكي از مهمترين اولويت هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، سلامت مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي داراي مجوز و همچنين كنترل و بررسي وضعيت رستوران ها و اماكن بين راهي است.
او گفت: متوليان امر بايد نسبت به امنيت غذايي حساسيت خاص داشته باشند زيرا امروزه مهمترين مطالبه شهروندان، سالم بودن مراكز تهيه و توزيع غذاست از اين رو عمده ترين برنامه اين معاونت در سال جاري، بازنگري و اجراي جامع برنامه هاي سلامت محور است.
وي بيان داشت: مردم استان فارس مي توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتي در مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي، در طول ساعات شبانه روز با سامانه 190 تماس بگيرند و مسايل مرتبط با اين حوزه را با كارشناسان اين مركز در ميان بگذارند.
6113 /6118

شيراز-ايرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: كارشناسان بهداشت محيط استان فارس ظرف پنج ماه سال 97 از 82 هزار واحد صنفي تهيه و توزيع مواد غذايي اين استان بازديد كردند و از اين تعداد 94 واحد به دليل رعايت نكردن موازين بهداشتي تعطيل شدند.