به گزارش روز شنبه ايرنا، يك گروه مسلح تروريستي وابسته به گروهك تجزيه طلب «الاحواز» صبح امروز در جريان رژه نيروهاي مسلح كه به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز برگزار شد، پس از پوشيدن لباس مبدل سپاه و بسيج به تماشاچيان و شركت كنندگان اين مراسم حمله كردند.
منابع آگاه به ايرنا خبر دادند كه تا لحظه تنظيم اين گزارش، تعداد شهداي اين حادثه تروريستي به 25 نفر رسيده و بيش از 53 نفر نيز در اين حادثه تروريستي زخمي شده اند.
خبرگزاري هاي خارجي در جريان پوشش وقايع امروز علاوه بر انعكاس اخبار رسانه هاي داخلي و سخنان مقام هاي ايران (از جمله سخنراني رئيس جمهوري در مراسم رژه تهران و توييت وزير امور خارجه) به درج مطالب و سوابقي همسو با جهت گيري سياسي دولت هاي متبوع خود پرداختند.
اين رسانه ها بدون اشاره به ماهيت تروريستي بودن حمله مسلحانه امروز، به بازنشر توييت ظريف پرداخته و تنها به نقل از وي به تروريستي بودن حوادث امروز اشاره كردند. رسانه هاي بيگانه همواره در مورد حملاتي كه در اروپا روي مي دهد، تروريستي بودن اين حملات را به طور خاصي برجسته مي كنند.
** خبرگزاري فرانسه:
يكي از اين رسانه ها خبرگزاري فرانسه است كه همچون ساير رسانه هاي خارجي بيشتر بر جان باختن نيروهاي نظامي و سپاهي بودن آنان تاكيد كرد، هر چند كه به نقل از رسانه هاي داخلي نيم نگاهي نيز به قربانيان غير نظامي حمله تروريستي امروز داشت.
خبرگزاري فرانسه اين حادثه را نادر خواند و استان خوزستان را هم مرز عراق معرفي و اعلام كرد كه اين استان ' جامعه پرجمعيتي از اعراب را در خود جاي داده است كه بسياري از آنان اهل تسنن هستند.'
اين خبرگزاري در ادامه خوزستان را يكي از مناطق مهم درگيري خسارت بار ايران و عراق در دوران صدام حسين معرفي كرد.
خبرگزاري فرانسه همچنين نوشت: حمله شورشيان كرد به گشت هاي نظامي مرزي در مناطق كردنشين شمال كشور به نسبت متداول است ولي حمله به اهداف نظامي در شهرهاي بزرگ بسيار نادر است.
اين خبرگزاري در ادامه گزارش خود به حمله پارسال تروريست هاي داعشي به مرقد مطهر امام (ره) و مجلس شوراي اسلامي نيز اشاره كرد.
** الجزيره انگليسي
تارنماي بخش انگليسي شبكه قطري الجزيره رسانه ديگري بود كه در بازتاب وقايع امروز، با يك روزنامه نگار و صاحب نظر سياسي مقيم تهران مصاحبه كرد و به نقل از وي خبر داد كه سپاه پاسداران جنبش جدايي طلب احوازي را كه از سوي عربستان سعوي آموزش و حمايت مي شوند، مسبب اقدام تروريستي امروز مي داند.
وي به الجزيره گفت: اين گروه در چند سال گذشته فعاليت داشته و به دنبال آن است تا استان مملو از ذخاير انرژي خوزستان را از ايران جدا كند. اين همان كاري است كه صدام حسين به دنبال آن بود.
مهمان الجزيره گفت: آنها خود را ملي گرايان عرب مي نامند اما ما مي دانيم كه روابط صميمانه اي با مجاهدين خلق (منافقين) دارند.
** رويترز:
خبرگزاري انگليسي رويترز، رسانه ديگري كه همواره با جهت گيري خاصي اخبار ايران را پوشش مي دهد، مدعي شد: خونريزي امروز به ايران كه توليد كننده نفت عضو اوپك بوده و در قياس با همسايگان عرب خود با ثبات تر است، ضربه زد.
به نوشته رويترز، تنش ميان ايران و عربستان در سال هاي اخير افزايش يافته است و دو كشور از طرف هاي درگير در سوريه و يمن و احزاب رقيب سياسي در عراق و لبنان حمايت مي كنند.
رويترز نيز مانند خبرگزاري فرانسه حمله به نيروهاي نظامي در ايران را نادر خواند و به حمله پارسال تروريست هاي داعش اشاره كرد.
اين خبرگزاري همچنين خبر داد : 'يك گروه ضد دولتي ' مسئوليت حمله به رژه امروز را بر عهده گرفته است.
** بي بي سي:
بنگاه خبري بي بي سي انگليس در حاشيه گزارش خود در مورد اين حمله تروريستي نوشت كه اهواز از جمله نقاطي بود كه سال گذشته اعتراض هايي در آن روي داد.
اين بنگاه خبري هم به بحث تروريستي بودن اين حادثه اشاره نكرده است.
** آسوشيتدپرس:
خبرگزاري آمريكايي آسوشيتدپرس نيز در بخشي از گزارش وقايع امروز نوشت: اهواز مركز استان نفت خيز خوزستان است كه شاهد حملات جدايي طلبان به خطوط نفتي آن بوده است.
آن چنان كه از اخبار و گزارش هاي اين رسانه ها بر مي آيد، حمله تروريستي امروز در اهواز، صرفا از مساله تجزيه طلبي و ناآرامي هاي سال گذشته نشات گرفته است و گويي تروريست ها هيچ نقشي در رويداد آن نداشته اند.
شبس**اروپام**3092**9109** 1917
![القائات رسانه هاي خارجي از حادثه تروريستي اهواز القائات رسانه هاي خارجي از حادثه تروريستي اهواز](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970631/83040277/N83040277-72559329.jpg)
تهران – ايرنا – خبرگزاري هاي خارجي همزمان با انعكاس وقايع تروريستي امروز شنبه اهواز تلاش كردند تا اين حملات را به عواملي چون رقابت هاي ايران و عربستان، تجزيه طلبي و اغتشاشات پارسال نسبت دهند، بدون آن كه به تروريستي بودن اين حادثه اشاره كرده باشند.