۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰
کد خبر: 83126443
T T
۰ نفر
عمليات تروريستي در چابهار و سكوت معنادار مجامع بين المللي-  * رضا خوش لهجه

تهران – ايرنا - باگذشت 48 ساعت از عمليات كور تروريستي در چابهار واقع در جنوب شرق ايران، هنوز هيچيك از سازمان ها، مجامع بين المللي، گروههاي به اصطلاح مدافع حقوق بشر و كشورهاي اروپايي مدعي مبارزه با تروريست ها ؛ اين حادثه را محكوم نكرده اند.

در عمليات روز پنجشنبه ( 15 آذرماه ) يك عامل انتحاري با يك دستگاه خودروي بمب گذاري شده به يك مقر نيروهاي انتظامي در شهرستان چابهار حمله كرد كه در اين عمليات، دو نفر از نيروهاي انتظامي شهيد و 42 نفر ديگر از شهروندان و مردم رهگذر زخمي شدند.
گروهك تروريستي موسوم به انصارالفرقان مسئوليت اين انفجار انتحاري را كه عامل آن نيز به هلاكت رسيد، برعهده گرفته است .
هرچند اين اقدام تروريستي تنها در حد خبر و اطلاع رساني مورد توجه برخي رسانه هاي خارجي قرار گرفت ، اما آنچه در اين حمله كور بارديگر به وضوح بر ملا شد، رفتار و برخورد دوگانه و معنادار مجامع و سازمان هاي بين المللي نسبت به اين حادثه بود.
بررسي هاي خبري تا بامداد شنبه ( دو روز بعد از عمليات انتحاري چابهار ) نشان مي دهد كه تاكنون فقط كشورهاي پاكستان، افغانستان، كويت، اردن، رييس مجلس تركيه، روساي جمهوري هند و پاكستان و سيد عمار حكيم از شخصيت هاي سياسي عراق حادثه چابهار را محكوم كرده اند و از بين مقامات اروپايي تنها ' راب مكر ' سفير انگليس در تهران در يك توييت كوتاه بدون محكوم كردن اين حادثه، با آسيب ديدگان اقدام تروريستي چابهار ابراز همدردي كرد و نوشت: «هيچ وقت هيچ توجيهي براي تروريست وجود ندارد.»
بي تفاوتي سازمان هاي بين المللي و مقامات اروپايي كه همواره ادعاي مبارزه با تروريسم را تكرار مي كنند درحالي صورت مي گيرد كه بدون شك اگر حادثه اي به مراتب كوچكتر از اين اقدام در آمريكا يا يك كشور اروپايي صورت مي گرفت، حتما با واكنش متفاوت ديگري مواجه مي شد.
برخورد دوگانه سازمان هاي جهاني و كشورهاي اروپايي بيانگر اين واقعيت است كه آنها تروريسم و تروريست ها را به دو دسته خوب و بد تقسيم كرده اند. آنجا كه تروريست ها منافع غربي ها را به خطر اندازند حتما يك اقدام بد تروريستي صورت گرفته كه مي بايست محكوم شود اما آنجا كه يك كشور اسلامي و بويژه جمهوري اسلامي ايران هدف اقدامات تروريستي واقع مي شود؛ اين سازمان ها و مقامات اروپايي مهر خاموشي بر لب زده و سكوت مي كنند.
بدون شك هرگونه پديده شوم تروريسم در همه اشكال آن محكوم است . خواه تروريست ها شهروندان آمريكايي و اروپايي را هدف قرار دهند، خواه مردم بيگناه و بي دفاع در خاورميانه را به خاك و خون بكشانند . اما پر واضح است آنچه در اين ميان مزموم تر و ناپسند تر به شمار مي رود رفتار دوگانه سازمان هاي بين المللي و كشورهاي اروپايي نسبت به اين پديده شوم و حاميان آن است .
به بيان ديگر، خط كشي و تقسيم بندي ايجاد شده در حركت هاي تروريستي و تقسيم آنها به تروريسم بد و خوب واقعيتي است كه امروز جهان با آن روبروست. براساس اين رفتار تبعيض آميز، اگر گروههاي انتحاري و تروريستي هر روزه در كشورهاي اسلامي دست به اقدامات تروريستي و خشونت بار بزنند، از هيچ سازمان و نهاد بين المللي دم برنمي آيد اما چنانچه كوچكترين رفتار خشونت بار را در اروپا شاهد باشيم مقامات سازمان ملل، مجامع حقوق بشر و بين الملل بلافاصله واكنش نشان مي دهند.
سخن آخر، برخورد دوگانه و تبعيض آميز سازمان هاي بين الملل از جمله سازمان ملل متحد در قبال جنايات تروريستي نظير حادثه چابهار نشانه اي بارز از تقسيم بندي تروريسم به خوب و بد است و تا اين رويكرد و رفتار از سوي كشورهاي غربي اصلاح نشود، نمي توان انتظار ريشه كني تروريسم را داشت .
جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري كه بيشترين قربانيان ناشي از اقدامات تروريستي (17 هزار شهيد ترور) را داشته است، همواره بر برخورد بدون تبعيض با گروههاي تروريستي و حاميان انها تاكيد كرده و معتقد است ريشه كني تروريسم نيازمند عزم و اراده جهاني و برخورد جدي بدون تبعيض با عوامل و حاميان اين پديده شوم است.
.......................................................
** خبرنگار ايرنا
۰ نفر