به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از تارنماي خبرگزاري رويترز، مقام هاي مصري اين عكس را عامل تحريكي براي به راه انداختن اعتراضاتي مشابه در اين كشور دانسته و ضمن محكوم كردن «محمد رمضان» وكيل مذكور به تحمل 15 روز حبس، وي را به جرائمي چون «انتشار اخبار جعلي» و «اشاعه ايدئولوژي يك گروه تروريستي» نيز متهم كرده اند.
به گفته منابع امنيتي، رمضان هشت جليقه زرد همراه داشته است.
رويترز افزود: بازداشت رمضان پس از آن انجام شد كه بازاريان مصري گزارش دادند مقامات اين كشور از ترس تقليد مردم مصر از اعتراضات فرانسه در آستانه سالگرد قيام 25 ژانويه سال 2011 (5 بهمن 89)، فروش اين نوع جليقه ها را ممنوع اعلام كرده اند.
به گفته فعالان حقوق بشري، از زمان انتخاب «عبدالفتاح السيسي» به عنوان رئيس جمهوري مصر در سال 2014 (93-1392)، قاهره با شديدترين نوع از سركوب مخالفان حكومتي در دهه ها، روبه رو بوده است.
مردم مصر در تاريخ 25 دي 1389 در پي فرار «زين العابدين بن علي» ديكتاتور تونس، به خيابان ها آمدند و خواستار استعفاي حسني مبارك شدند.
قيامي هزار نفري طي مدت ده روز به انقلاب ميليون نفري در ميدان تحرير (آزادي) مبدل گرديد و انقلاب مصر در تاريخ 22 بهمن با اعلام همبستگي ارتش و كنارهگيري حسني مبارك از قدرت به پيروزي رسيد.
به گزارش ايرنا، از تاريخ 17 نوامبر (26 آبان) هزاران فرانسوي با پوشيدن جليقه هاي زرد در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادي و برنامه دولت امانوئل مكرون براي بالا بردن ماليات بر سوخت، در پاريس و ديگر شهرهاي بزرگ فرانسه تظاهرات كردند.
تظاهركنندگان كه عمدتا به دليل بالا بودن اجاره بها در شهر، در روستاها زندگي مي كنند؛ از مكرون مي خواهند تا از ماليات سوخت بكاهد و مشكلات اقتصادي آنان را رفع كند.
اين سبك از اعتراض در فاصله كوتاهي در كشورهايي چون بلژيك، هلند و حتي مونته نگرو نيز به كارگرفته شد و حالا دولت السيسي نگران رسيدن آن به مصر است.
اروپام**9418**1485
![نخستين جرقه هاي جنبش جليقه زردها در مصر زده شد نخستين جرقه هاي جنبش جليقه زردها در مصر زده شد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970921/83132074/N83132074-72713856.jpg)
تهران- ايرنا- انتشار عكسي از يك وكيل مصري كه در اعلام همبستگي با معترضان فرانسوي جليقه زرد به تن كرده، دولت مصر را از احتمال تقليد مخالفان مصري از اين شيوه اعتراضي به تكاپو واداشته است.