۱۱ دی ۱۳۹۰، ۲۰:۱۹
کد خبر: 30744156
T T
۰ نفر

بجنورد - كشاورزان پنبه كار اسفرايني با اظهار ناخرسندي از وضعيت بازار پنبه، گفتند: كشت اين محصول در سال زراعي جاري، زيان زيادي را بر آنان تحميل كرده است.

شماری از آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عمده زیان وارده از ناحیه كشت پنبه در این منطقه را افت ناگهانی قیمت وش و عدم تناسب آن با هزینه های تولید عنوان كردند.

بنا به اعلام مسوولان كشاورزی، قیمت توافقی خرید هر كیلوگرم وش پنبه در سال زراعی گذشته 16 هزار ریال بود كه امسال به 10 هزار تا 10 هزار و 500 ریال كاهش یافته است.

یكی از كشاورزان روستای 'ولی آباد' در بخش مركزی اسفراین به ایرنا گفت: امسال افت بسیار زیادی در قیمت توافقی خرید وش به نسبت سال زراعی قبل دیده می شود كه این وضعیت كشاورز را در فروش محصول تولیدی با مشكل مواجه كرده است.

'احمد امیری'، وارادات وش پنبه از كشورهای همسایه را عامل كاهش قیمت دانست و افزود: كارخانجات صنعتی از این فرصت استفاده كرده و مواد اولیه مورد نیاز خود را از خارج تهیه می كنند.

وی گفت: تجار پنبه در این شهرستان نیز بدون وجود فضای رقابتی در بازار، با هر قیمتی كه بخواهند وش تولیدی كشاورز را خریداری می كنند.

یكی دیگر از پنبه كاران روستای 'حاجی آباد' شهرستان اسفراین نیز با ابراز نارضایی از افت قیمت وش پنبه در سال زراعی جاری، گفت: به دلیل داشتن قیمت خوب هر كیلوگرم وش در سال زراعی قبل، چهار هكتار زمین اجاره كرده و به زیر كشت بردم كه از افت قیمت وش در سال جاری متحمل خسارات سنگینی شدم.

'رضا محمدی' افزود: اكثر پنبه كاران به علت پایین بودن قیمت محصول از برداشت محصول خود از مزارع دست كشیده اند.

رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد كشاورزی اسفراین در این باره به ایرنا گفت: كاهش ناگهانی قیمت وش پنبه در سال جاری كشاورزان این شهرستان را با زیان مواجه كرده است.

'خلیل عاقبتی' افزود: اكنون كشاورزان این شهرستان به دلیل كمبود كارگر، بالا بودن هزینه برداشت و كاهش ناگهانی قیمت وش، رغبتی برای برداشت محصول پنبه از مزارع زیر كشت ندارند.

وی گفت: در سال زراعی جاری حدود دو هزار تن وش توسط كشاورزان اسفراین از مزارع زیركشت جمع آوری شده است.

وی سطح زیركشت اراضی پنبه این شهرستان در سال زراعی جاری را دو هزار هكتار اعلام و بیان كرد: پیش بینی می شود از این اراضی بیش از پنج هزار تن وش تولید شود.

عاقبتی افزود: امسال 340 هكتار از مزارع این شهرستان به صورت مكانیزه زیر كشت پنبه رفته و امید می رفت نتیجه خوبی برای كشاورزان داشته باشد اما با مشكلاتی كه به وجود آمد، زیان فراوانی عاید پنبه كاران شد.

در سال زراعی قبل از یكهزار و 400 هكتار پنبه زار شهرستان اسفراین سه هزار تن وش برداشت شده بود.

شهرستان اسفراین با دو هزار هكتار سطح زیر كشت پنبه، بیشترین میزان كشت این محصول در استان خراسان شمالی را دارد. ك/4

7183/623/626