به گزارش ایرنا، روزنامه تایمز لندن روز سه شنبه در گزارشی نوشت: كامرون احتمالا پس از برگزاری انتخابات شوراهای محلی در ماه مه آینده(اردیبهشت 91) به كمیته تحقیق فراخوانده خواهد شد.
این روزنامه افزود: كمیته تحقیق درباره رسوایی شنود تلفنی، مایل است درباره ارتباطات نخست وزیر انگلیس با راپرت مورداك و همچنین استخدام 'اندی كولسون' سردبیر اسبق نشریه 'نیوز آو دی ورلد' توسط كامرون- به عنوان سخنگو و مدیر ارتباطات نخست وزیری انگلیس- سوال كند.
نشریه 'نیوز آو دی ورلد' متعلق به راپرت مورداك كه در مركز رسوایی شنود تلفنی قرار داشت، سال گذشته تعطیل شد.
تلویزیون 'اسكای نیوز' نیز گزارش داد كه به احتمال قریب به یقین دیوید كامرون برای پاسخگویی به سوالات كمیته تحقیق، فراخوانده خواهد شد تا بطور رسمی و با ادای سوگند درباره روابط خود با مدیران رسانه ها و شخص 'مورداك' توضیح دهد.
این تلویزیون انگلیسی افزود: یك سخنگوی دفتر نخست وزیری اعلام كرد كه هنوز دعوتی از آقای كامرون برای حضور در جلسه كمیته تحقیق صورت نگرفته است ولی در صورت دریافت چنین دعوت نامه ای نخست وزیر در مقابل اعضای كمیته تحقیق حضور خواهد یافت.
'گوردون براون' نخست وزیر سابق و 'اد میلیبند' رهبر حزب كارگر انگلیس نیز از جمله شخصیت هایی هستند كه احتمالا در سال جاری به كمیته تحقیق درباره رسوایی شنود تلفنی فراخوانده خواهند شد.
پس از افشای ابعاد گسترده 'شنود تلفنی'، روابط نزدیك مقامات و سیاستمداران ارشد انگلیسی با مدیران و سردبیران رسانه ها بویژه 'راپرت مورداك' مورد انتقاد افكار عمومی قرار گرفت.
به عقیده كارشناسان این روابط نزدیك باعث شده است كه مقامات رسمی تخلفات عدیده رسانه ها را از جمله در زمینه شنود تلفنی نادیده بگیرند.
افشای دست داشتن رسانه های متعلق به مورداك در شنود تلفنی از یك سو و روابط نزدیك مقامات با این رسانه ها باعث شد كه فرمانده پلیس لندن و یكی از معاونان ارشد وی در تابستان امسال از سمت خود استعفا دهند.
در پی استعفای این دو مقام ارشد پلیس لندن به اتهام ارتباط با عوامل وابسته به نشریات متعلق به 'راپرت مورداك'، فشارها بر دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس نیز افزایش یافت.
سر 'پل استیفنسون' فرمانده سابق پلیس متروپلیتن لندن در جریان اعلام استعفای خود، به روابط نخست وزیر انگلیس با یكی از سردبیران سابق نشریه 'نیوز آو دی ورلد' و استخدام وی به عنوان مدیر ارتباطات دفتر نخست وزیری در سال گذشته اشاره كرد كه همین اشاره بازتاب گسترده ای در رسانه های انگلیس یافت.
دیوید كامرون در سال 2007 میلادی و پس از اینكه 'اندی كولسون' سردبیر وقت نشریه 'نیوز آو دی ورلد' به دلیل رسوایی استراق سمع تلفن های برخی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس، مجبور به استعفا شد، وی را به عنوان مدیر ارتباطات حزب محافظه كار منصوب نمود.
پس از رسیدن كامرون به مقام نخست وزیری در سال 2010 میلادی، 'اندی كولسون' نیز به مقام سخنگویی كامرون و مدیریت ارتباطات و روابط عمومی نخست وزیری ارتقا یافت، ولی فشار برخی مطبوعات و احزاب مخالف و همچنین برخی افشاگری ها درباره نقش آقای كولسون در ماجرای شنود تلفنی باعث شد كه وی چند ماه بعد از سمت خود استعفا دهد.
بر اساس اطلاعاتی كه در رسانه های انگلیس منتشر شده؛ دیوید كامرون طی 15 ماهه اول نخست وزیری خود حداقل 26 بار با راپرت مورداك، پسرش جیمز مورداك و مدیران و سردبیران رسانه های متعلق به آنها دیدار و گفت و گو داشته است.
به عقیده كارشناسان، ارتباط دیوید كامرون با اندی كولسون و برخی دیگر از مدیران نشریات متعلق به راپرت مورداك موضوعی است كه مطمئنا اعضای كمیته تحقیق درباره رسوایی شنود تلفنی مایلند درباره آن از نخست وزیر سوال كنند.
بر اساس افشاگری های صورت گرفته، نشریه 'نیوز آو دی ورلد' طی یك دهه گذشته اقدام به جاسوسی و شنود غیرقانونی تلفن ها، صندوق های صوتی و ایمیل های هزاران نفر از شهروندان انگلیسی و از جمله شخصیت های مشهور این كشور كرده است.
موضوع جاسوسی خبرنگاران 'نیوز آو دی ورلد' از تلفن های افراد مشهور برای نخستین بار در سال 2006 میلادی و پس از افشای استراق سمع تلفن های برخی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس علنی شد كه پس از تشكیل دادگاه یكی از خبرنگاران این نشریه به نام 'كلایو گودمن' و همچنین یك بازرس خصوصی به نام 'گلن مالكایر' به زندان محكوم شدند.
پرونده جاسوسی نشریه 'نیوز آو دی ورلد' كه در ابتدا تصور می شد فقط علیه افراد مشهور انجام شده با افشاگری های تابستان امسال وارد مرحله تازه ای شد و به یك بحران ملی و رسوایی بزرگ در انگلیس تبدیل گردید.
افشاگری های اخیر نشان داد كه علاوه بر افراد مشهور تعداد زیادی از مردم عادی و بویژه قربانیان حوادث جنایی و تروریستی و بستگان نزدیك آنان هدف جاسوسی و استراق سمع كاركنان 'نیوز آو دی ورلد' قرار داشته اند. همچنین تلفن ها، صندوق های صوتی و ایمیل های تعدادی از اعضای خانواده نظامیان كشته شده در عراق و افغانستان نیز توسط عوامل این نشریه هك شده بود.
راپرت مورداك كه از دهه 1960 میلادی وارد فعالیت های مطبوعاتی در انگلیس شد، طی دهه های گذشته با توسعه فعالیت های خود در این كشور و دیگر نقاط دنیا از جمله آمریكا و استرالیا به یك فرد با نفوذ تبدیل شد.
تحقیق قضایی درباره ابعاد مختلف رسوایی 'شنود تلفنی' در انگلیس سال گذشته میلادی به ریاست قاضی 'لویسون' از قضات ارشد دادگاه تجدیدنظر این كشور در لندن آغاز شد و تاكنون تعدادی از روزنامه نگاران و قربانیان شنود تلفنی را برای شهادت دهی، فراخوانده است.
این كمیته تحقیق قضایی قرار است ابعاد مختلف فعالیت های رسانه ای، ارتباط رسانه ها با سیاستمداران و پلیس و همچنین نحوه نظارت بر كار مطبوعات را بررسی كند.
در این كمیته تعدادی از شخصت های حقوقی و مدنی و روزنامه نگاران عضویت دارند.
اروپام**345
احتمال فراخوانده شدن ديويدكامرون به كميته تحقيق رسوايي 'شنود تلفني'
۲۰ دی ۱۳۹۰، ۱۵:۱۲
کد خبر:
30758594
لندن - ديويد كامرون نخست وزير انگليس احتمالا براي ارائه توضيح درباره ارتباطات خود با 'راپرت مورداك' يهودي و مديران رسانه هاي متعلق به وي، بايد در كميته قضايي تحقيق درباره رسوايي شنود تلفني حضور يابد.