۲۲ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۲۵
کد خبر: 30761948
T T
۰ نفر

مصرف غذاهاي آماده سلامت مردم را تهديد مي كند

۲۲ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۲۵
کد خبر: 30761948

اراك- كارشناس مسوول واحد تغذيه مركز بهداشت استان مركزي گفت: مصرف فست فودها و غذاهاي آماده به عنوان يك رفتار غلط تغذيه اي سلامت مردم را تهديد مي كند.

'نسرین یادگاری' روز پنج شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: مصرف مكرر فست فودها علاوه بر چاقی و اضافه وزن بدن را برای بروز انواع بیماری ها شامل سرطان ها، دیابت، فشار خون، امراض قلبی و عروقی، معضلات گوارشی و چربی خون فراهم می كند.

وی توضیح داد: مطالعات نشان می دهد كه درحال حاضر هشت و 9 دهم درصد از كودكان زیر شش سال، بیش از 50 درصد از زنان 15 تا 64 ساله و 34 درصد از بالغین مرد استان مركزی به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند كه غذاهای آماده در این معضل سهم جدی دارند.

كارشناس مسوول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی خاطر نشان كرد: متاسفانه در سال های اخیر مصرف فست فودها در بین تمامی اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان به شدت در حال رشد است كه این مساله زنگ خطری جدی برای سلامت است.

یادگاری ادامه داد: مصرف مداوم غذاهای آماده و فست فودها طیفی از حساسیت ها، تحریكات دستگاه عصبی، بروز سردردها و آلرژی های پوستی را به همراه دارد.

وی اظهار كرد: عمده غذاهای آماده فست فودها حاوی مقادیر زیادی نمك و چربی هستند و در شرایط نامطلوب و غیربهداشتی تهیه می شوند كه شانس ابتلا به سرطان ها، چربی و فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت را افزایش می دهد.

كارشناس مسوول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی یادآور شد: همراهی غذاهای آماده با انواع سس های چرب و نوشابه های گازدار شرایط را بغرنج تر كرده است كه باید رفتارهای غلط تغذیه با فست فودها در بسیج اطلاع رسانی اصلاح شود.

یادگاری ادامه داد: اگر فست فودها به عنوان یكی از غذاهای اصلی در سبد روزانه غذایی خانوار قرار گیرند در دراز مدت به دلیل كم بودن املاح و ریزمغذی ها سن ابتلا به پوكی استخوان پایین آمده و موجب بروز فقر شدید ویتامین و املاح مفید بدن می شود.

وی بیان كرد: مردم باید بدانند كه فست فودها حاوی مقادیر زیادی از مواد نگهدارنده هستند كه این مهم نیز مخاطرات جدی را در درازمدت برای سلامت افراد ایجاد می كند.

یادگاری گفت: خوردن هله هوله های غیرمفید مثل پفك و چیبس و استفاده مستمر از فست فودها تضعیف سیستم ایمنی بدن و گرسنگی سلولی را در پی دارد و خانواده ها باید بیاموزند كه غذاهای آماده مصرف نكنند و به جای آن با استفاده از گروه های غذایی مفید به ویژه میوه و سبزی ها و پروتئین ها لقمه های غذایی سالم را جایگزین كنند.

وی اضافه كرد: نوشابه های گازدار از آب تصفیه شده، افزودنی های مصنوعی و شكر تهیه می شوند كه علاوه بر اثرات مخرب بر دندان ها، چاقی، سیری كاذب و اختلالات گوارشی را نیز به همراه دارند و بهتر است به جای آن از نوشیدنی های طبیعی و خانگی استفاده شود.ك/3

560/507