به گزارش روز یكشنبه گروه اقتصادی ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فائو، بر اساس گزارشی كه ازسوی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، سازمان كشاورزی و خواربار جهانی سازمان ملل (FAO)، سازمان بین المللی دریانوردی (IMO)، سازمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (UN-DESA) ، اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) منتشر شد، دریاها و سواحل سالم، می توانند در اقتصاد سبز، سهم بسزایی داشته باشند و ماهیگیری پایدار، كشتیرانی و گردشگری می تواند كارآفرینی و رشد اقتصادی ایجاد كند.
در این گزارش بر پتانسیل عظیم دریاها و سواحل در رشد اقتصادی و ریشه كنی فقر تاكید شده است.
هدف این گزارش، تشویق كشورها به پایان دادن به اتلاف منابع بالقوه اقتصاد مبتنی بر دریا است كه می تواند در حالی زندگی را بهبود بخشد و فقر را كاهش دهد كه به طور چشمگیری در كاهش تخریب اقیانوسها نیز موثر است.
در گزارش ' اقتصاد سبز در دنیای آبی' آمده است، سلامت اكولوژیك و بهره وری اقتصادی اكوسیستمهای دریایی و ساحلی كه در زمان حاضر در سراسر كره زمین در حال كاهش است، می تواند با توسل به شیوه های پایدارتر اقتصادی كه از پتانسیل طبیعی آنها در ایجاد انرژیهای تجدید پذیر نشات می گیرد، صنعت پایدار ماهیگیری و حمل ونقل دریایی را ایجاد كند.
این گزارش مشترك همچنین به بررسی این نكته می پردازد كه چه طور جزایر كوچك در كشورهای در حال توسعه مانند جزایر كوچك آسیا پاسیفیك و منطقه كارائیب می توانند از فرصتهای اقتصاد سبز برای كاهش ناپایداریهای ناشی از تغییر آب و هوا استفاده كرده و رشد پایدار ایجاد كنند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، با 40 درصد جمعیت جهان كه در نوارهای ساحلی زندگی می كنند، اكوسیستمهای دریایی جهان، غذا، پناهگاه و معیشت میلیونها نفر در سراسر جهان را تامین می كنند، اما تاثیرات انسانی به طور فزاینده ای ابزارهای این اكوسیستم ها را از بین می برد.
اقتصام**1063 **1561
تهران- گروهي از سازمان هاي بين المللي در گزارشي مشترك با عنوان ' اقتصاد سبز در دنياي آبي' اعلام كردند، سرمايه گذاريهاي سبز در بخش دريايي مي تواند پويايي اقتصادي و مزاياي اجتماعي بسياري به همراه آورد.