۱ اسفند ۱۳۹۰، ۱۳:۰۵
کد خبر: 30827101
T T
۰ نفر

بازار ايده در فرابورس راه اندازي مي شود

۱ اسفند ۱۳۹۰، ۱۳:۰۵
کد خبر: 30827101

تهران - رييس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به مطالعات صورت گرفته، پيشنهاد راه اندازي بازار ايده در فرابورس مطرح شده است، به اين معني كه فرد، طرح خود را به گروه مربوطه مانند فولاد، معدن و غيره ارائه مي كند.

به گزارش ایرنا، 'علی صالح آبادی' روز دوشنبه در چهارمین كنفرانس تامین مالی اسلامی افزود: باید متناسب با هر فرد و میزان ریسك پذیری وی، ابزارهایی در چارچوب موازین شریعت برای جذب سرمایه طراحی شود.

وی از اداره كل مالكیت صنعتی سازی ثبت اسناد و املاك كشور، پارك‌های علم و فن‌آوری، معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، صندوق‌های نوآوری، معامله گران اوراق، شركت‌های سرمایه گذاری مخاطره‌ پذیر و شركت های صنعتی به عنوان فعالانی كه می‌توانند از راه اندازی بازار ایده در فرابورس حمایت كنند نام برد. البته تاكنون چند شركت هم در این زمینه اعلام آمادگی كرده‌اند.



** تامین مالی

صالح آبادی در خصوص مشخصات منابع تامین مالی بنگاهها افزود: یكی از این منابع بودجه دولت است، اما با توجه به اصل 44 قانون اساسی، دولت از سرمایه گذاری در حوزه‌هایی كه بخش خصوصی توان ورود به آن را دارد منع شده و تنها می‌تواند منابع خود را صرف زیرساخت‌های اساسی كشور كند، بنا بر این، منبع دولت محدود است.

وی ادامه داد: به منظور توسعه بیشتر نیازمند سرمایه گذاری‌های بیشتری هستیم كه منابع مالی غیر از دولت را طلب می كند، البته بانك‌ها با ارائه تسهیلات می توانند كمك كننده باشند كه این منبع نیز محدود است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از منابع مالی بخش خصوصی به عنوان سومین منبع تامین مالی كشور نام برد و افزود: منابع بخش خصوصی می توانند شركت‌های سهامی خاص ایجاد كنند كه برای تامین مالی طرح های كوچك مناسب است، اما این مورد نیز از محدودیت برخوردار است.

وی تصریح كرد: منابع تامین مالی عمومی می‌توانند نقش مهمی در تامین مالی بازار سرمایه ایفا كنند، زیرا توسط تك تك افراد جامعه می‌تواند تامین شود و محدودیت كمی دارد.

وی گفت: در این راستا بنگاه‌های بزرگ كه بیشتر مورد اعتماد هستند، توان جذب سرمایه های عمومی را دارند.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این كه تمام ابزارها باید در چارچوب شرع باشد تا توان معرفی آن را به جامعه داشته باشیم، یادآور شد: برای این منظور پنج سال پیش كمیته فقهی سازمان بورس با پنج فقیه تشكیل شد تا ابزارهای طراحی شده را بررسی كرده و در صورت صلاحدید تصویب و برای اجرای نهایی به بورس ارائه كند.

وی، صكوك اجاره، استصناع و مرابحه را به عنوان ابزارهای جدید مالی بازار سرمایه نام برد و ابراز داشت: اوراق اجاره و مرابحه درآمد ثابت دارند و اوراق مشاركت جزو ابزارهایی با درآمد انتظاری هستند كه می‌توانند جذب كننده سرمایه مردم باشند.

صالح‌آبادی با اشاره به این كه بازار سرمایه به دنبال راهی برای تامین مالی است و در این راستا ابزارهایی كه طراحی و اجرایی می شوند از مالیات معاف هستند، خاطر نشان كرد: دومین هدف بازار سرمایه ایجاد منابع مالی بلند مدت برای طرح‌های اختصاصی و تخصیص بهینه منابع است كه به این ترتیب تقسیم ریسك نیز در بازار سرمایه انجام می‌شود.

وی با اشاره به این كه، برای رسیدن به اهداف مطرح شده طراحی ابزارهای مالی از طریق خدمات تخصصی انجام می‌شود گفت: شركت‌های تامین سرمایه و مشاوره سرمایه گذاری نیز به بنگاه‌ها و پروژه‌ها، خدمات تامین مالی ارائه می‌كنند.

وی به ایجاد فضای اعتمادسازی و اطمینان بخشی توسط سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره و اظهار كرد: سرمایه گذاران در فضایی كارآمد سرمایه گذاری می كنند و این امر مزیت بازار متشكل اوراق بهادار است كه حمایت‌های قانونی از سرمایه گذار را باعث می‌شود.

صالح آبادی ادامه داد: چنانچه سرمایه گذاران در هر موردی با هر یك از اركان بازار سرمایه اختلاف نظر داشته باشند، این اختلاف در كمیته داوری رسیدگی شده و رای این كمیته قابل ابطال توسط هیچ مرجع قانونی نیست.

وی به رویكردهای لازم برای رسیدن به اهداف تامین مالی در بازار سرمایه اشاره كرد و گفت: نوآوری و طراحی ابزار برای تشویق، ایجاد بازار ثانویه كارآمد و نقد شوندگی، تنوع بخشی به ابزارها، راه اندازی ابزارهای مستقل در بازار برای پوشش ریسك و ایجاد انعطاف بیشتر در بازار سرمایه با راه اندازی فرابورس از جمله رویكردهای برای رسیدن به اهداف مورد نظر تامین مالی در بازار سرمایه است.

وی درباره تامین مالی نوآوری و طرح‌های دانش بنیان كارآفرینان گفت: با بررسی تجربه كشورهای دیگر طرح اولیه‌ای در سازمان بورس و اوراق بهادار به دست آمده است كه می‌تواند بیانگر نقش بازار سرمایه در زمینه تامین مالی نوآوری و طرح‌های دانش بنیان كارآفرینان باشد.



** مدیریت ریسك نرخ ارز

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به مدیریت ریسك نرخ ارز كه از مباحث روز است نیز اشاره و اظهار كرد: ‌بازار سرمایه می تواند این ریسك را برای تولیدكننده و مصرف‌ كننده با ارائه ساز و كار در بازار سرمایه مدیریت كند، زیرا با توجه به ابزارهای موجود در بازار سرمایه كشف نرخ درست با همكاری مقامات مالی و ارزی صورت می‌گیرد.

وی گفت: ‌در بازار سرمایه توان برای كمك به توسعه نظام سرمایه مالی بالاست، زیرا قانون این انعطاف‌ پذیری را ایجاد می كند.

وی افزود: این امكان در بورس كالا نیز وجود دارد تا برای املاك و مستغلات نیز تابلوی ویژه‌ای ایجاد شود.

صالح‌آبادی با اشاره به بحران مالی اروپا و آمریكا نتیجه ایجاد این بحران را فاصله‌ بین اقتصاد واقعی و اقتصاد مالی دانست و تاكید كرد: نظام اقتصاد اسلامی این فاصله را كاهش می دهد، به طوری كه در كشورهای غربی، ابتدا بحران اقتصادی گریبان‌ بنگاه‌ها را گرفت و هم اكنون نیز دولت‌ها زیر سوال رفته اند، در این شرایط تنها راه فرار از مشكلات، به كارگیری اقتصاد اسلامی است.

اقتصام** 9141/1594