۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 4950430
T T
۰ نفر
# نوشهر ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/02/85 داخلی.اجتماعی.نانواییان.آرد. جمعی از نانواییان شهرستان های گردشگرپذیر غرب مازندران از کاهش سهمیه آرد و پایین بودن کیفیت آن گله مند هستند. یک نانوا در شهرستان نوشهر از کمبود سهمیه آرد طی ماههای اخیر انتقاد کرد و گفت : کمبود آرد یعنی کمبود نان ، بنابراین مسئولان امر باید برای این منطقه گردشگرپذیر تدبیر اصولی اتخاذ کنند. " نصرالله نصرالله زاده " در گفت و گو با ایرنا افزود : ماهانه 54 کیسه آرد 40 کیلویی از کل سهمیه این نانوایی کم شده است. وی با اشاره به تبعات کاهش این مقدار آرد خاطرنشان کرد : علاوه بر آن ، درصد کیفیت آرد در گذشته 19 درصد و اکنون به 12 درصد رسیده است که با توجه به این مهم، این آرد کیفیت لازم را برای پخت نان ندارد. به گفته این نانوا ، اتخاذ تصمیم کاهش سهمیه آرد به گفته مسئولان امر،از نهادهای مربوط استانی بوده است. نصرالله زاده خاطرنشان کرد : وجود این مشکل باعث اعتراض مشتریان شده که آنها مجموعه ما را در تولید پخت نامرغوب نان مقصر بدانند. این نانوا اضافه کرد : در آرد تحویل شده به واحدهای خبازی، گوله های سیاه رنگی مشاهده می شود که در تولید کیفی نان اثر می گذارد. وی بااشاره به تورم،گرانی و مشکلات زندگی و افزایش دستمزدکارگران یادآور شد : هنگامی فروش کم شود، درپرداخت حقوق ماهانه کارگران شاغل در این واحد نیز با مشکل مواجه می شوم. وی اجرت روزانه هرکارگر واحد خبازی را بین 80 تا 90 هزار ریال ذکر کرد.
" ابراهیم جعفرنیا " نانوایی از شهر چالوس به ایرنا گفت : مسئولان باید در برنامه ریزی شهرهای گردشگرپذیر را به طور ویژه مدنظر داشته باشند. وی اظهار داشت: با کاهش سهمیه آرد طبیعی است که نانوایی ها زودتر تعطیل شده و همین امر نارضایتی مشتریان را به دنبال دارد. وی با انتقاد از کیفیت نامطلوب آرد ادامه داد : همین عامل باعث شده تا نان های پخته شده تنها پس از چند دقیقه خشک و غیرقابل مصرف شوند. وی به ضایعات بیشتر نان با چنین آردی اشاره کرد و خواستار توجه مسئولان امر به این مهم شده است. به گفته این نانوا، نانوایی های بربری در مقایسه با نانوایی های لواشی که آرد سهمیه ای کمتری دریافت می کنند، بیشتر با مشکلات مواجه هستند. جعفرنیا گفت :حدود 80 درصد نانوایی های این منطقه بربری بوده و به همین علت مردم نیز با کمبود این نان مواجه شدند. در همین ارتباط شماری از اهالی و گردشگران نیزاز کیفیت نامطلوب پخت نان ، رعایت نشدن کامل بهداشت در نانوایی ها و نبود نظارت مستمر مسئولان امر بر کار خبازی های این منطقه انتقاد دارند. یک شهروند چالوسی دراین رابطه گفت: نان تولیدی در این منطقه کیفیت لازم را نداشته و بیشتر این نان های پخته شده هدر می رود. " محمود خرسندی " بیان داشت : روزانه 10 قرص نان از نانوایی می خرم اما دلیل نداشتن کیفیت فقط شش عدد آن قابل استفاده است. یک شهروند نوشهری خواستار افزایش ساعت کار نانوایی های این منطقه شد. " پوریا اکبری " افزود : مسئولان منطقه نسبت به نان تولیدی با کیفیت توسط خبازی های این منطقه و نظارت مستمر بر کار آنها کم توجه هستند. وی از وضعیت نامناسب وضع بهداشتی کارگران شاغل در برخی از خبازی های این شهر انتقاد کرد. رییس اداره بازرگانی شهرستان نوشهر به خبرنگار ایرنا ، کاهش سهمیه آرد خبازی ها از سوی استان اعلام کرد و گفت: براساس ساماندهی صورت گرفته سرانه مصرفی سالانه آرد شهرستان تا حدودی کاهش یافته است. " عبدالکریم پورقربان " اظهار داشت : برهمین اساس میزان سهمیه سالانه آرد این شهرستان 334 هزار کیسه در نظر گرفته شده است. وی میزان سرانه آرد مصرفی برای هر نفر را 10 کیلو عنوان و اضافه کرد : اکنون آرد با کیفیت 12 و 18 درصد بین نانوایی ها توزیع می شود. وی تصریح کرد : شش کارخانه در مازندران آرد این استان را تامین می کند که در صورت کیفیت نداشتن آرد، آرد این کارخانه ها جابجا می شوند. وی تصریح کرد: 80 درصد نانوایی های شهرستان بربری بوده و باتوجه به مصرف زیاد این نان در مقایسه با نان لواش، کمبود سهمیه آرد بیشتر احساس می شود. پورقربان کیفیت نان های تولیدی در این شهرستان را به نسبت دیگر شهرهای غرب مازندران مطلوب توصیف و درعین حال گفت: برای رسیدن به شرایط ایده ال تولید نان مرغوب فاصله زیادی داریم. حدود 250 نانوایی در شهرستان های نوشهر و چالوس نان می پزند. ف.م 506/621
۰ نفر