۱۶ دی ۱۳۸۲، ۰:۰۱
کد خبر: 5536026
T T
۰ نفر
# تهران، ایرنا: 16 دی 1382 برابر با ششم ژانویه 2004 رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، جایگاه آبزیان در سبد غذایی خانوارهای ایرانی را مناسب نمی داند. "ناصر کلانتری" روز سه شنبه به "ایرنا" گفت: میزان مصرف آبزیان در ایران با سطح مطلوب ، فاصله جدی دارد. به گفته وی، سرانه مصرف آبزیان در کشورهای اروپایی بین 55 تا 70 کیلوگرم است و این میزان در برخی از کشورهای جهان به ویژه مناطقی که با دریا ارتباط دارند، به بیش از 100 کیلوگرم می رسد. کلانتری، با بیان آنکه سرانه مصرف آبزیان در بین کشورهای منطقه نیز بیش از 30 کیلوگرم است، افزود: متاسفانه این میزان در ایران نزدیک به پنج کیلوگرم است. وی، از آبزیان به ویژه ماهی به عنوان منبع بسیار مفید و موثر پروتئین حیوانی یاد کرد. کلانتری گفت: پروتیینی که در سبد غذایی ما مصرف می شود از دو منشا گیاهی و حیوانی تولید می شود و پروتیین حیوانی به دلیل نوع پروتیین گیاهی، مکملی برای آن محسوب می شود. وی، با اشاره به عوارض جانبی پروتیین حیوانی به ویژه گوشت قرمز، اظهار داشت: در این میان پروتیین های آبزیان به ویژه ماهیان با کمترین عارضه، منبع بسیار مناسبی برای دریافت پروتیین از منابع حیوانی محسوب می شوند. کلانتری افزود: چربی یا روغن موجود در گوشت ماهی برخلاف گوشت های قرمز نه تنها عارضه ساز نیست ، بلکه عوارض چربی را در خون انسان کاهش می دهد. وی، با دسته بندی کلسترول بدن به دو نوع بد (LDL) و خوب (HDL)، گفت: بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش ها، مصرف ماهی و به ویژه روغن ماهی به کاهش کلسترول "ال دی ال" (LDL) و افزایش "اچ دی ال" (HDL) منجر شده و حتی LDL را که در عروق رسوب کرده، دفع می کند. رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: ماهیان همچنین به دلیل زندگی در آب، منبع بسیار مناسبی برای تامین املاح معدنی مورد نیاز بدن به شمار می روند و مصرف ماهی، نیاز بدن به بسیاری از املاح نظیر روی، ید و فسفر را تامین می کند. به گفته وی، آبزیان سرشار از اسیدهای چرب و ویتامین ها به ویژه ویتامین "آ" بوده و یکی از منابع مهم سلامتی انسان به شمار می روند که افزون بر کاهش چربی بدن، موجب افزایش قدرت بینایی و رشد مغزی می شوند. کلانتری تصریح کرد: چنانچه کودکان به مصرف آبزیان تشویق شوند، از رشد بینایی و مغزی بالایی برخوردار خواهند شد. 1461 220
۰ نفر