۷ اردیبهشت ۱۳۷۸، ۰:۰۱
کد خبر: 5669269
T T
۰ نفر
مردم پاکستان فداکاری های عاشورا در صحرای کربلا را گرامی داشتند # اسلام آباد، ایرنا: هفتم اردیبهشت 1378 برابر با 27 آوریل 1999 مردم مسلمان پاکستان از مذاهب مختلف اسلامی ، فداکاری های سـومین امام شیعیان ( حسین بن علی ) در روز عاشورا در صحرای کربلا را، روز سه شنبه ، در سراسر این کشور گرامی داشتند.
در این روز در تمامی این کشور، به ویژه در شهرهای بزرک مانند کراچی ، لاهور ، پیشاور ، اسلام آباد ، فیصل آباد و دیگر شهرها و روستاها مراسم دعا قرآن ، سوگواری و مدح سیدالشهدا برپا بود و دسته های سینه زنی و زنجیر زنی به حرکت در مسیرهای هرساله خود پرداختند.
مردم پاکستان معتقدند که امام حسین (ع) و خانواده گرامی او ، با دادن خون خود حق را از باطل تفکیک و در مقابل بی عدالتی و ظلم قیام کرد.
این در حالی است که در هر شهر یا روستا ، دسته های مختلف از اماکنی به نام " عزاخانه " حرکت کرده و در مسیرهای مشخصی پس از گذشتن از برخی اماکن مقدسه در حسینه ها یا تکایا ، برای ادامه سوگواری تجمع می کنند.
در برخی از مراسم عزاداری سرور شهیدان در پاکستان ، زنجیرزنی و سینه- زنی نیز صورت می گیرد.
در همین حال در پاکستان در مراسم سینه زنی و زنجیرزنی بسیاری از مردم غذا ، شربت و شیر بین عزاداران تقسیم می کنند.
این درحالی است برخی از سوگواران به ویژه مسلمانان اهل سنت نیز آب بین مردم پخش می کنند.
مردم پاکستان معمولا در ماه های محرم و صفر درسوک اولاد پیامبراکرم هیچ البسه یا لوازم نو خریداری نمی کنند.
این در حالی است که در برخی از نقاط پاکستان نیز حتی لباس سیاه مخصوص ماه محرم نیز توسط خود شخـص خریداری نمی شود و دیگران ، لباس های سیاه ماه محرم به یکدیگر هدیه می دهند.
برخی از محله های پاکستان سابقه بیش از 300 سال عزاداری را دارند و در برخی از موارد در طول سال تدارک خاصی برای ماه محرم انجام می شود.
در برخی از مناطق مانند لاهـور ، مرکز ایالت پنجاب پاکستان ، مردم اسب اصیل و کاملا سفید رنگی را در طول سال پرورش می دهند تا درمراسم روز عاشورا از آن استفاده کنند.
معمولا از این اسب سفید برای کار دیگری استفاده نمی شود.
مردم در روز دهم محرم و مصادف با ظهر عاشورا ، با تزیین کردن و آوردن این اسب به مراسم این روز در اطراف آن جمع شده و به عزاداری می پردازند که این برنامه "ذوالجناح" خوانده می شود.
مراسم عاشورا در پاکستان تا ساعت 10 شب تحت عنوان "شام غریبان" ادامه دارد.
هرساله در این کشور در روز تاسوعا ، مقام های ارشد کشور از جمله رییس جمهوری و نخست وزیر ، سر وزیران ، و رهبران عمده حزبی به مناسبت فرارسیدن عاشورا پیـام های مختلفی را منتشـر کرده و مردم را بـه پیروی از راه امام حسین (ع) دعوت می کنند.
در بخشـی از پیام "محمد رفیق تارر" ، رییس جمهوری پاکستان در عاشورای امسال بـه تاریخ اشاره شده بود که حتی پیش از وقایع کربلا نیز ، حضرت رسول اکرم (ص ) در روز عاشورا به قرآن خوانی و عبادت مشغول می شدند.
روزهای تاسوعا و عاشورا درپاکستان تعطیل رسمی اعلام شده و بازار و کلیه فروشگاه ها نیز تعطیل هستند.
همچنین در این ایام مطبوعات به درج مقالاتی در مورد این روز می پردازند و برنامه های رادیو و تلویزیون نیز بصورت ویژه ای تنظیم و پخش می شود.
* ه - ج *
۰ نفر