۱۱ تیر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6104945
T T
۰ نفر

معاون پژوهش وزیر بهداشت:

۱۱ تیر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6104945
معاون پژوهش وزیر بهداشت: وزارت بهداشت در پیشبرد اهداف نقشه جامع علمی کشور پیشتاز است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/11 اجتماعی.سلامت.معاون پژوهش بهداشت تهران - معاون پژوهش و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس اعلام ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور، این وزارتخانه، پیشتازترین نهاد در تحقق اهداف این نقشه در کشور است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مصطفی قانعی روز شنبه در نخستین همایش مشترک معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه ها و روسای مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی در بیمارستان امام خمینی (ره ) افزود: ایران باید بر اساس برنامه چشم انداز توسعه از نظر سلامت، دانش و تولید علم، جایگاه نخست را کسب کند.
وی درباره برنامه های منطبق با نقشه جامع علمی کشور در وزارت بهداشت اظهار داشت: نقشه جامع علمی سلامت به پایان رسیده است و نقشه نظام سلامت ایران در سال 1404 در حال تدوین و نقشه جامع علمی دانشگاه های علوم پزشکی نیز در حال اجرا است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نقشه جامع علمی تنها جهت گیری های کلان کشور در بخش سلامت را نشان می دهد اما نقشه نظام سلامت، وسیع تر است و مسیر حرکت را تعیین می کند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: در نقشه علمی سلامت، 14 مورد با اهداف کمی مطرح شده که وزارت بهداشت نیز اهداف خود را با آن در یک راستا قرار داده است.
قانعی خاطرنشان کرد: تولید 20 هزار مقاله ، اشتغال سالانه 850 دانش آموخته پژوهشی ، اختصاص یک سوم اعتبارات پژوهشی کشور به پژوهش های سلامت ، اختصاص یک سوم بودجه آموزش عالی کشور به آموزش عالی در علم سلامت و کاهش 10 درصدی هزینه های نظام سلامت به کمک دانش و فناوری نوین از جمله اهداف تدوین نقشه جامع علمی سلامت وزارت بهداشت است.
وی ، راه اندازی مراکز رشد و تحقیقاتی و تشکیل شبکه های جدید ماموریت گرا را از اقدامات در دست اجرای وزارت بهداشت برشمرد و گفت: مراکز رشد از هفت مرکز به 27 مرکز افزایش یافته است و ایجاد 10 شبکه جدید ماموریت گرا دارای این تفاوت با دیگر شبکه ها است که مصوب شورای گسترش وزارت بهداشت و دارای شخصیت حقوقی است که با ابلاغ وزیر بهداشت می تواند دارای اعتبار مستقل شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور دارای 13 راهبرد کلان است ، افزود: 10 راهبرد از این 13 راهبرد کلان به وزارت بهداشت ارتباط دارد.
قانعی ادامه داد: باید 214 اقدام ملی در کشور محقق شود تا نقشه علمی اجرایی شود که از این تعداد، 85 اقدام به وزارت بهداشت مرتبط و 31 اقدام توسط این وزارتخانه در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه آمده است که وزارت بهداشت باید تا پایان این برنامه در زمینه نقشه علمی جامع کشور، رتبه دوم را کسب کند این درحالی است که در ابتدای برنامه، حائز رتبه دوم هستیم و باید کسب رتبه اول را پایه ریزی کنیم.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در علم پزشکی رتبه اول را در دنیا دارا هستیم، گفت: در سال 2004 ، 99 مرکز تحقیقاتی فعال بود که اکنون این مراکز به 320 مرکز تحقیقاتی و بهره وری در دانشگاه های علوم پزشکی افزایش یافته است.
قانعی افزود: این درحالی است که 60 درصد تولیدات علمی در کشور از طریق این مراکز تحقیقاتی انجام می شود.
وی با بیان اینکه شاخص ماموریت گرایی امسال به ارزشیابی مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی افزوده شده است، گفت : براساس این شاخص، دانشگاه ها به تیپ یک (عمل کننده ) ، تیپ دو (پشتیبانی ) و تیپ سه (احتیاط) تقسیم بندی شده اند.
معاون وزیر بهداشت درباره قوانین مربوط به بخش پژوهش سلامت خاطرنشان کرد: تشکیل شرکت های دانش بنیان یکی از این قوانین مصوب است که براساس این قانون، هیات علمی با موافقت هیات امنا می تواند شرکت خصوصی تاسیس کند.
قانعی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: 140 داروی بیوتکنولوژی در دنیا تولید می شود اما ایران 12 داروی بیوتکنولوژی تولید می کند که باید در این زمینه پیشرفت کند.
وی افزود: همچنین 85 درصد بازار این داروها در دست کشورهای غربی است که باید در این زمینه پیشرفت های قابل توجهی داشته باشیم.
اجتمام 9185**9105** شماره 013 ساعت 11:15 تمام
۰ نفر