فرهنگ مصرف غذای آماده تهدیدی برای سلامت جامعه است
.................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/07/1390
اجتماعی.مرکز بهداشت.تغذیه
اراک- کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: فرهنگ مصرف غذای آماده
تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان جامعه محسوب می شود .
"نسرین یادگاری" روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی غذا در گفت و گوی اختصاصی
با خبرنگار ایرنا افزود: مشکل تغذیه در جوامع در حال توسعه ناشی از تقلید نا
آگاهانه از فرهنگ غذایی غرب و حاکی از پیشرفت صنعت تهیه غذا های فراوری شده
است .
وی افزود: توجه به کار و تحصیل در اقشار مختلف جامعه به ویژه در زنان و
جوانان فرصت آشپزی سنتی را محدود کرده و مصرف غذا های آماده را در جامعه
افزایش داده است.
یادگاری یادآور شد: فقط 10 درصد از افراد از نوشیدنی های سالم و بدون عوارض
در سنین رشد ستفاده می کنند .
وی مضرات مصرف نوشیدنی های گازدار را شیوع چاقی و اختلال در هضم و جذب مواد
مغذی، کاهش جذب کلسیم ، پوسیدگی دندان ، پوکی استخوان ، ایجاد سیری زودرس ،
بی اشتهایی و در نهایت سوء تغذیه عنوان کرد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت با یادآوری عوارض ناشی از مصرف غذا های آماده
گفت: چاقی و اضافه وزن ، بیماری های قلبی و عروقی ، اختلالات گوارشی و اختلال
در عملکرد کبد و میزان کالری، نمک و اسید های چرب بالا از خطرات ابتلا به فشار
خون بالا در دراز مدت است .
وی اظهارکرد: استفاده از نان های بدون سبوس ، مصرف سوسیس و کالباس ،
کنسروها و غذا های نیمه آماده وجود فیبر در معده را کاهش داده و موجب تشکیل
ماده ای سرطان زا به نام نیتروزآمین و تشکیل تومورهای بدخیم در بدن می شود .
یادگاری از شیوع سرطان روده و معده در استان مرکزی خبر داد و افزود: هضم
دشوار مواد سرخ شده با چربی بالا، مصرف غذا های آلوده به علت گرم نگه داشته
شدن به مدت طولانی، استفاده از چاشنی، سس و محرک های اشتها و وجود نیترات و
نیتریت سدیم در مواد غذایی از علل بروز سرطان است .ک/3
7166/559