۱۸ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6116361
T T
۰ نفر
فرهنگ مصرف غذای آماده تهدیدی برای سلامت جامعه است .................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/07/1390 اجتماعی.مرکز بهداشت.تغذیه اراک- کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: فرهنگ مصرف غذای آماده تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان جامعه محسوب می شود .
"نسرین یادگاری" روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی غذا در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: مشکل تغذیه در جوامع در حال توسعه ناشی از تقلید نا آگاهانه از فرهنگ غذایی غرب و حاکی از پیشرفت صنعت تهیه غذا های فراوری شده است . وی افزود: توجه به کار و تحصیل در اقشار مختلف جامعه به ویژه در زنان و جوانان فرصت آشپزی سنتی را محدود کرده و مصرف غذا های آماده را در جامعه افزایش داده است.
یادگاری یادآور شد: فقط 10 درصد از افراد از نوشیدنی های سالم و بدون عوارض در سنین رشد ستفاده می کنند . وی مضرات مصرف نوشیدنی های گازدار را شیوع چاقی و اختلال در هضم و جذب مواد مغذی، کاهش جذب کلسیم ، پوسیدگی دندان ، پوکی استخوان ، ایجاد سیری زودرس ، بی اشتهایی و در نهایت سوء تغذیه عنوان کرد. کارشناس تغذیه مرکز بهداشت با یادآوری عوارض ناشی از مصرف غذا های آماده گفت: چاقی و اضافه وزن ، بیماری های قلبی و عروقی ، اختلالات گوارشی و اختلال در عملکرد کبد و میزان کالری، نمک و اسید های چرب بالا از خطرات ابتلا به فشار خون بالا در دراز مدت است . وی اظهارکرد: استفاده از نان های بدون سبوس ، مصرف سوسیس و کالباس ، کنسروها و غذا های نیمه آماده وجود فیبر در معده را کاهش داده و موجب تشکیل ماده ای سرطان زا به نام نیتروزآمین و تشکیل تومورهای بدخیم در بدن می شود . یادگاری از شیوع سرطان روده و معده در استان مرکزی خبر داد و افزود: هضم دشوار مواد سرخ شده با چربی بالا، مصرف غذا های آلوده به علت گرم نگه داشته شدن به مدت طولانی، استفاده از چاشنی، سس و محرک های اشتها و وجود نیترات و نیتریت سدیم در مواد غذایی از علل بروز سرطان است .ک/3 7166/559
۰ نفر