۲۰ بهمن ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6186934
T T
۰ نفر
وزیر بهداشت: پزشکان پیش از معاینه بالینی، ام آر آی تجویز نکنند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/11/20 آموزش.وزیر بهداشت.ام آر آی تهران- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از گرایش پزشکان ایرانی به تجویز انجام آزمایش ام آر آی برای بیماران تاکید کرد: ام آر آی جایگزین معاینه و تشخیص صحیح بالینی نیست.
ام آر آی (MRI( روشی برای تشخیص بیماریها با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی است که با استفاده از آن، بدون تابش اشعه ایکس می توان اسکن های واضحی از بافتهای مختلف بدن گرفت. این روش پرتونگارانه در تصویربرداری تشخیصی پزشکی ظرف سه دهه اخیر در جهان مورد استفاده قرار گرفته و در ایران نیز در سالهای اخیر کاربرد وسیعی یافته است.
دکتر کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت روز شنبه در حاشیه گشایش بخش ام آرآی و آنژیوگرافی مرکز پزشکی آموزشی و درمانی امام حسین (ع) تهران در جمع خبرنگاران اظهارداشت: هرچند ام آر آی به شرطی که به نحو مناسب مورد استفاده قرار گیرد از جمله روشهای تشخیص نسبتا دقیق و خوب برای بیماریها به شمار می رود، اما متاسفانه با افزایش گرایش به استفاده از دستگاه های آن، ما شاهد کاهش معاینات بالینی هستیم .
وی افزود: به عنوان مثال، به محض اولین برخورد با یک کمر درد، سردرد یا درد مفاصل نباید به ام آر آی مراجعه کرد زیرا استفاده از آن باید پس از اقدامات لازم از جمله معاینات بالینی باشد .
وزیر بهداشت تصریح کرد: در بسیاری از مواقع، می توانیم به لحاظ بالینی با روشهای کم هزینه تر و دقیق تر به نتیجه خوبی برسیم .
لنکرانی اظهار داشت: اگر معاینه بالینی به خوبی انجام نشود و در ابتدا ام آر آی صورت گیرد، ممکن است ضایعه ای که در ام آر آی دیده می شود، اهمیت بالینی نداشته باشد .
وی گفت: اگر پزشک معاینه بالینی را قبلا انجام نداده باشد و بر اساس تشخیص پیش نرفته باشد به محض دیدن یک ضایعه در ام آر آی ممکن است یک درمان اشتباه را تجویز کند و همین امر موجب شده است به عنوان مثال 10 درصد بیمارانی که در دنیا مبتلا به ام اس تشخیص داده شده اند، واقعا به این بیماری مبتلا نبودند.
شبد * 1776 * 1528 * 1551 شماره 001 ساعت 00:03 تمام
۰ نفر