۱۰ دی ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6230179
T T
۰ نفر
میزان ضایعات محصولات کشاورزی در خراسان رضوی 3/1 میلیون تن اعلام شد # مشهد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/10/86 داخلی.اقتصادی.کشاورزی. استاندار خراسان رضوی گفت: میزان ضایعات سالانه محصولات کشاورزی در این استان یک میلیون و 300 هزار تن است. محمدجواد محمدی زاده روز دوشنبه در چهارمین نشست شورای صنایع غذایی این استان افزود: ارزش ریالی این ضایعات 201 میلیارد تومان می باشد که رقم بالایی است. وی گفت: این در حالی است که میزان کل تولید کشاورزی استان خراسان رضوی هفت میلیون و 500 هزار تن است. او افزود: کل تولیدات کشاورزی کشور 85 میلیون تن است که از این مقدار 8/17 میلیون تن به ارزش دو تریلیون و 345 میلیارد تومان جزو ضایعات است. وی تاکید کرد: از این مقدار ضایعات محصولات کشاورزی می توان برای 10 تا 15 میلیون نفر غذا تامین کرد. استاندار خراسان رضوی گفت: از 18 درصد متوسط کل ضایعات بخش کشاورزی کشور، 15 درصد ضایعات زراعی و بیش از 20 درصد ضایعات باغی است. وی افزود: سنتی بودن کشاورزی از تولید تا برداشت، نگهداری و فرآوری، از نقاط ضعف صنایع غذایی است که باعث ایجاد این ضایعات می شود. او گفت: بر این علت عمده باید شیوه های غلط انبارداری و نگهداری، فرهنک نادرست مصرف و خرید بیش از نیاز مواد غذایی و اسراف در جامعه، رعایت نکردن استانداردهای تولید، نامناسب بودن مواد اولیه، کافی نبودن مهارتهای برداشت و بسته بندی، نامناسب بودن امکانات حمل و نقل، تعدد متولیان دولتی در امر سیاستگذاری بخش کشاوری، ناکافی بودن نیروی انسانی متخصص، فقدان کشاورزی مکانیزه و صنعتی را نیز افزود. استاندار خراسان رضوی در بیان نقاط ضعف صنایع غذایی اظهار داشت: نوآوری و تنوع در محصولات صنایع غذایی استان و کشور کمتر وجود دارد، سرمایه گذاری کافی در بخش تحقیق و توسعه صنایع غذایی نشده و شناخت صحیحی از رقبای خارجی در این بخش وجود ندارد ضمن آنکه استانداردهای تولید پایین و هزینه های تولید بالا است. وی تاکید کرد: باید جلوی صادرات فله ای محصولات کشاورزی و صنایع غذایی را گرفت زیرا اینگونه صادرات افت 50 درصدی درآمد، اشتغال و ارزآوری را به دنبال دارد و با اینگونه صادرات، محصولات ایران تنها به عنوان محصولات درجه دو و سه به دنیا معرفی می شود. او بر راه اندازی تشکلی که امر صادرات را با بسته بندی و کیفیت خوب در صنعت غذا فراهم آورد تاکید کرد. استاندار خراسان رضوی گفت: گرایش مدیریتی صنایع غذایی استان باید به سمت نوآوری و استفاده از تشکلها و مراکز علمی تحقیقاتی باشد.ک/3 1922/662/589/660
۰ نفر