میزان ضایعات محصولات کشاورزی در خراسان رضوی 3/1 میلیون تن اعلام شد
#
مشهد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/10/86
داخلی.اقتصادی.کشاورزی.
استاندار خراسان رضوی گفت: میزان ضایعات سالانه محصولات کشاورزی در این
استان یک میلیون و 300 هزار تن است.
محمدجواد محمدی زاده روز دوشنبه در چهارمین نشست شورای صنایع غذایی این
استان افزود: ارزش ریالی این ضایعات 201 میلیارد تومان می باشد که رقم
بالایی است.
وی گفت: این در حالی است که میزان کل تولید کشاورزی استان خراسان رضوی
هفت میلیون و 500 هزار تن است.
او افزود: کل تولیدات کشاورزی کشور 85 میلیون تن است که از این مقدار
8/17 میلیون تن به ارزش دو تریلیون و 345 میلیارد تومان جزو ضایعات است.
وی تاکید کرد: از این مقدار ضایعات محصولات کشاورزی می توان برای 10 تا
15 میلیون نفر غذا تامین کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: از 18 درصد متوسط کل ضایعات بخش کشاورزی
کشور، 15 درصد ضایعات زراعی و بیش از 20 درصد ضایعات باغی است.
وی افزود: سنتی بودن کشاورزی از تولید تا برداشت، نگهداری و فرآوری، از
نقاط ضعف صنایع غذایی است که باعث ایجاد این ضایعات می شود.
او گفت: بر این علت عمده باید شیوه های غلط انبارداری و نگهداری، فرهنک
نادرست مصرف و خرید بیش از نیاز مواد غذایی و اسراف در جامعه، رعایت
نکردن استانداردهای تولید، نامناسب بودن مواد اولیه، کافی نبودن مهارتهای
برداشت و بسته بندی، نامناسب بودن امکانات حمل و نقل، تعدد متولیان دولتی
در امر سیاستگذاری بخش کشاوری، ناکافی بودن نیروی انسانی متخصص، فقدان
کشاورزی مکانیزه و صنعتی را نیز افزود.
استاندار خراسان رضوی در بیان نقاط ضعف صنایع غذایی اظهار داشت: نوآوری
و تنوع در محصولات صنایع غذایی استان و کشور کمتر وجود دارد، سرمایه گذاری
کافی در بخش تحقیق و توسعه صنایع غذایی نشده و شناخت صحیحی از رقبای
خارجی در این بخش وجود ندارد ضمن آنکه استانداردهای تولید پایین و
هزینه های تولید بالا است.
وی تاکید کرد: باید جلوی صادرات فله ای محصولات کشاورزی و صنایع غذایی را
گرفت زیرا اینگونه صادرات افت 50 درصدی درآمد، اشتغال و ارزآوری را به
دنبال دارد و با اینگونه صادرات، محصولات ایران تنها به عنوان محصولات درجه
دو و سه به دنیا معرفی می شود.
او بر راه اندازی تشکلی که امر صادرات را با بسته بندی و کیفیت خوب در
صنعت غذا فراهم آورد تاکید کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: گرایش مدیریتی صنایع غذایی استان باید به
سمت نوآوری و استفاده از تشکلها و مراکز علمی تحقیقاتی باشد.ک/3
1922/662/589/660