۲۵ مهر ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6389048
T T
۰ نفر

بیماری چاقی ، معضل بهداشتی نسل جدید چین

۲۵ مهر ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6389048
بیماری چاقی ، معضل بهداشتی نسل جدید چین # پکن، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/07/83 خارجی.اجتماعی.چین. توسعه سریع اقتصادی چین در سال های اخیر و ارتقای سطح استاندارد زندگی مردم این کشور ، باعث بهبود تغذیه آنان شده و در عین حال عاملی برای چاق تر شدن مردم این کشور به ویژه نسل جدید بوده است. زمانی مردم چین برای تامین خوراک و پوشاک خود سختی ها و رنج های زیادی متحمل می شدند ، این مساله کماکان مشکلی برای 200 میلیون نفر از مردم این کشور به ویژه فقیران نواحی دور دست و کوهستانی چین است. بااین وصف وضعیت بخصوص در شهرهای بزرک تغییرکرده و شیوه خوراک شهرنشینان که زمانی فقط سبزیجات بود، متحول شده و مصرف گوشت حیوانات نیز درمیان آنان فزونی گرفته است. گرچه قد جوانان چینی با توجه به بهبود خوراک آنان در سال های اخیر بلند -تر شده ، اما بسیاری از آنان اکنون از بیماری های مختلف مربوط به پرخوری به ویژه چاقی رنج می برند. چینی ها امروزه نه تنها بیشتر غذا می خورند ، بلکه تمرینات جسمانی آنان نسبت به گذشته کمتر شده و بهداشت تغذیه برای یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت این کشور بیشتر از گذشته مورد توجه کارشناسان و پزشکان قرار گرفته است . بررسی ها و شواهد نشانگر آن است که چینی ها از غذاهای پرانرژی تری در مقایسه با گذشته استفاده می کنند و ویتامین ها و کلسیم کافی و حتی بیش از اندازه از این مواد غذایی جذب می کنند. آمار نشان می دهد که شمار افراد چاق در چین در مقایسه با یک دهه پیش دو برابر شده و اکنون به بیش از 60 میلیون نفر رسیده است. این در حالی است که تعداد افراد دارای اضافه وزن در این یک دهه 39 درصد فزونی گرفته و به بیش از 200 میلیون نفر رسیده است. افزون بر این بیماری های جسمانی مرتبط با چاقی همچون افزایش فشار خون و دیابت و غیره از دیگر مشکلاتی است که پرخوری چینی ها دامنگیر آنان کرده است.
آمارموجود حاکی از آن است که 160 میلیون نفر در چین فشار خون بالا دارند که در مقایسه با سال 1990 میلادی بیانگر یک رشد 90 میلیون نفری است. همچنین بیش از 20 میلیون نفر در چین براساس بررسی انجام شده ازسوی ارگان -های بهداشتی چین ، مبتلا به بیماری دیابت هستند. فقدان دانش و آگاهی کافی چینی ها به تغذیه منطقی از دیگر علت های ابتلای آنان به بیماری های دیابت ، فشار خون بالا و چاقی است. مصرف شکلات ، تخم مرغ و شیرینی جات در میان کودکان و نوجوانان چینی بسیار فزونی گرفته است که بسرعت باعث افزایش وزن آنان می شود. درحالی که شمار زیادی از روستاییان چینی از کمبود مواد غذایی و ویتامین رنج می برند ، در شهرها بسیاری از مردم بویژه کودکان با پرخوری و جذب بیش از حد ویتامین و پروتیئن به بیماری های مختلف مبتلا شده اند. افزون بر این ، خانواده های چینی که در زمینه تغذیه بهداشتی آگاهی کافی ندارند، به دلیل توجه بیشتر به تنها فرزند خود، آنان را نه تنها از خوردن غذاهای پرانرژی باز نمی دارند، بلکه عاملی برای تشویق آنان به پرخوری به حساب می آیند. در سالن های پذیرایی شهرهای بزرک مشاهده می شود که مادران و پدران تنها فرزند خود را تشویق به پرخوری کرده و خود به تماشای مصرف بالای غذای وی مشغولند و از این امر لذت می برند. تغذیه مناسب برای کودکان چینی از چالش هایی است که جامعه چین به طور جدی با آن روبروست، زیرا حتی شمار زیادی از مادران از شیردادن به فرزندان خود به دلیل حفظ تناسب بدنی خودداری می ورزند و به عکس فرزندان رابا مواد غذایی تغذیه می کنند که می تواند زیان های جانبی نیز در آینده برای آنان در پی داشته باشد. آمار وزارت بهداشت چین نشان می دهد که فقط 67درصد از مادران چینی کودکانشان را با شیر خود تغذیه می کنند که این رقم در مناطق شهرنشین به مراتب پایین - تر از نقاط روستایی این کشور است. دولت چین برای تغذیه مناسب مردم این کشور بویژه نسل جدید تدابیری اتخاذ کرده که البته ناکافی است، اما دولت مرکزی قادر خواهدبود با تدابیر قانونی و بهبود صنعت موادغذایی این کشور و از طریق آموزش، آگاهی های مردمی را در باره پرخوری و اضافه وزن و مخاطرات چاقی و بیماری های مرتبط با آن افزایش دهد. آساق/276/
۰ نفر