۶ خرداد ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6593522
T T
۰ نفر

برداشت محصول " زیره سبز " در استان یزد آغاز شد

۶ خرداد ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6593522
برداشت محصول " زیره سبز " در استان یزد آغاز شد ..............................................
یزد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/03/86 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.زیره.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: کار برداشت " زیره سبز " از 950 هکتار مزارع کشت این محصول در استان آغاز شد.
کاظم فرهمند روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیش بینی کرد: تا پایان برداشت این محصول در نیمه خرداد ماه ، از هر هکتار 900 کیلوگرم محصول بدست آید.
وی ، مهمترین مناطق کشت زیره استان یزد را ، بهاباد و طبس ذکر کرد و گفت: این محصول در مناطق ابرکوه، مهریز، صدوق، اردکان و خاتم نیز به صورت پراکنده کشت می شود.
فرهمند اضافه کرد: کشت زیره در بهاباد به صورت آبی و در طبس به صورت دیم و آبی است.
وی ، با اشاره به مصرف عمده این محصول در طعم دهندگی غذا ، اظهار داشت: قیمت این محصول به شرایط بازار و عرضه و تقاضا بستگی داشته و دارای نوسانات زیادی است ، اما بازاریابی مناسب همراه با سرمایه گذاری در زمینه صنایع فرآوری و بسته بندی موجب رونق کاشت این محصول خواهد شد.
فرهمند ، به خسارات وارده ناشی از علفهای هرز و خشکیدگی بوته هادر مراحل اولیه و زمان گلدهی زیره اشاره کرد و خواهان توجه کشاورزان به توصیه های فنی کارشناسان شد.
وی با تاکید بر خاصیت دارویی زیره سبز خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات انجام شده، مواد موثر در میوه این محصول ، معالجه کننده دل درد است وعلاوه بر اشتهاآوری ، ضد نفخ شکم است و به عنوان مسکن درد مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد افزود: اسانس میوه این گیاه نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنایع غذایی استفاده می شود ضمن آنکه در تهیه سوپ، ترشی، پنیر، سس و شیرینی بکار می رود.
گیاه زیره سبز، از خانواده چتریان است و از لحاظ ظاهری، گیاهی علفی و کوچک با ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر می باشد که در برنامه تناوب زراعی ، بعد از صیفی جات، کاشت می شود و از بارزترین ویژگی های کاشت آن طول کوتاه دوره رشد و کم آب خواهی آن است. ک/3 7546/ 1027 - شبک / 1512 شماره 161 ساعت 13:21 تمام انتهای پیام D06.21-13-21
۰ نفر