برداشت محصول " زیره سبز " در استان یزد آغاز شد
..............................................
یزد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/03/86
داخلی.اقتصادی.کشاورزی.زیره.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: کار برداشت " زیره سبز " از
950 هکتار مزارع کشت این محصول در استان آغاز شد.
کاظم فرهمند روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیش بینی کرد: تا
پایان برداشت این محصول در نیمه خرداد ماه ، از هر هکتار 900 کیلوگرم
محصول بدست آید.
وی ، مهمترین مناطق کشت زیره استان یزد را ، بهاباد و طبس ذکر کرد و
گفت: این محصول در مناطق ابرکوه، مهریز، صدوق، اردکان و خاتم نیز به صورت
پراکنده کشت می شود.
فرهمند اضافه کرد: کشت زیره در بهاباد به صورت آبی و در طبس به صورت
دیم و آبی است.
وی ، با اشاره به مصرف عمده این محصول در طعم دهندگی غذا ، اظهار داشت:
قیمت این محصول به شرایط بازار و عرضه و تقاضا بستگی داشته و دارای نوسانات
زیادی است ، اما بازاریابی مناسب همراه با سرمایه گذاری در زمینه صنایع
فرآوری و بسته بندی موجب رونق کاشت این محصول خواهد شد.
فرهمند ، به خسارات وارده ناشی از علفهای هرز و خشکیدگی بوته هادر مراحل
اولیه و زمان گلدهی زیره اشاره کرد و خواهان توجه کشاورزان به توصیه های
فنی کارشناسان شد.
وی با تاکید بر خاصیت دارویی زیره سبز خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات
انجام شده، مواد موثر در میوه این محصول ، معالجه کننده دل درد است وعلاوه
بر اشتهاآوری ، ضد نفخ شکم است و به عنوان مسکن درد مورد استفاده قرار
می گیرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد افزود: اسانس میوه این گیاه نیز
خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنایع غذایی
استفاده می شود ضمن آنکه در تهیه سوپ، ترشی، پنیر، سس و شیرینی بکار
می رود.
گیاه زیره سبز، از خانواده چتریان است و از لحاظ ظاهری، گیاهی علفی و
کوچک با ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر می باشد که در برنامه تناوب زراعی ،
بعد از صیفی جات، کاشت می شود و از بارزترین ویژگی های کاشت آن طول کوتاه
دوره رشد و کم آب خواهی آن است. ک/3
7546/ 1027 - شبک / 1512
شماره 161 ساعت 13:21 تمام
انتهای پیام D06.21-13-21