ظرفیت تولید سالانه بوقلمون در کشور امسال به چهار هزار تن می رسد
#
فردیس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 7/3/82
داخلی.اقتصادی.بوقلمون.
معاون اداره کل طیور و زنبور عسل وزارت جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت تولید
سالانه بوقلمون در کشور در سال جاری به چهار هزار تن می رسد.
رضا ترکاشوند روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون
میزان تولید گوشت بوقلمون در کشور با احتساب تولیدات بومی، حدود یکهزار و
500 تن است.
وی گفت: بخش عمده ای از پرورش بوقلمون در استان های تهران، قم، خراسان،
یزد و گیلان صورت می گیرد.
این مسوول خاطرنشان کرد: به منظور حمایت و ساماندهی پرورش بوقلمون،
شرکت تعاونی پرورش دهندگان بوقلمون صنعتی در کشور فعالیت رسمی خود راآغاز
کرده است.
وی گفت: انتظار می رود با مشارکت تولیدکنندگان، این شرکت برنامه تولید
جوجه یک روزه بوقلمون، دستیابی به فن آوری نوین، بسته بندی، قطعه بندی و
بازاریابی را مورد پیگیری قرار دهد.
معاون اداره کل طیور و زنبور عسل وزارت جهادکشاورزی افزود: به دلیل
نوپابودن پرورش بوقلمون در کشور و ضرورت تنوع تولیدات، محدودیتی برای
ایجاد واحدهای پرورش این پرنده وجود ندارد و افراد متخصص و علاقه مند
می توانند با سرمایه گذاری دراین بخش، از تسهیلات لازم بهره مند شوند.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: پرورش بوقلمون در کشور یکی از ارکان صنعت پرورش
طیور بوده و تحقیقات و مطالعات گسترده ای که دراین زمینه صورت گرفته، منجر
به تولید سویه های تجاری گوناگون با خصوصیات ژنتیکی منحصربفرد در کشور شده
است.
وی افزود: بوقلمون به علت لاشه مناسب از قابلیت قطعه بندی خوبی برخوردار
است که در صورت راه اندازی صنایع قطعه بندی و بسته بندی، به شکل توزین شده
در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.
گوشت بوقلمون دارای دو تیپ گوشت قرمز و سفید است و منبع مناسبی برای
پخت انواع خوراکیهای ایرانی و فرنگی می باشد.
از گوشت بوقلمون در صنایع کنسروسازی و تولید سوسیس و کالباس نیز
استفاده می شود.
پرورش صنعتی بوقلمون قبل از انقلاب آغاز و گله بوقلمون مادر تجاری با
هدف تولید جوجه یک روزه وارد کشور شد و پس از پیروزی انقلاب واحد پرورش
بوقلمون در مجتمع کشت و صنعت زیاران ساوجبلاغ به واحد اجداد گوشتی تبدیل و
پرورش بوقلمون به صورت صنعتی متوقف شد.
م.م/710/70م ا/07