کیفیت سیب ایران برای راهیابی به بازارجهانی باید افزایش یابد
#
مراغه ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/02/81
کارشناس موسسسه تحقیقاتی میوه ایتالیا گفت : تولیدکنندگان سیب در ایران
برای راهیابی به بازارهای جهانی باید به کیفیت محصول خود بیشترتوجه کنند.
آنتونیو برگامینی ، روز سه شنبه درهمایش آموزشی تربیت و هرس درختان پایه
کوتاه سیب در شهرستان مراغه اظهارداشت : باغداران ایرانی می توانند با یـک
سری اصلاحات در هر هکتار محصولی با کیفیت بالا تولید کنند.
این کارشناس ایتالیایی در این همایش 9 گروه ارقام پایه کوتاه سیب درختی
را به کارشناسان و تولیدکنندگان سیب معرفی کرد.
برگامینی افزود : پایه رویشی سیب به شرایط آب و هوایی ، ســـــامانه های
نگهداری ، آبیاری و هرس حساس بوده و کشت و تربیت هر رقم آن باید براســاس
این شرایط انتخاب شود.
وی گفت : باتوجه به شرایط آب و هوایی ، کمبود آب ، خشکی و تابش زیـــاد
خورشید در منطقه ، کشت پایه رویشی " ام 7 " و 106 برای دست یابی به محصول
با کیفیت در منطقه مناسب است.
وی همچنین به صورت عملی روش هرس " دوکی " درختان را به کارشناسان آموزش
داد و این نوع هرس را به باغداران مراغه ای توصیه کرد.
کارشناس باغبانی جهادکشاورزی شهرستان مراغه در گفت و گو با ایرنا ، هدف
ازبرگزاری این همایش را توسعه باغات سیب درختی پایه کوتاه و افزایش کیفیت
و میزان تولید سیب در این شهرستان اعلام کرد.
علیرضا عزاداری افزود : این همایش در ارتباط با همکاری و تبادل نظر بین
کارشناسان باغبانی وزارت جهادکشاورزی و کارشناسان ایتالیا صورت گرفته است.
شهرستان مراغه با دارا بودن 20 هزار هکتار اراضی باغی ، یکی از قطب های
تولید محصولات باغی در شمالغرب ایران محسوب می شود.
(ک - ب 501/51/05/ م - ا)